43 123
發新話題

[絕信] 強盜殘兵,國一楑,百姓問題

[Close]

[絕信] 強盜殘兵,國一楑,百姓問題

如題 強盜殘兵,國一楑,百姓 應計算 路(上,中,下) / CP怪物 ??

還有 , CP的定義是什麼??

你去番絕信區到問啦

正常係當cp

好少人專登上絕信區 綜合區先有人睇到

=.=算系條路d冰

應計算係為下路的cp
CP的定義係野怪
既然你都禁左下路(假設)
咁點解下路既cp仲食得?
算係下路既部分

回復 1# 的帖子

強兵百姓國一比較特別 佢係定時就會有機率出黎 強兵就要殺左強王出.所以都係遊戲比較特別既cp.但唔係我地所指既cp 或者睇埋下面會明D

我地試下由唔同角度分析

一開始都係單上,中,下 cp 主要3類 加3狼2龜果d唔講(唔係重點)

重點係單路定義都係響果條路既一切其他隊友都無權去食(當然唔同人有唔同規格 主因都係取決於影響單路玩家成長速度既程度(姐係搶兵,搶塔,吸經果d.)

至於cp既定義係咩 個人認為
首先要係中立部隊(2邊都打)
係野外既部隊(一般黎情況唔會係3路上出現)

而強兵 國一 百姓呢3類都係比較特別(開文有解釋)
佢地係屬於"CP"部隊,因為由偷錢佬大技可以睇得出,佢地既金錢係共同擁有(姐係同一玩家.) 但係佢地又屬於3路(影響到3路形勢)

講到咁都明掛  所以呢3類唔屬於我地一直理解既CP

國一 百姓 強兵 屬於大家  無論任何1個都有權去食
就正如你叫單路 吾通你剩系食條路d兵?如果你俾人壓到升吾到 你吾會去食cp?
正如你叫cp 吾通你剩系食cp ?你有爆塔技點算 ?乜都吾爆 番去爆自己大本?
絕信就系有d野低能到 叫單路 d塔都系講到屬於佢咁樣 要自己特登去買本火計燒
人地有村上大個d 就吾俾人地爆 咁村上大個個叫cp 咁佢去爆邊?

就好似咁 你叫單路1世企系個條路度?你肥到既話吾去幫手殺人?
你肥吾到 人地吾幫你殺?睇你系度肥人?

就算你叫單路 頂多咪6lv前 你單路升到6lv 乜都夠啦 講真 人地升吾到 俾人落黎吸經都吾得咩?
所以叫單路話包箭塔個d我就簡直覺得佢系智仔一個..
如果你話單路 1世都吾出條路 d箭塔又系屬於自己 我建議你不如去玩單機 一系 關晒d位自己1v5 你根本吾需要隊友

國一 百姓 強兵 強王 任何建築 800 1300 屬於大家  無論任何1個都有權去食 有能力你就上
就算叫單路都只系頭5分鐘有權單 如果你已經6lv/做肥料 但系吾俾人黎吸經 爆塔
個d人岩玩單機版多d 信長系一隻5v5既遊戲 並吾岩你玩

ˋ愛情不過是一場謀殺時間的遊戲:)
  ﹡林詠琛 - 聲之記憶ˇ      

果班兵仔出係路到 應該算係路兵,唔算cp

引用:
原帖由 -Season.hG﹡ 於 2012-8-1 19:34 發表
國一 百姓 強兵 屬於大家  無論任何1個都有權去食
就正如你叫單路 吾通你剩系食條路d兵?如果你俾人壓到升吾到 你吾會去食cp?
正如你叫cp 吾通你剩系食cp ?你有爆塔技點算 ?乜都吾爆 番去爆自己大本?
絕信就系有d野低 ...
小弟很認同hg大佬既講法
地圖上任何兵or塔大家都可以食

台服菁英 ad carry

回復 7# 的帖子

好睇情況既一種說法

舉個例 立花道雪單左路 明智光秀去食左咁點?單路其實都係保障自己 試問你單上本多有個隊友走黎狂送吸經都咪話無影響

當然呢兩句我認同 "就算叫單路都只系頭5分鐘有權單 如果你已經6lv/做肥料 但系吾俾人黎吸經 爆塔
個d人岩玩單機版多d 信長系一隻5v5既遊戲 並吾岩你玩"

正同我所講單路都係從取於單果個人點睇

引用:
原帖由 卍花田錯卍 於 2012-8-1 20:07 發表
好睇情況既一種說法

舉個例 立花道雪單左路 明智光秀去食左咁點?單路其實都係保障自己 試問你單上本多有個隊友走黎狂送吸經都咪話無影響

當然呢兩句我認同 "就算叫單路都只系頭5分鐘有權單 如果你已經 ...
光秀食左你條路d塔 你咪去其他路食=.=好死嫁姐
我就吾信光秀大仲可以快過雷神之怒 食800 4塔 再後d 1300=.=
如果你渣住個雷神之怒你都吾識去食4塔 800個度
只可以話佢無能= =
咁佢食左 可以點?= =叫佢出mk真人對打咩 話佢 咪搵黎嘈 搵野黎煩
不如你自己去其他路食塔咪仲好 早d完場早d吾駛見到佢
食左咪食左 系咪先= =
就算佢系要玩野 見你系道雪食你條路d塔 吾通你可以點= =
叫佢起番俾你咩 定系賠錢 定系叫佢要特登去打剩2座塔紅血 俾番2座塔你
你只系得幾個選擇1.走場 2.繼續打落去 3.嘈到佢完場
我相信你咪又系揀2= = 冇分別

