發新話題

信長之野望F 13.1E

[Close]
其實我唔係好明咁多人話"你咁多意見, 你唔去改"
我就唔係好明啦,
"講波佬, 一定要好波過西班牙?"
"我話邊個香港小姐唔靚姐, 我就要靚過佢?"
有陣時, 講野唔係咁講既, 只會覺得你小朋友囉!

真係中肯講句, 我覺得阿升算可以稱上__雞!
姐係乜野呢!係Vlan到比人罵2句就頂唔順~
辛苦整出黎既野比唔到人認同, 就唔做了!
的確有陣時係好難受, 不過難聽d講句"關我乜野事姐"
我覺得 唔得就唔得, 咁就緊係接直講出黎嫁啦, 激d既咪加埋粗口!
你自己拎起既責任話唔做就唔做!

人地阿爾, 最少都搵左你呢個所謂接班人先叫唔做呀!
你覺得我地係網上講野好難聽, 唔理人地感受
你自己咪又係次住自己係網上不負責任, 同個走場佬有乜分別?

其實之前有句野講得岩"係你比我地希望,,宜家令到我地失望"
本來你地唔整返張圖既, 大不了咪一齊唔玩, 成為我地回憶
不過你地講就講到有之後, 但比我地既係失望囉!
期待一個失望黎講, 我地都好難受嫁!你又有冇理過我地?

引用:
原帖由 明天是神手 於 2012-6-4 11:46 發表
唔洗明 阿升搵你做佢接班人 你咪會明囉 你幫我地改啦
一定會好完美姐 好中肯講句 你黎改啦 做接班人  佢冇責任幫你改掛 我諗 你有比錢佢嗎? 你就算比 都係比vlan掛
你地吊走左佢 佢走個陣 總幫 ...
唔知你有冇睇清楚我講乜先回我?
你答到我, 我做接班人囉!笑點小子~
引用:
原帖由 xXwindXx 於 2012-6-4 23:27 發表
唔係話唔俾人發表意見囉,就係你呢D人
人地做唔到你要求,你就講D難聽說話俾人聽,就要鬧人,一D氣量都冇
有時你要批評人,你都要將心比己啦,係咪真係咁難做?
我諗你連用乜整點整你都未識LA. ...
你明唔明個問題其實係邊, 姐係一有句說話!
冇料就唔好扮代表, 我自問冇實力整圖!又如何?
我有企出黎話要整?我又點解要同佢將心比己?
佢整得出黎, 一定有人話!你唔好咁天真啦!好無?

真係現實講句, 做特首一人派6000蚊都有人嘈佢啦!
唔好睇到所有野都咁簡單咁天真!

引用:
原帖由 明天是神手 於 2012-6-5 16:47 發表
講波佬有錢收 香港小姐都有錢收 分別就係 佢冇錢收 幫你正圖 比你呢d 小狗狗吠
為左比你咬幾淡 爽D?係呀.一定會比人話 洗唔洗去到咁盡 講到1文不值咁?
話你**侮辱成份**車 驚你嬲呀 小朋友 好心你啦 唔好以為 自己好 ...
呢個世界唔係乜都講錢, 可見香港教育制度何等差!
可能為左上位, 可能為左好似出面果個Post咁, 為左虛榮心!
就算係佢自己本人, 佢可能會去否認, 但我又點知佢真係點諗?
唔好把錢睇到咁重要~有好多野比錢更加重要!天真小子~
(唔通你覺得香港小姐係為左錢而去參選?你唔好同人講tim。)omg
(我話我自己收左錢, 係咪可以罵到個作者變地底泥?好搞笑呀你。。)

全世界以我做中心?你點樣可以咁諗?我比批評你可以選擇接唔接納
但你因為人地唔同意你既意見, 而去發脾氣去放棄呢樣野, 邊個自我中心?

你根本就對號入座, 為講而講~唔該你諗清楚自己講乜先啦!

