發新話題

Minecraft v1.2.4懶人包

[Close]

Minecraft v1.2.4懶人包

由於發現好多人想開伺服器但又不懂裝插件之類

現在我直接放一個完全裝好哂既MC Server懶人包

包含的插件如下

AppleTree
Backup
ChestShop
Essentials
EssentialsChat
EssentialsGroupBridge
EssentialsGroupManager
EssentialsSpawn
iConomy
Lift
Lockette
MoneyDrop
Multiverse-Core-2.4
Multiverse-Portals-2.4
NoCheat
Safe Creeper
Orebfuscator
Vault
TreeAssist
WorldEdit
WorldGuard
xAuth

由於發現AuthMe中有一個BUG
所以其中登入系統已經轉為xAuth

而反外掛已裝上了2種
修正一般玩家可用的保護指令(現在只有op可使用)

每30分鐘自動備份所有重要資料

支援中文告示牌

如有任何關於插件指令上的問題
可在此Post回覆 / 在伺服器看到12Boss查詢

本人Vlan名稱 - 絕影乂華
小心冒名者XD

伺服器需知 :想開設伺服器請裝上Java 6的版本
因為Java 7不支援這個服務器
(如果正使用Java 7的玩家而又想使用這個開服)
(請先del先前的版本, 然後到http://www.sendspace.com/file/kuujbt)

MC Server載點
http://www.sendspace.com/file/snl0nb

小心冒名者XD
我明白了!!!

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-5-25 16:46 發表
小心冒名者XD
我明白了!!!
玩得多CS1.6
經常比人冒名  所以先提一句

哦~你係冒名者!
我明白了!!!

引用:
原帖由 kelvin3305 於 2012-5-26 19:55 發表
哦~你係冒名者!
我明白了!!!
你明白我講咩了!!!

唔係要我開個絕影乂華黎回覆掛
:lol :lol

MC Server載點死左LINK

引用:
原帖由 12Boss 於 2012-5-27 11:15 發表
都無死到= =
http://www.sendspace.com/file/snl0nb
同你講個秘密,我係兩個論壇都見到呢個post但係內容一樣,冇講到個vlan名

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-5-27 11:26 發表
同你講個秘密,我係兩個論壇都見到呢個post但係內容一樣,冇講到個vlan名
如果你搵到完全相同既   比版主del post又有咩所謂

你想引我笑定係想搞個GaG
如果只是你口頭上所謂既內容一樣係完全無咩意思

請出示所提及的網址 / 證明

論壇名稱  

發貼時間及日期

請問呢個係擺係邊到?係咪擺係個bin到就會有?

呢個我諗係開SER器泥,你放係BIN做咩=_=

開ser器?用佢黎開ser?點開...?我用開minecraft server開...

引用:
原帖由 nangtat2009 於 2012-5-30 19:54 發表
開ser器?用佢黎開ser?點開...?我用開minecraft server開...
呢個係可以用插件的bukkit開ser器

發新話題