16 12
發新話題

畫筆Copic Basics 一問

[Close]

畫筆Copic Basics 一問

youtube見到好似好多人都用Copic Basics黎上色
但係網上既資料不足,我想問下有冇人用過
好用?幾錢?邊到有得買?
點燃起煙幕,讓我給予援助。

引用:
原帖由 援兵_★ 於 2012-7-5 19:15 發表
youtube見到好似好多人都用Copic Basics黎上色
但係網上既資料不足,我想問下有冇人用過
好用?幾錢?邊到有得買?
Copic Basics可以用黎畫好多野.例如:插畫、寫實等..
本人都係用Copic Basics黎畫插畫。
專業人士都係用e隻嫁啦.的確幾好用.
價錢方面我好耐之前見到就係34蚊1枝.
係旺角中南書局
仲有咩想問即管問.很樂意回答
奇策士とがめ。

有幾多隻色?耐唔耐用?好似貴左d-,-

引用:
原帖由 援兵_★ 於 2012-7-7 13:11 發表
有幾多隻色?耐唔耐用?好似貴左d-,-
色就多到數唔曬
but e隻筆係酒精揮發的
入墨水的.
應該幾耐用

因為買完一枝 其餘剩係需要買墨
除非你將枝筆用爛左.唔係都唔洗買多枝一樣既
奇策士とがめ。

copic marker 同 Copic Basics 係咪同一樣野黎?
今日我去完中南
38蚊一枝  補一次墨貴唔貴?

引用:
原帖由 援兵_★ 於 2012-7-7 18:35 發表
copic marker 同 Copic Basics 係咪同一樣野黎?
今日我去完中南
38蚊一枝  補一次墨貴唔貴?
都一樣的
but墨既價錢我都唔清楚..

奇策士とがめ。

咁貴,買唔起= =
3.14 你有冇用過電子繪板係電腦到畫?
用sai?

引用:
原帖由 援兵_★ 於 2012-7-9 14:05 發表
咁貴,買唔起= =
3.14 你有冇用過電子繪板係電腦到畫?
用sai?
唔一定要sai既.有好多程式都係用黎畫畫~
例如Photoshop,Corel Painter,仲有好多~~~
奇策士とがめ。

電子繪板幾錢?邊到有得買?要幾多x幾多先夠用?

http://www.wacom.com.hk/tc/
e個網看.我之前買左個bamboo.幾便宜.不過唔好用。。。

引用:
原帖由 援兵_★ 於 2012-7-10 10:59 發表
電子繪板幾錢?邊到有得買?要幾多x幾多先夠用?
其實細細地就夠用~
同埋價錢真係有好多種.要睇你買邊隻~
我就係旺角電腦城到買
奇策士とがめ。

未識用呢d野

用番手寫版啦,好好多-3-

引用:
原帖由 海葵 於 2012-8-17 08:33 發表
用番手寫版啦,好好多-3-
你up乜野啊

手寫版<---似笑

16 12