發新話題

[疑問] GOSICK疑問

[Close]

GOSICK疑問

如題,希望有看過這部作品的人告知我,動畫的24集

是否把小說1-8集+S1的故事所有製作成動畫出來了?

剩下的只有S2-S4的故事沒製作成動畫吧?那麼

看完動畫以後只有看S2-S4的價值,其他S1/1-8集

也沒必要故意去閱讀吧?雖說小說與動畫只有小小出

入..對吧?希望有心人給我寶貴意見---﹥碎星前輩.

問只碎星 未睇幫你唔到
願你亦看清楚

咩動漫黎 好耐無開PPS

引用:
原帖由 あずさ 於 2012-7-8 00:15 發表
問只碎星 未睇幫你唔到
一直都想問你...你最鍾意咩類型動漫?..莫非真的是傳聞中的_父/_之空既h類型? .

而且好耐之前已經發覺你個名好熟= =....某位退役信長少年?
引用:
原帖由 -Makiyo.Ka. 於 2012-7-8 00:28 發表
咩動漫黎 好耐無開PPS
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/GOSICK
就讀於擁有悠久莊嚴歷史的聖瑪格麗特學園的留學的東方少年久城一彌,

某天他在學園圖書館塔上方、綠意盎然的溫室內內與一位身着華麗服裝、

猶如洋娃娃般美麗的少女——維多利加相遇。維多利加擁有如偵探一般

聰明的頭腦和敏銳的洞察力,只要在她所到之處,再怎麼離奇的謎團都

會被解開。之後維多利加與久城一彌遭遇了種種怪異離奇事件,那麼他

們又該怎麼解決這一系列的難題呢?

係係係係 本王到
未睇過小說  不過好似可能出第二季

回復 4# 的帖子

未來日記 緣之空之類
願你亦看清楚

回復 4# 的帖子

隻日文有鬼退過信
-------------------------------------------
gosick好似講吾晒小說果d...佢得24集...正常一套動漫4-5集先一本小說

引用:
原帖由 碎.星 於 2012-7-8 00:36 發表
係係係係 本王到
未睇過小說  不過好似可能出第二季
有可能咩- -以我打探所知..小說已經完結..沒有足夠

內容製作第二季動畫...有人話..有ova已經好慶幸
引用:
原帖由 あずさ 於 2012-7-8 00:36 發表
未來日記 緣之空之類
我的同志啊..我決定將你納入我宅友後宮的vip NO.001

第一位成員...很開心吧?

回復 8# 的帖子

多謝哂=.=很開心       .
願你亦看清楚

引用:
原帖由 Español♥煎 於 2012-7-8 00:39 發表

有可能咩- -以我打探所知..小說已經完結..沒有足夠

內容製作第二季動畫...有人話..有ova已經好慶幸

我的同志啊..我決定將你納入我宅友後宮的vip NO.001

第一位成員...很開心吧? ...
唔知架 ED野唔一定

引用:
原帖由 碎.星 於 2012-7-8 00:54 發表
唔知架 ED野唔一定
希望俞大...失望俞大...期望俞大...負擔俞大

尤如賭博一樣.識得割禾青既先係最後既勝者

以我所知第一季係個happy end..見好就收並

不一定是壞事喲...但我心中的惡魔真係好想依

部作品出第二季,第三季,第四季,天使卻一直壓

制住依份情感.可惡!!!你有無依種諗法@o@?

引用:
原帖由 Español♥煎 於 2012-7-8 01:15 發表

希望俞大...失望俞大...期望俞大...負擔俞大

尤如賭博一樣.識得割禾青既先係最後既勝者

以我所知第一季係個happy end..見好就收並

不一定是壞事喲...但我心中的天使真係好想依

部作品出第二季,第三季,第四季,惡 ...
如果有第二季咪好 其實我冇希望會有第二季

疑問尚未解決~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~推

引用:
原帖由 Español♥煎 於 2012-7-8 10:07 發表
疑問尚未解決~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~推
咁死得啦...如果套套野HAPPY END 就唔再整下一集..

咁姐係我要不停期望套動畫BAD END???

又唔見School days 出續集...summer days 或者cross days

睇頭睇原全24集啦-.-
感其實動畫版24集
係做到小說邊到?

諗住等等去動漫節搵下小說有冇得買

發新話題