33 123
發新話題

正規比賽2012 咨詢post

[Close]

正規比賽2012 咨詢post

(直接d..我唔用書面語啦)
近排有好多人都要求話想玩下正規比賽咁..
咁依家又係暑假...所以會搞返...唯一 一年一次既正規比賽...
希望今次唔會爛尾啦...

重點:
首先, 我想搵幾類人既...
1, 參加者
2, 工作人員..(能開直播/livestream較佳) 主要工作:監察賽事及記錄replay
3.戰報作家 / 制片人

2同3既工作人員..當然不會刻薄大家(積分是不會少的,不懂wc3的都ok)
當然參加比賽贏既人..梗係最少有積分做獎品...(人數越多..贏出既人得到積分會越多)

跟住就係比賽內容:

賽制 (有幾個選擇)
1.小組單循環 > 淘汰    (看人數而定)
2.完全雙敗淘汰 (人數低於16 會較好玩)
3.純單循環(好處係每人必有名次, 壞處係會打到傻..多日既 一日幾場..)
4.單淘汰(好處係打得快..壞處是太吃幸運 沒翻生機會)
5.瑞士制(詳細的請找wiki)
6.雙循環(將單循環打2次)

時間:
會規定時間進行比賽,不設約戰
現在時間 可以讓大家選7月/8月
比賽地圖:
Secret Valley
Echo Isles         
Turtle Rock
Twisted Meadows
Terenas Stand
雙方各選一張地圖 及 各放棄一張地圖,剩下的地圖會成為第一張用圖,第二場比賽地圖將會是敗方所選的地圖。

要講既野..差唔多講晒
另外..
有更好的建議請跟帖回post
如有好point 會加分(非常主觀的 前題是不重覆)

呢次比賽會抱住一個宗旨
參加者越多, 比賽獎品越大
1次比賽拎走百幾分不是夢想

(人數至少都過64就有機會)

按下圖進入正規區

報名

我話曬正規高手,點都支持下

報名~ :D

咨詢期一個星期
如果人數沒有4人以上.. 不會開比賽

如果一個星期後沒有任何提議
則由版主決定 比賽方式
按下圖進入正規區

想唔好爛尾,便需要滿足其玩家需求。當一個玩家滿足了自己的需求,自然沒有藉口不去比賽.那麼比賽亦不會爛尾。所以要搞得個比賽有聲有色,就一定以玩家為優先,一個不公平的比賽,誰都不想參加,誰都不想去打。你要明白玩家逃避比賽,不是逃避其責任,只是玩家有苦衷,他們一樣想在比賽勝出,一樣想enjoy比賽的過程。

我可以參加,同時我亦可以擔任制片人,想試試一上製片的技術。我仲有少少建議:在比賽時搞直播,搵返個評論員,咁可以介紹俾d新手啊ma ,但我相信無咩人去做- - 其實我都得既,不果怕影響市容

引用:
原帖由 sunny037732 於 2012-6-11 00:11 發表
我可以參加,同時我亦可以擔任制片人,想試試一上製片的技術。我仲有少少建議:在比賽時搞直播,搵返個評論員,咁可以介紹俾d新手啊ma ,但我相信無咩人去做- - 其實我都得既,不果怕影響市容 ...
你自己知就好XD

引用:
原帖由 ME]AnDy 於 2012-6-10 21:52 發表
咨詢期一個星期
如果人數沒有4人以上.. 不會開比賽

如果一個星期後沒有任何提議
則由版主決定 比賽方式
E+得3人= =

路過支持,正規姐系人類、精靈、野蠻人 不死族果d?
結ンデ開イテ羅刹ト骸

引用:
原帖由 何謂霸氣〃 於 2012-6-16 01:48 發表
路過支持,正規姐系人類、精靈、野蠻人 不死族果d?

你大陸來??
用哂D大陸話,
最鬼恨

报名参加比赛 [email protected]

不如開返個正式報名post先~~~~

我都支持這次比賽,但我實力不足,又不知怎做工作人員

引用:
原帖由 mxd858999 於 2012-6-16 23:14 發表
报名参加比赛 [email protected]
你乜水??                        .

應該要搵返2-3個工作人員,專門負責開場,一律大大小小比賽都要他在場,不果呢類人開場一定要順(經過測試大家一致認同),再搵返負責做裁判,監測所有比賽的進行,所以佢岡位一定係成日得閒先做得。其實決賽果日應該要給多d觀戰,咁可以增加下個氣氛,比賽都緊湊d,所以果個決賽時間由大賽議定好,再和玩家拹商。仲有少少建議:比賽唔一定要係vlan進行,**廣告**都可以,因**廣告**比較順,大部份人亦有**廣告**,最後如果雙方都唔滿意主機,可以提出更換。另一方面,如果一方怎樣都堅持主機不適合,要由他開的,那麼為了比賽能順利進行,可以雙方輪住做主機一次,如有第三回合,則再經由第三者開始,那麼比賽便夠公平了。

33 123
發新話題