41 123
發新話題

[交流] 其實大家有冇發現路飛係用過一次外掛

[Close]

其實大家有冇發現路飛係用過一次外掛

路飛係空島果陣同雷神艾尼路打果陣
橡膠係唔怕雷..呢樣野我非常清楚
但我唔明點解路飛可以打到雷神
因為只係講路飛唔怕雷..而當時既路飛係未識霸氣
我都想知道點解路飛可以打到雷神..
想請教下咁多位海賊迷!

可能係無意中觸發的
認真你就輸了!

之前有人po過啦 入面有答案

引用:
原帖由 KnIGhTゞ月牙 於 2012-7-20 18:01 發表
咁答案係咩呀??

引用:
原帖由 KnIGhTゞ月牙 於 2012-7-20 18:01 發表
係唔係好像我答咁?
認真你就輸了!

引用:
原帖由 4687005 於 2012-7-20 19:57 發表
係唔係好像我答咁?
咁即係...冇答案...?無意中觸發....

我都冇睇答案= =只知已解決 所以入面有答案

我覺得係因為普通人係導電體 打落去雷神到會通電 因此觸電
d人打唔到佢係因為雷神(成個人都係電)身上的電流經人身體 令自己身上的電減少 可以令身體部分消失 d人就打唔到
路飛打到佢係因為橡膠係絕緣體 不能通電  雷神d電又不能流走 不能令身體 部分消失 形成固體的電 所以路飛打到電

之前問果個都係唔多知答案
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=521060&highlight=%2B%E7%8F%8D%E7%8F%A0%E3%80%82%E5%A5%B6%E8%8C%B6

工口工口

首先唔理佢打唔打到

最大問題係艾尼路有見聞色

回復 9# 的帖子

有見聞色點解係大問題?

@@

我記得路飛打雷果時佢個手有舊金痴住左,可能係咁渡電掛@V@

導電咪應該更加唔會打得到= =
同埋見聞色果度,唔記得路飛佢打舊唔知咩反彈
雷神估唔到佢諗咩..

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2012-7-21 17:32 發表
首先唔理佢打唔打到

最大問題係艾尼路有見聞色
有見聞色係知道人地點打佢姐
速度快.就算知都閃唔到

但又唔見路飛好快

但其實我唔明點解最尾個下雷神會企係到比佢打中

真相需要神秘感

神秘到比人誤會以為路飛用左外掛!

41 123
發新話題