發新話題

[其他問題] 【英雄設計--織田軍】加藤清正(激怒更改版)

[Close]
引用:
原帖由 aRa_Gakki_Yui 於 2012-9-1 22:21 發表
天馬行空,
信長入面有幾多隻英雄有6招技
呢家d人 作親d英雄都有天生技, 18技
對不起~F技只作考慮之用 另外天生技也是
所以w t e r技才是重點如果有機會既話....
我想 天生技 和 F鍵之間 二選一

引用:
原帖由 K-Pop_BEAST 於 2012-9-1 07:56 發表

正所謂 不天下無不散之筵席 沒有可能一隻GAME玩到一世..所以走只係遲和早的事
最緊要係而架玩得開心
你又打錯字lu , 不過可以令我心淡的就只有信長 , 藍色個4個字我唔會再有咁既經驗了

巨商加2轉icon-_-"

引用:
原帖由 aman24978563 於 2012-9-2 10:18 發表
巨商加2轉icon-_-"
寫住只作參考之用

先唔講其他技
T技完全唔可以用

1實用性過低,要人地爆到你大本先有用,用E隻英前期冇人會點大技。

2拖慢遊戲節奏,對面乜都爆晒得番你個大本,有T技死守,爆大本難度大大提高,呢個時候你知唔知有幾悶?自己攻會比人爆,人地又攻唔入,完全影響成隻GAME既可玩性。

引用:
原帖由 您朋友 於 2012-9-4 00:34 發表
先唔講其他技
T技完全唔可以用

1實用性過低,要人地爆到你大本先有用,用E隻英前期冇人會點大技。

2拖慢遊戲節奏,對面乜都爆晒得番你個大本,有T技死守,爆大本難度大大提高,呢個時候你知唔知有幾悶?自己攻會比人爆,人地又攻唔入,完 ...
...我巳經係感想到講左,至於死守悶唔悶睇你自己點諗姐~當殺哂對方全部人再反攻都得架波~~
同埋...你睇清楚我對死守既感覺
仲有, 如果有F技既話係打到650騎兵營後方既位置,換言之唔剩只爆哂得個大本先用到當人地爆緊450都殺到人(仲要破魔水TIM)
不過,同樣多謝你既意見,歡迎良性討論

實用性問題你未解決。
要比人爆到人大本先用得,前期時係完全冇用,未比人爆到入大本既時候都係完全冇用。
呢類型技能只可當作額外的天生技,加幅亦要大量降低,唔可以用黎當大招。
F技就係另一招技,同埋D人唔系果個位1樣冇用,實用性1樣好低

另外死守方面
守既一方因為仲有兵食,仲有勝利既希望而覺得有趣。
但係你要諗下攻既一方
佢地冇晒兵食,冇晒野拆,你地係度守,亦都冇英雄殺,5隻英去CP,冇CP既時候只有等。
攻入去唔小心死左個隊友亦要等幾百秒番生先有得攻。攻既一方係非常悶。
可玩性大減。

本來大本回血快就存在E個問題,如果有埋E隻英,問題會更大。

回復 82# 的帖子

我諗你應該未睇清楚我感想寫咩,我copy比你睇
[[[[[[[[[[~有人可能覺得....這英雄是玩守城的~沒有信長大路既英雄般 屠殺 追殺 秒殺....的快感。但我有一想法,從古至今,防守也是打仗中最重要其中一環,若果防守得宜,即以待時機,一舉殲滅]]]]]]]]]]

仲有你話下方死守,上方只可以食CP?????? 你根本就唔需要為上方擔心~
你認真諗下WO~ 槍神   直江   $#    胡e機   毛毛 等等。隻隻都好容易對死清正架!!!! 再者,佢又唔係血牛英,佢只不過係一隻敏英喳,佢頂得幾耐呢??我想問你~~
我反而覺得甘樣令成個遊戲變得更刺激 同 更多變化WO~

仲有!!! 我要 重申 信長是一隻算是 策略性既GAME黎(除非你跟我講,你玩原因純粹屠殺街人啦~~甘就冇法)
有 堅守既英雄 前期大技冇用 有什麼問題!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 邊個話大技必須要,一定用黎殺人先!!!!!!!!!!!!!!!!!
難道下下都要   秒殺!!!!!! 追殺!!!!!  推兵!!!!!!! 推塔!!!!!!  轉換一下型式,比多D衝擊隻GAME,唔係仲好咩~~~~?

(世上沒有長勝將軍,凡是打杖必有機會危急 和 被壓倒擊敗情況,好難話下下都順風順水的,實用性一定唔低!!)
以上言論 非惡性,只係想強調給閣下清楚我既諗法 多謝意見!!