我諗你唔係好明我呢句"我又點解要同佢將心比己?"
首先, 我冇話要去修改呢張地圖!我緊係唔會去感受佢既心情
好似你會唔會走去同特首去將心比己?kai子。真係笑話

引用:
原帖由 xXwindXx 於 2012-6-5 20:18 發表
首先我冇話冇人話,我唔該你睇清睇楚先好覆,OK?
第二,如果你當惡意既批評都視為善意的話,我冇說話好講
最後,我想你明白,我想帶出既係,有批評,有意見係正常,我亦都覺得係必要的,
但係如果要借呢D機會去打擊人或串人冇 ...
如果罵下佢, 就放棄!只不過代表他只是如此程度~

如你所說, 你話惡意批評係狗, 但你又要咁緊張佢地既言論!
只代表你不過係同佢地係同一類!狗只懂得狗話!

引用:
原帖由 xXwindXx 於 2012-6-5 23:08 發表
(最尾呢句你留俾自己?)(對事+冷靜丫唔該)
你知5知你講緊乜??同埋你唔好將自己置身事外
我想問你論點在哪? 何以見得我緊張?
何以見得緊張=同類?
同埋,如果真係罵下都好,只可惜...
算啦,我已經當呢D係香港人既特色黎 ...
很抱歉, 我自問我並不屬於惡意批評既人!
你搵到覺得係既, 我都可以同你一一解釋!
所以我哪裡置身事外?不如說你以偏概全!?

我有說你緊張?笑話!你明白個意思嘛?
我話你緊張果D所謂既廢話!姐係你既攻擊言論(狗吠)
你冇緊張過個D言論?咁你又話因為果D言論而激走作者?
你覺唔覺得自己好矛盾呢?

我既論點係乜?之前咪講左囉!OK我係到重申下!
方便下某D懶人啦~~

我見大部份人都話!(包括你在內)
"你班友仔, 學咩人批評作者, 你咁叻你自己整呀"
我就題出:

上面果條友仔, 我唔覺得佢反駁到我!根本係到鬥廢UP
乜都用錢黎衡量, 可見他的人生可等悲劇。唔好理佢住!

咁你又答唔答到我!你會唔會無啦啦同特首將心比己先?
唔好話乜野特首有錢收先!
"你會唔會同佢將心比己"?

無聊問一問, 你係咪香港人~"~?
你呢D就真係置身事外!希望你下次明白點用呢4隻字

引用:
原帖由 ×SkY_軒↗ 於 2012-6-6 08:14 發表
以為自己打字海好威咩...
無計, 方便D懶人!先要重複返我之前講既野!

不過原來你覺得你果幾隻字仲威呢?笑了

加上, 就咁都叫字海?小_雞作文都多過我啦。。。

引用:
原帖由 xXwindXx 於 2012-6-6 19:56 發表
人地講波佬,佢講起碼當事人唔知,你點狗吠佢都唔會聽到,唔知道
香港小姐同一道理,
同埋廢話係你#201 果POST已經是例子
同埋,我唔該你睇清楚,我係話呢D香港人,我冇話自己唔係香港人,Pls Don't Attacking a Straw man ...
你都幾夾硬黎!當事人唔知?真係呢個問題?咁搞笑?
我都唔想再攻擊你既打橫行之道, 理性D比條片你睇!BY:阿平(佢放先)

點解人地做到, 我地所謂作者做唔到呢?太年輕了?
點解人地又可以放得底?攻擊既野係現實不斷都有
更何況係呢個網絡上?
引用:
原帖由 xXwindXx 於 2012-6-6 19:56 發表
我已經當呢D係香港人既特色黎
嗯?原來只是指某部份?姐係香港人中有部份人叫做香港人
抱歉, 我對潮語認識並不深入, 希望下次可以理解理解!

批評自有批評好處, 你覺得惡意既!咪唔好理佢囉!
講到底, 你想所有人都要認同你?唔好天真啦~
呢個世界有邊個可以做到?我係呢一刻諗唔到!
(無聊說一說, 唐太宗也是因為官員不斷批評才有盛世)
放開架子, 可能會做得更好!呢個係我比所謂作者意見!
係要人講到咁明!

發新話題