發新話題

又係時候發表下蟻論

[Close]

又係時候發表下蟻論

事先聲明 本人文筆係勁虧,作文永遠都係合格邊緣至唔合格
如覺不適者請比面五月天
我都好耐無入RC,同大家一齊玩..
一早預因為本人實習比較忙..(都計到)

各位新團員(包括星夢,幻夢)未認識既都希望日後有機會一齊玩(當然唔淨係打機啦= =好悶架麻)

先黎自我介紹..本人war3 齡有8年到.都算歷盡人生百態

試過走場,狂爆粗,串咀,嬴左串到盡,輸左拔網線,某d 唔用得既技術都用過(版本為1.18-.-誤交損友)

war3都刪過起碼4次.(戒打機..有次真係戒到半年..但一考完會考再比個fd請去網吧就黎番癮)

講咁大揪野想表達d咩

下面

我知每個人都有成長階段, 我由初初著重勝負,實力 好快就明白到 大家都係玩遊戲
點解一定要人地難受?
正常既一場總有一方勝利,一方敗北
但有無諗過相方都可以係笑住完場?
有無試過打過一場激烈而又互相尊重對方,承認對方既一場遊戲?
我知未試過好難明白我咩感受

或者會覺得 遊戲為娛樂 遊戲中做咩都得,可以發洩就好

我唔會反對 亦唔會贊成

每個人同某個階段 厭左,睇通左,迷失左 都會有佢唔同既生存方式

你有你生存方式 我有我生存方式 只係希望大家都可以學識尊重,試下由人地角度出發 感受下別人處境

夜夢老一輩都已經為生活而開始人生另一個起點,無咁好氣亦都無咁多時間容許佢地去帶領我地

我都時日無多..唔係話就掛,只不過人大左發覺有好多野想做既都未去做。

其實之前都想打篇關於團隊既感受,但奈何我日日放工都好無精神..又驚大家唔明我**不良字眼**up...
呢篇文係睇到某位我一路都好尊重,欣賞既人兄打既一篇文加上草哥既感言而鼓起精神去寫

略略講下內容大意..
團隊比我形象唔係一隊軍隊,係一種凝聚力
就好似番學編埋同一班

係一種緣份

希望大家都可以珍惜
打左過萬場(非正式統計,但10年到e+都有5千)
可以話失去比得到多,失去既係大量時間..得到既只係種種感觸..

但我無後悔..雖然我知道回頭既我會簡第2條路

但有得比我簡我寧願唔回頭 因為我唔想無左同你地一齊既緣份.

最後我想講

天下無不散之筳席 既然我地呢一刻有機會響埋一齊,就唔好再理會誰是誰非
珍惜每一日一齊傾計,玩樂,訴苦,相伴既日子。

祝夜夢,星夢,幻夢每位團友都可以係本團有所得著,同埋搵到自己理想!

好感動,眼濕濕
但基於大丈夫流血不流淚
我流左血
rc群:26208888
歡迎入黎吹水或玩魔獸綜合圖
契仔1號:FiNaL◎峰

花仔, 我只可能講, 我好掛住你

你講出左重點, 我開團既目的唔係要勁唔係要多人玩,
係凝聚力,
我希望夜夢會變為一種精神,
即使相隔多年後, 我地都係甘好朋友,
我唔鍾意鬧人, 唔鍾意擺架子,
係因為我覺得大家同團都係一家人,
唔應該有上下之分,
大家和諧齊心係我最想見到既野,
雖然我呢排都好少玩,
我都好掛住大家,
希望大家可以將呢種精神散播出去
按圖進入團版:)

時日無多??

引用:
原帖由 卍花田錯卍 於 2012-7-3 04:01 發表
_o0oeyCtoFA事先聲明 本人文筆係勁虧,作文永遠都係合格邊緣至唔合格
如覺不適者請比面五月天

各位新團員(包括星夢,幻夢)未認識既都希望日後有機 ...
花花估唔到我係你心係個咁既人,多謝你
引用:
原帖由 享受悲傷 於 2012-7-3 14:18 發表
花仔, 我只可能講, 我好掛住你

你講出左重點, 我開團既目的唔係要勁唔係要多人玩,
係凝聚力,
我希望夜夢會變為一種精神,
即使相隔多年後, 我地都係甘好朋友,
我唔鍾意鬧人, 唔鍾意擺架子,
係因為我覺 ...
我仲好記得當初我既然傻到喊住咁留住d人係團,可惜都係離我已去

呢一篇文再連埋花仔個樣同把聲,, 頓時覺得好唔match

但係我都認同咖, 夜夢唔係話要咩第一  係想group埋一班fd一齊打機一齊玩  希望我地會繼續有呢一股凝聚力

引用:
_o0oeyCtoFA事先聲明 本人文筆係勁虧,作文永遠都係合格邊緣至唔合格
如覺不適者請比面五月天

我冇諗過花c奶你會咁崇拜我
崇拜到連我鍾意既野你都鍾意埋
玩笑開完
真係好開心識到你咁既機友  
不過我真係厭了,倦了,冇眼睇了......
為左更好凝聚你地,我選擇離開了

引用:
如覺不適者請比面五月天

早幾個星期或以前.我認為輸贏好重要..而且贏仲要去到盡洗泉..場場唔想輸就玩本多..長宗果d
依家....返而同班gay貓.7m.931班gay友打cs.打s信.打新信等等.絕信打少左比以前好多..e家基本上睇重輸贏方面好多鳥..v英殺人最重要

不過..耐唔耐玩下暗罵戰又幾好玩...931既_性格..小的學到唔少...串落又發覺幾頂癮

發新話題