發新話題

[絕信] 強盜殘兵,國一楑,百姓問題

[Close]
引用:
原帖由 -Season.hG﹡ 於 2012-8-2 00:31 發表

依我所講 並吾系人地搶你=搶番人 你講錯意思了 喱個系依你所講only= =先會發展成所為既搶
依我所講 所有強兵 百姓 國一 建築 1300 800 都系屬於大家
人地有權爆你條路 你亦有權爆其他路
單路既意義只系升到6lv 或 ...
足利1技係咩--
唔係回血架咩,,
定係加勢..

引用:
原帖由 櫻_Sakura 於 2012-8-2 00:52 發表
足利1技係咩--
唔係回血架咩,,
定係加勢..
1技系加勢 2技回血 3技星落 大絕吾駛我講相信都知系君臨天下
ˋ愛情不過是一場謀殺時間的遊戲:)
  ﹡林詠琛 - 聲之記憶ˇ      

回復 15# 的帖子

其實你有無諗過有d英係爆得無咁快?

好似 長宗本多 神原 石田 00 今川 呢類無技直接攻擊建築物既英

照你所講"6lv/5分鐘之後 就應該俾人黎吸經 爆塔 而吾系全場都系你霸住個條路"

姐係開放比人地爆 自己就去第2路/殺人?
5分鐘爆得唔夠果汁 道雪 e姬 村上 百地 係好正常既事

不過我都唔同意全程霸住條路
畢竟大家都係隊友 都係想嬴
我講既單路包括建築物都有加多句係單路果個自己判斷

講到尾都係人為因素 其實點解要其他人比你單?
打果2隻字打得快?
相信大家都有遇過同單完路死幾次就走場既人做隊友既經歷
咁點解仲要有單路呢樣野出現
全因為對隊友實力既信任 但如果單路果個根本唔掂 咁你去打就無問題 但如果佢只係爆塔比人慢/後期英 你去果路爆塔將會對佢造成壞影響

好簡單一個例子 你見到本多出左象卷 你係果汁仲會唔會去爆大爆佢打果條路既野?

所有都係基於互相尊重同信任 我再重申一點我覺既只係正常情況
一切都係取決於人既思考角度 我亦都唔同意單路係單到尾

而且一場入面5個人終會有人得到既比較少 問題在於定位 如果單路果2個係爆得到,而又壓到條線,我無理由去爆佢 本多食強王好d定我波子機食左好d 都係由有能力既人去決定 單路唔係出於自私之心 只係為左防止某d新手/肥料/根本亂玩既人去搞亂自己

引用:
原帖由 卍花田錯卍 於 2012-8-2 01:54 發表

好似 長宗本多 神原 石田 00 今川 呢類無技直接攻擊建築物既英

照你所講"6lv/5分鐘之後 就應該俾人黎吸經 爆塔 而吾系全場都系你霸住個條路"

姐係開放比人地爆 自己就去第2路/ ...
就你的問題 有以下回應 紅字為我回應

姐係開放比人地爆 自己就去第2路/殺人?
5分鐘爆得唔夠果汁 道雪 e姬 村上 百地 係好正常既事

是誰定位長宗本多神原石田00今川 一定要爆塔才能肥??
本多暈了開大可是很好殺 更加殺完可以用剩下的戰國最強.啟動技能持續時間黎爆塔
神原用2技再用風計也是很好殺
石田更加吾駛講 大絕 可以邊殺人邊爆塔
今川我諗都吾駛講啦 行到邊爆到邊都仲得 如果你企死1條路 我包你俾人圍到傻
長宗 有爆鋼戒杖可是很好殺 亦同本多原理一樣
殺完可以用剩下的鬼若子技能持續時間黎爆塔
作者並沒有將這些英雄定位為"爆塔英" 任何英雄 鬼國 風計 已經能將2千血的敵方英雄擊殺
如果要擊殺2000血以上的英雄 就看你自身有什麼技能吧
你都識講 規矩系死 人系生 咁點解吾識變通下 如果有1日你玩以上你講個d例子 冇晒塔爆 咁你點算?
等運到?= =

講到尾都係人為因素 其實點解要其他人比你單?
打果2隻字打得快?
相信大家都有遇過同單完路死幾次就走場既人做隊友既經歷
咁點解仲要有單路呢樣野出現
全因為對隊友實力既信任 但如果單路果個根本唔掂 咁你去打就無問題 但如果佢只係爆塔比人慢/後期英 你去果路爆塔將會對佢造成壞影響

沒有什麼事會對自己造成壞影響 就算俾人爆左 都會自己諗方法黎肥
絕信不止爆塔才會肥吧= =絕信並沒有將某些英雄定位為"爆塔英"
難道你沒看過村上大 光秀大殺人嗎?
個人認為 就算俾人爆晒d塔 都吾會對自己有乜壞影響 最多咪冇野爆 要去殺下人

好簡單一個例子 你見到本多出左象卷 你係果汁仲會唔會去爆大爆佢打果條路既野?