就算冇E隻英存在,死守問題已經係度。例如有大炮成,果心等,完全入唔到去。
以上2隻角色都可以比人秒,但係佢地死守能力好勁,出晒技就算比你殺到佢地,
之後你仲要諗其他3隻英。
宜家仲要多2隻咁勁既1300,人地更加入唔到去,問題就會惡化。
打到呢個局面,攻方得食CP同攻入去2樣野做。
攻唔入死左個就要等人番生先再攻得。

你諗下你係下風先會比人爆到入大本,下風時仲要殺晒肥過你既對面先可以攻,難度好高,就算比你殺晒,你只有大約40秒爆野,之後要回守。你要不斷重復團滅人地好多次先夠時間反爆入人地大本。
你亦可以死守到肥過對面,肥到可以反攻,但係要用既時間係好長。
呢個時間攻方既感覺只有悶。

另外你都可以直爆,對面買隻忍放忍者屋你就唔洗諗用忍直爆。如果冇直爆英,就得番上面2個方法。

信長就不嬲都要防守,殺對面唔比人爆已經係防守。會比人爆到入大本已經唔叫防守得宜。

仲有實用性問題,唔係前期唔用得咁簡單。
T技唔比人爆到入=冇用。
如果對面係C金出兵咁爆入黎,你未開T已經比人殺左=冇用。
要發揮呢招技,除左要比人爆到入黎之外,仲要係大家實力差唔多,岩岩好爆唔入先有得開。你要做到咁打廿幾場我諗先有1場比你開到招大。

隻英咁樣等於少左招技,用唔到T果陣就太廢,用到T果陣就太勁。
如果要加強前3招改善以上問題,變相可以用大時就會更勁。

我要講既就係咁多,你唔明我都冇計。

回復 84# 的帖子

你講 [[[[[[[就算冇E隻英存在,死守問題已經係度。例如有大炮成,果心等,完全入唔到去。
以上2隻角色都可以比人秒,但係佢地死守能力好勁,出晒技就算比你殺到佢地,
之後你仲要諗其他3隻英。 就死守得好勁]]]]]]
甘而架攻方又會唔會因為有大炮成,果心攻唔入而覺得悶呀??? (你估次次都有呢兩隻架咩?=.=)
老實, 客觀甘講悶唔悶 真係好講個人點睇~    你話悶姐,人地未必甘諗
有人守成兩個鐘都仲有引,有人覺得守肥好好玩,冇話攻唔入就係悶架喎
呢個會唔會你一廂情願想法呢???   再者1300跟本就唔算勁,佢只扣血扣得慢
容乜易比人地爆左姐 2-3隻英雄 兩件神裝聯手硬爆1300, 7秒都爆左啦~~~

你話[[[[[信長就不嬲都要防守,殺對面唔比人爆已經係防守]]]]]]

呢種係叫低抗,唔係叫防守  
而且我呢隻防守只係可以令敵人進入圍而不攻情況
型式上面完全唔同

你講[[[[T技唔比人爆到入=冇用]]]

呢個我早就考慮左,,所以我早就提高左 前3招能力,來填補返冇大技殺人不足

你講[[[[[[如果對面係C金出兵咁爆入黎,你未開T已經比人殺左=冇用]]]]]]

你睇清楚 背水一戰既能力先啦  40%魔防 40%物防
我出兩隊背水 再自己C金 我100%肯定,佢點都攻唔入
(除非死剩自己啦!!)

你講[[[[要發揮呢招技,除左要比人爆到入黎之外,仲要係大家實力差唔多,岩岩好爆唔入先有得開。你要做到咁打廿幾場我諗先有1場比你開到招大]]]]]

唔係太明.....你既意思一下子就推就到1300?
同埋,你岩岩上面又話大技太屈~你下面又話[[大技廿幾場我諗先有1場比你開到招大]]]。
甘你到底想話佢太弱 定係 太屈呢??(矛盾)

最後總結一句: 嘗試新既玩法~創新才令遊戲更有特色~我真心希望你都嘗試接受下

我反倒覺得大技不錯
反G的關鍵 令遊戲更具趣味
在技能過強的同時 這英雄早至中期T技=冇用,少了一招技能幫助隊友/殺人
BTW 支持樓主~

引用:
原帖由 yuEyes. 於 2012-9-8 11:42 發表
我反倒覺得大技不錯
反G的關鍵 令遊戲更具趣味
在技能過強的同時 這英雄早至中期T技=冇用,少了一招技能幫助隊友/殺人
BTW 支持樓主~
好多謝你支持~~

巨商加2個ICON

回復 88# 的帖子

係呀~

我沒有爬其他回覆,未知有沒相同的問題/意見,有相同別怪...

先說說技能能力.

D技:
-cd10秒感覺太快.
-食的次數是多少?/持續時間是多少?

W技:
-加藤清正的定位是追殺,所以W技很好,反殺也是一流,沒有負評.
-飛去後若同時連接2技<<建議準確指明多少秒內發動E技,會觸發附加技能.

E技:
-無意見.

R技:
-加甲可以再提高些.
-建議爆擊改為友軍擋掉傷害.

T技:
-6lv的大技已廢了吧?到12lv也應該不會打到去大本吧?
-你的構想很好,但忽略了大技的應用.
-可以取代為D技/18大
-建議 大技可以是全軍建築加甲x點,部隊&英雄降低傷害y%,持續z秒.(可按需要加入「全隊存活英雄立即在3秒後被強行召喚回到大本」這招.)
-100範圍太少(近戰英雄攻擊範圍是128)
-F技配合性不大.

整體:
-定位不要太多.
-既肉搏,又對多人.小心過強.
-配合方面,可以再改善,如R技爆擊,W,E技都是法術傷害輸出,配上爆擊就有點不合.

就以上吧.
純粹個人意見.有不符的地方請見諒.

發新話題