你單路就可以阻止其他人食塔?= =佢食左既話又有得點?
多1事不如小1事 我就不嬲有爆塔技 行到邊食到邊 = =番去自己條路爆 太無聊
我玩絕信長期單下 但系我永遠衝出下路 我不嬲都系咁同隊友講 你鐘意咪爆飽佢 吾駛問我爆吾爆得

引用:
原帖由 -Season.hG﹡ 於 2012-8-1 20:15 發表

我就吾信光秀大仲可以快過雷神之怒 食800 4塔 再後d 1300=.=
只可以話佢無能= =
咁佢食左 可以點?= =叫佢出mk真人對打 ...
自己打自己lol...吾明d人點解比人汁左塔要走場- -

你爆到塔對大家都有好處啊

引用:
原帖由 pptppt11 於 2012-8-1 20:25 發表

自己打自己lol...吾明d人點解比人汁左塔要走場- -

自己打自己lol  <- 咩自己打自己 你知吾知你自己講緊咩?
  <- 爆到塔點解會對人有好處?

你發言之前 你係米清醒緊?
這世界只有騙子是真心的 因為他會真心的騙你。。

引用:
原帖由 -Season.hG﹡ 於 2012-8-1 20:15 發表

只可以話佢無能= =
咁佢食左 可以點?= =叫佢出mk真人對打 ...
雖則已經離題 不過我都講下我意見

我早講左單路都係為左保障自己有得肥 而單路定義都係取決單路果個人由咩角度去睇

我所講既係最常見情況 唔係你所講既水平差距較大既例子

規則係死,人係生
如果你話實戰既話 絕大部份都唔會淨係響一條路度,我向來都好少單路,除非真係對隊友無咩信心 不過就算人地單得 我見佢去第2路/死左都會去食兵 殺人 吸經 其實只要單果個無所謂就無問題

但依你所講比人搶左你未去搶番人 1300 塔 150全部都係大家 咁單路既意義已經無

不過講到尾我地都係有唔同觀點 我無諗過去改變你既立場 而我都係指講出我認為最客觀情況既定義

引用:
原帖由 卍花田錯卍 於 2012-8-1 22:02 發表

雖則已經離題 不過我都講下我意見

我早講左單路都係為左保障自己有得肥 而單路定義都係取決單路果個人由咩角度去睇

我所講既係最常見情況 唔係你所講既水平差距較大既例子

規則係死,人係生
如果你話實戰既話  ...
依我所講 並吾系人地搶你=搶番人 你講錯意思了 喱個系依你所講only= =先會發展成所為既搶
依我所講 所有強兵 百姓 國一 建築 1300 800 都系屬於大家
人地有權爆你條路 你亦有權爆其他路
單路既意義只系升到6lv 或者5分鐘就夠
6lv/5分鐘之後 就應該俾人黎吸經 爆塔 而吾系全場都系你霸住個條路
如果你村上大 又或者足利1 你見到條友單路 話自己包埋塔
冇爆塔技 特登走去搵本火計慢慢燒塔 你會點?
依我所見 如果有d咁既人 根本就系系度阻住隊友肥
自己冇爆塔技就去殺人 如果人都殺吾到我幫你吾到 只能怪自己無能

我建議以下幾類人可以去玩單機版
1.單路 仲要包埋塔 吾俾人爆佢d塔
2.又或者做肥料 系咁送lv
人地去佢條路幫佢 佢就趕人走話自己單路

3.6lv/5分鐘之後 人地黎吸經 爆塔 都趕人走

點解單路包埋塔完全系智仔講既野?
何話此說?
我解答你.
絕信 正常情況下 你系有5位玩家
咁你單上單下 如果2個包埋塔
咁中路2個點算?死磨爛磨系度磨系中路爆塔 食兵?中路乜塔都無晒咁點?
另外 你仲未計cp個個 吾通cp個個隻強王包埋?
如果佢有爆塔技點算?咁佢去邊度爆?cp冇塔架啵 除左足利起塔俾佢爆之外
如果單路個條友要打橫黎講計d塔系自己 咁隻強王都可以打橫黎講系屬於cp個位
而吾系屬於大家 會吾會有人單路而永遠吾食強王 亦會吾會有人去cp而永遠吾食塔
絕信系有5位玩家 單上單下 只系你有能力 就叫單路 去壓人 升lv 想升快d
但系仲要包埋d塔 剩系講單上單下兩位 咁佢地會吾會對其他玩家做成吾公平?

5位玩家 單上單下 仲要包塔 咁其他3個用同1條路?
如果你系咁自私 咁點解你吾直接關2個位
岩岩好 一人一條路 你可以3v5
玩絕信 人人平等 叫單路 你有能力 壓到人 升快d 可以出黎幫手殺人 ok fine 你去單吧 我吾會阻你
但系如果你話 單路要包埋塔 根本對其他玩家造成吾公平
點樣可以會公平?就系建築 800 1300 全部都屬於大家

如果vlan各位玩家覺得我咁講系吾公平 你可以發表意見批評

43 123
發新話題