如果你咁講 要講到出既裝 咁我無話可說 你亦可以講 任何英雄都可以出火計 象卷
你要特登拎隻茶茶去燒塔 或者拎隻慶次去爆塔 我只能說 沒救了
我亦都有講過就好似你有村上大 單路條友特登出火計系度慢慢燒塔 你吾可以去爆佢條路d塔
我只可以講 佢只會系度阻住完場既速度 而吾系佢自己更加肥

而且一場入面5個人終會有人得到既比較少 問題在於定位 如果單路果2個係爆得到,而又壓到條線,我無理由去爆佢 本多食強王好d定我波子機食左好d 都係由有能力既人去決定 單路唔係出於自私之心 只係為左防止某d新手/肥料/根本亂玩既人去搞亂自己

就我所認為,你講到單路 系為左防止某d新手/肥料/根本亂玩既人去搞亂自己
咁我想問你 點解吾直情關晒d位 1個打5個 冇人會搞亂你
你還需要隊友嗎?
我可以答你 你不需要 你可以關位1個打5個了
你有能力 你比其他人強 當然系去幫助其他新手解決問題
就算佢吾識出裝 問你點出裝 你都會教佢大約出乜
吾通你系屬於 吾願意解答新手問題既人??
如果新手/肥料 俾人殺 大部份既 最後只會走場
點解你吾選擇去幫佢肥 幫佢殺人 如果佢可以爆到塔 你都會盡量幫佢清晒敵軍俾佢安心爆塔啦
吾通你吾系咁既人?不過我可以答你 我系咁既人 我絕對吾會睇住自己隊友系咁俾人殺
仲企系自己所謂既單路吾幫手 仲要為左防止某d新手/肥料搞亂自己咁既藉口
我就吾信你未新過 亦未試過入場俾人狂殺過
那時,你會希望有個隊友可以黎救你嗎?亦有希望過有人教你玩嗎?
多1個隊友 比小1個隊友更好 除非個個隊友真系搗亂吧

後加一句,吾系嘈交呀= =只系討論 吾系話你不是

引用:
原帖由 -Season.hG﹡ 於 2012-8-2 02:32 發表

就你的問題 有以下回應 紅字為我回應

照你所講"6lv/5分鐘之後 就應該俾人黎吸經 爆塔 而吾系全場都系你霸住個 ...
既然你咁講..係咁村上呢類英都可以唔爆塔正係殺人啦
姐係村上都唔一定要靠爆塔肥啦
佢都無指明佢係爆塔英
村上招1技2技加埋d風計冰計個d都係好好殺
咁咪又係正如你所講既咁
你有爆塔技點算 ?乜都吾爆 番去爆自己大本?
絕信就系有d野低能到 叫單路 d塔都系講到屬於佢咁樣 要自己特登去買本火計燒
人地有村上大個d 就吾俾人地爆 咁村上大個個叫cp 咁佢去爆邊?
你有冇諗過你自己講既野有小小矛盾- -?
係..有時d街場友霸住條友係真係幾討厭
但係你咁樣講似乎咩都自己岩晒咁
你一時又話有爆塔技咩都唔爆唔通返去爆自己大本
一時又話本多長宗呢d招大技可以點點點
本多長宗呢d咪又係有爆塔技..你有冇睇返自己講既野- -?
你好似係度話返自己咁- -你自己留意下-.-

引用:
原帖由 卍花田錯卍 於 2012-8-2 01:54 發表

姐係開放比人地爆 自己就去第2路/ ...
花田你又係既..新手呢家野..可以教架ma
一次唔識教兩次..兩次唔識教三次
教教下就識架啦嘿..你玩好d自己然後帶住d新手
去享受一場絕信咪算囉..玩絕信呢樣野都係為左殺人屠人個個感覺既姐
你自己屠得開心咪得囉..只要唔影響到人就ok架啦

引用:
原帖由 sam8cat8 於 2012-8-2 18:13 發表

既然你咁講..係咁村上呢類英都可以唔爆塔正係殺人啦
姐係村上都唔一定要靠爆塔肥啦
佢都無指明佢係爆塔英
村上招1技2技加埋d風計冰計個d都係好好殺
咁咪又係正如你所講既咁
你有爆塔技點算 ?乜都吾爆 番去爆自己大 ...
我地正在討論喱個問題叫
單路 =單路要包塔 喱個問題
而吾系邊隻邊隻英雄定位為"爆塔英"
睇黎捉錯錯處吧....再重覆2個例子 請你由單路=單路要包塔 喱個問題出發

你再研究下先話人地矛盾比較好..

