發新話題

毒友們 2年半啦

[Close]

毒友們 2年半啦

好多謝你地陪我毒左兩年幾
由街場嘴炮仔到團戰嘴炮仔
由新手玩到比人話MH player
由信長到lol
由敵人到朋友
由唔識到認識
--------------------------------------------------------------------------------

種種回憶       已經搵唔返了    我知道冇機會再一齊打信
冇機會再睇ccy冰彈後吹箭         冇機會再睇小傑玩秀吉1v3想單殺比人反殺
冇機會再睇小叉係中路爆爆下塔變龍飛去食軍師           冇機會再睇康無視槍神燒槍情況下拆塔
我亦都踏入左一個新既旅途
向世界電競 舞台既一個道路- LOL         我知道呢條路絕對比起打信長難一百倍
---------------------------------------------------------------------------------
信長冠軍團隊冰島都踏上左呢個旅途
我見到好多以前打信一見到就串既人(e.g龍神部隊)
到打lol變戰友      一齊吹水       一齊打rank     一齊研究打法         一齊串台灣佬
我亦都發現左呢隻game既好玩之處          直至我日夜埋頭係電腦前面       一年淨係出過十次街
明白一件事          當一個人真正想將興趣發展成職業既時候
佢已經唔會再係為錢而做         而係為興趣而做
我參加比賽已經唔係望住份獎金            而係為左得到自己生存既證明        得到其他人既認同
父母永遠都會反對自己仔女打機            因為佢地永遠冇了解過自己既仔女到底有幾勁
-----------------------------------------------------------------------------------
我鐘意打機係受我四叔影響           佢細細個就係機鋪同人挑街霸        直至比屋企人罵/打
到佢28歲果陣買左部PS2 (那年我7歲) 最記得佢遞個手制比我果陣我唔知係咩黎        佢教我玩2p
一放學做完功課就同佢一齊打機    果陣最常挑都係gundam (第一代最經典果隻)   
甚至有左電腦之後更加沉迷     連功課都未做就玩
我可以好肯定咁講        我四叔絕對係一個打機方面既天才          最記得佢果陣新買左隻鬼武者3
冇睇攻略情況下用左一日就打爆機         打gundam我自問已經可以通到最高難度既stage
但係同佢挑無論用咩機種都輸比佢架渣古          可惜佢出世既時間唔岩        
屋企人亦冇注意到佢既天份             (但係我諗佢細個落機鋪挑機果陣應該都係成日贏果個)
----------------------------------------------------------------------------------
同時我察覺到其他地區既強大
以前一直同香港玩家對戰         我以為全個世界只有幾個人比我強大
直到我打lol打到1800分摸索到高端既門檻        我發現左好多台灣既高手
佢地已經玩到唔介意輸贏  隨便玩隨便贏          北條和也係個例子     呢個人認真絕對比西門夜說勁
而我就變左一個比人話係troller既廢柴              打美服又識左幾個鬼佬同其他唔同既觀念
有個鬼佬問我       點解中國人成日都好憤怒?          諗諗下又係wo
台服只要你打差左/失誤        即刻會串你串到完場         哈哈         
結論係          有人講中文既地方就會有罵戰
再講          連台灣戰區都可以令我恐懼          咁外國更強大既戰隊我咪唔洗玩?
---------------------------------------------------------------------------------
我始終覺得           而家既我唔係最強             但係將來既我有可能成為最強
以追趕既姿態         踏上冠軍路
各位          好多謝你地一直陪住我

總有比自己更有天份的人,同時也比自己更努力

**粗俗文字**
冇我份 我拉你入LOL嫁

引用:
原帖由 NY-_ 於 2012-6-30 03:39 發表
**粗俗文字**
冇我份 我拉你入LOL嫁
really     果陣你教我買疊書/.\

引用:
原帖由 伊賀小太郎 於 2012-6-30 04:05 發表

really     果陣你教我買疊書/.\
D個人生咁大既轉捩點居然冇我名囉

lol不會讓你有飽飯食...lol可以last幾耐?5年?10年?
之後又要搵過第2隻potential既game
因你而在

加油啦
估唔到你遲過我地玩
e+勁我地咁多倍=.=
打機天才

引用:
原帖由 TK.Kfc 於 2012-6-30 07:56 發表
lol不會讓你有飽飯食...lol可以last幾耐?5年?10年?
之後又要搵過第2隻potential既game
飽飯已經唔重要
我患左個病     過唔到40歲
只係想一直玩         一個人生
餓死都冇過果個病末期發病咁痛苦

Sad冇本神.嬲我cant幫打爆花?? Haha
因你而在

引用:
原帖由 TK.Kfc 於 2012-6-30 16:37 發表
Sad冇本神.嬲我cant幫打爆花?? Haha
係sad在你既季軍靈氣分享唔到我/.\

can 唔can 係文到加西瓜兩個字,me比10蚊vlan you

引用:
原帖由 伊賀小太郎 於 2012-6-30 15:37 發表

飽飯已經唔重要
我患左個病     過唔到40歲
只係想一直玩         一個人生
餓死都冇過果個病末期發病咁痛苦
zakk you有絕症 ???
you放心啦,you40歲之前me一定會好努力打到好似you咁勁,me lol有個叫coolzak的ac

you既故事,no會無人傳承

毒囝龜

發新話題