發新話題

[認真mode]4族邊個最勁,最好用,最易上手

[Close]

[認真mode]4族邊個最勁,最好用,最易上手

4個種族讓面各有特色,大家覺得邊個最勁呢?邊個最好用最易上手呢?
人類快速集資,冰的能力平均,有最強的魔法冰同攻城車
半獸人有最高的攻擊力同厚血多甲,加上bm定期煩住人地,對手道行低d就會好吃力
night elf有最高速度的行動能力,唯一4個英雄都行得快過人,一高lv就好惡,而且有moon well回血,樹人幫手creep打人,night view同day一樣,同隱形,係個好優異的種族...但我用得廢
不死就係最強的英雄偏弱的部隊,lich是全game智慧最高的英雄,佢冰山的輸出可以決定勝負,配合corruption of orb,一肥左你就大獲,起塔方便,唔洗煩資源問題,而且冰龍更是最大優勢

半獸人唔係點玩得好,因為覺得佢真係好笨重,全部近戰部隊,唔係好知點玩得好...其實佢地burrow3本之前經常被人打爆,我真心唔覺得orc有好大優勢,係英雄方面orc的組合應該係最勁,大家諗下戰牛酋長的大技係復活,回復時間只係4分鐘(240秒),有shadow hunter回住血...bm的不定期出現,真係唔係人咁品,而且不得不提佢的拆城部隊(狼騎士同妖幅騎士)都係好快就秒buildings....新手要用得好都幾難...但係可以用血多優勢配合少訐作戰意識黎贏人,所以其實幾o岩新手用...

其他再講,or你地有無其他意見?食飯先...

4族邊個族最勁
個人覺得沒有最強的種族 只有最強的人吧!
最易上手我覺得係ORC 佢兵血厚 唔影死 加埋無腦BM 好岩新手玩 英雄組合來講我覺得:ORC>UD/HUM>NE
最難上手我覺得係NE AC血又小 好要操作 又要識封家 我覺得都幾難上手
UD ZZ幾好用 係DK一死 成支部隊就好難打 (其他族即使死一個英雄都唔會咁)
HUM都幾難上手 要識用拉工人 用大法師都要識保護自己
其他再講,or你地有無其他意見?

引用:
原帖由 NET893 於 2012-7-16 23:15 發表
4族邊個族最勁
個人覺得沒有最強的種族 只有最強的人吧!
最易上手我覺得係ORC 佢兵血厚 唔影死 加埋無腦BM 好岩新手玩 英雄組合來講我覺得:ORC>UD/HUM>NE
最難上手我覺得係NE AC血又小 好要操作 又要識封家 我覺得都 ...
orc其實唔易玩,果次同班新手玩,個個用orc,
唔識省資,唔夠資就問我[借]
我後期搶唔少礦,佢班新手d礦冇哂,話我bug,又要我比佢,
大佬我12個礦過2萬紋叫bug????= =
之後我唔借,佢班orc又唔識玩,11個無分敵我,
去f11我用自由同盟,佢地就11個同盟圍我一個,個個無資冇糧,
唔出英反而狂出法c...........
仲同我講話唔識玩orc wo,
最後我神手1v11新手win左= =

由此可見,orc一d都唔易玩

引用:
原帖由 Joseph0407 於 2012-7-16 21:10 發表
4個種族讓面各有特色,大家覺得邊個最勁呢?邊個最好用最易上手呢?
人類快速集資,冰的能力平均,有最強的魔法冰同攻城車
半獸人有最高的攻擊力同厚血多甲,加上bm定期煩住人地,對手道行低d就會好吃力
night elf有最高速 ...
其實就無分勁唔勁既,
睇你玩開咩米咩勁lo
我玩開hm話hm勁,
ne玩開ne就係都話ne勁,

其實你識玩邊隻話就邊隻勁,
唔識玩邊隻就話邊隻廢

引用:
原帖由 gundumX 於 2012-7-16 23:36 發表

其實就無分勁唔勁既,
睇你玩開咩米咩勁lo
我玩開hm話hm勁,
ne玩開ne就係都話ne勁,

其實你識玩邊隻話就邊隻勁,
唔識玩邊隻就話邊隻廢
在下同意你講法根本就冇分最易同最難上手玩多左就自然會勁
不過我極力推薦人族 因為系d比賽中大多數都系人族 入圍 and 人類d 野比較平均

引用:
原帖由 ne123nee 於 2012-7-17 13:55 發表

在下同意你講法根本就冇分最易同最難上手玩多左就自然會勁
不過我極力推薦人族 因為系d比賽中大多數都系人族 入圍 and 人類d 野比較平均
我玩開人類lo
人類中前期都屈死大劍,
+上農民團後期屈得死ne(唔係ne123nee )

引用:
原帖由 gundumX 於 2012-7-16 23:34 發表

orc其實唔易玩,果次同班新手玩,個個用orc,
唔識省資,唔夠資就問我[借]
我後期搶唔少礦,佢班新手d礦冇哂,話我bug,又要我比佢,
大佬我12個礦過2萬紋叫bug????= =
之後我唔借,佢班orc又唔識玩,11個無分敵我,
去f11我用 ...
唔該評論下@@

最高攻攻城車好似係ud
不死族前期冇任何野回血回m,比人打殘真係番基地掛機,所以前期有少少弱,
半獸人大劍,用得好同mh冇分別,獸族唔洗急升3本,速升3本既大多數都係ud同埋ne,獸族好多時2本狼騎白牛已經贏左,升3本都係為左電球,可多光環,同埋基地

回復 5# 的帖子

唔同意 :) :) :) :) :) :) :) :) :)

其實我話邊個族最勁都係bring出話題,當然唔係話某個族勁過其他人,佢既玩法就係好customized,狡猾的人鍾意用undead
人類就俾d鍾意計算同有組織的人用
night elf就係俾d鍾意女人的人用,or係個人比較藝術家
orcs就...我覺得係俾內心好暴力的人用

回復 2# 的帖子

好同意dk一死undead就會慘死....個point係高手用的dk係唔會死!!什至係引你殺引你打佢其實一早打定主意走,佢根本唔跑去前面係唔會死架啊,大法師都易死過佢19倍啦係咪先

回復 4# 的帖子

唔洗咁串~~咁我覺得4個種族都好勁啦 係咪要咁講
人類如何屈大劍師?...據我所知大劍師殺你d步冰好似斬草咁架啊
睇你第一個英雄係咩啦,

發新話題