例子1 村上如果要爆塔.但系單路個位要包埋塔 但系佢冇爆塔技
吾通你頂得佢順睇住佢渣住個火計慢慢燒?又或者慢慢a塔?好似茶茶咁 慢慢a塔?a到幾時,2046?
例子2 本多長宗開大殺完人 可以用剩下大絕的持續時間去爆塔 亦吾系要特登番去自己條路爆 去到邊爆到邊亦可
咁樣講 喱d英系可以去爆塔 但吾需要好似花田錯咁講 刻意去留晒成條路既塔黎自己爆

再重覆一次 國一 百姓 強兵 強王 任何建築 800 1300 都系屬於大家 亦都系有能力就可以食
單路亦吾系一世單路 5分鐘後/6lv好開放條路俾其他人黎吸經
cp亦吾系一世cp 升到6lv/5分鐘後其他人c都得

明?

你地有冇見過1開波d人咩都唔洗講,大家見到d英就識自己睇英打路?
我玩咁多場絕信見過哩種情形既就5隻手指都數得曬
連哩種最基本既信任同技術問題d人都唔識/做唔到
你地仲咁執著去討論有咁多變數既單路問題有意義咩?
人就生既規矩就死既,識汁生先係王道

另回樓主:正常情況下強盜殘兵,國一楑同百姓算cp
禁路既時候該路既強盜殘兵,國一楑同百姓算路兵
cp既定義就係中立怪

以上只係本人個人觀點

其實每一隻英都有最好既成長路線

長宗本多果d唔係唔可以以拎300為定位.但始終無爆塔肥得咁快

每隻英既定性已經有唔同優劣,所以先會有人專登出火計爆,百地大去殺人 唔係話唔得 但始終係行左條成長較慢既路。

我意思係見到本多單左某路.而其他殺人英(如龍川,阿松,道3)果條路既塔係未爆
而道雪簡左爆本多條路先.
因為乎合你所講既5分鐘/6lv後 (正如我所講佢係新手,可能淨係識去放招雷神之怒爆塔,無理到隻本多係要點肥先最快) 去左爆塔.咁又點計?

講到尾我都係帶出我認為最公正既定義 因為從來都唔會有完全既公平存在

引用下玩家三分天下既兩句

最基本既信任同技術問題d人都唔識/做唔到
你地仲咁執著去討論有咁多變數既單路問題有意義咩?

引用:
原帖由 sam8cat8 於 2012-8-2 18:28 發表

花田你又係既..新手呢家野..可以教架ma
一次唔識教兩次..兩次唔識教三次
教教下就識架啦嘿..你玩好d自己然後帶住d新手
去享受一場絕信咪算囉..玩絕信呢樣野都係為左殺人屠人個個感覺既姐
你自己屠得開心咪得囉..只 ...
我點敢教人呀.你估d新手真係咁聽話.好聲好氣打句野都驚佢爆粗鬧我,有時仲教埋我點出裝 你叫我點

有時玩得好唔好都要睇隊友..正如之前提到對隊友無信心果陣會單路,其實都係為左保障自己可以帶住佢地去嬴,唔係無試過.但如果撞到d肥料單路又唔聽話 死親講句粗口 跟住死幾次仲要走埋場 絕d賣埋裝 真係嘔血都形容唔到果種慘況.

引用:
原帖由 卍花田錯卍 於 2012-8-3 02:17 發表
  其實每一隻英都有最好既成長路線

長宗本多果d唔係唔可以以拎300為定位.但始終無爆塔肥得咁快

每隻英既定性已經有唔同優劣,所以先會有人專登出火計爆,百地大去殺人 唔係話唔得 但始終係行左條成長較慢既路。

...
R晒頭..完全吾明你up乜..
龍川道3阿松 跟住走去爆本多條路d塔?
龍川道3阿松 識放雷神之怒?...............................................

其實大家離左題- -
人地問緊CP,
我地講緊單路- -

路兵

CP嗎??- -
我認為:
下CP=2龜1熊,上忍2山賊+3狼
上CP=野人,強盜,3狼

上次見過有人開場叮哂D CP位,但我打字,打下CP+2龜,
佢同我講,佢叮左先wo...
感我想問一句,我叮哂全場,4個隊友係唔係咩都唔洗打先??- -

跟住單路問題,
果次有人話,單下=下路+3狼都係佢,但我打左下CP先- -
感點- -
我出完基本裝,去打中路,場主話禁CP感我唔打la,
點知有個話單中,有個話單下,有個話單上,仲禁埋CP,感我打咩- -

有時見到D小學_場主對CP同單路既見識禁「好」,
走場又怕D人唱我冇品,唔走又冇野玩,掛機班小學_又嘈,
有時都唔係禁想玩絕信

引用:
原帖由 gundumK 於 2012-8-4 12:19 發表
CP嗎??- -
我認為:
下CP=2龜1熊,上忍2山賊+3狼
上CP=野人,強盜,3狼

上次見過有人開場叮哂D CP位,但我打字,打下CP+2龜,
佢同我講,佢叮左先wo...
感我想問一句,我叮哂全場,4個隊友係唔係咩都唔洗打先??- -

跟住單路 ...
人地問 強兵 國一 百姓 屬於乜
人地問 cp定義系乜

你就答下cp 上cp
你咪仲離題..

發新話題