27 12
發新話題

關於seed des 3個主角既問題

[Close]

關於seed des 3個主角既問題

照計應該基拉勁過阿斯蘭,但係基拉又輸過比飛鳥真,最後阿斯蘭又秒飛鳥真,咁其實基拉係咪廢過阿斯蘭
nnnnnn

真飛鳥嬴基拉 果陣時咩局勢先
同埋咩機打咩機啊
人地阿斯蘭 又咩機

仲有
包勁過槌 槌勁過剪 剪勁過包
一樣道理

引用:
原帖由 hohoman728 於 2012-4-25 15:37 發表
同埋咩機打咩機啊
人地阿斯蘭 又咩機

仲有
一樣道理
哇..包 剪 槌都出埋黎  你屈機啦

引用:
原帖由 .hE1 於 2012-4-25 15:54 發表

哇..包 剪 槌都出埋黎  你屈機啦
只係想提出 可能係格食格既問題
咁都屈機??

引用:
原帖由 hohoman728 於 2012-4-25 16:29 發表

只係想提出 可能係格食格既問題
咁都屈機??
基拉根本係套野入面無敵

引用:
原帖由 hohoman728 於 2012-4-25 15:37 發表
同埋咩機打咩機啊
人地阿斯蘭 又咩機

仲有
一樣道理
就我所見係自由對衝擊,我唔認為基拉輸係因為機體問題@@

阿斯蘭部機同真都唔見得性能差幾多姐,而且真用佢部新機仲耐過阿斯蘭用自己部新機wo
同樣道理,基拉比真有多2年渣高達既經驗..但係都...
nnnnnn

引用:
原帖由 kwi000521 於 2012-4-25 21:18 發表

就我所見係自由對衝擊,我唔認為基拉輸係因為機體問題@@

阿斯蘭部機同真都唔見得性能差幾多姐,而且真用佢部新機仲耐過阿斯蘭用自己部新機wo
同樣道理,基拉比真有多2年渣高達既經驗..但係都... ...
基拉有手下留情,都無出全力,佢發砲既地方都只會係射手手腳腳,
咁樣脈衝就可以乘機換零件先嬴到
如果佢唔補給零件一早輸左(唔止一次)(要補給d人幫佢?)
即係 真飛鳥 有2~3條命 vs 自由 1條命

仲有好多客觀因素,唔關實力事
如:真飛鳥果陣憤怒狀態vs 唔想打既基拉(逃走緊)

有d野唔可以嬴一場就代表勁過佢

e d野好難咁講
睇形勢 , 狀況等
明唔明
錢財乃是浮云

引用:
原帖由 hohoman728 於 2012-4-25 21:27 發表

基拉有手下留情,都無出全力,佢發砲既地方都只會係射手手腳腳,
咁樣脈衝就可以乘機換零件先嬴到
如果佢唔補給零件一早輸左(唔止一次)(要補給d人幫佢?)
即係 真飛鳥 有2~3條命 vs 自由 1條命

仲有好多客觀因素,唔關 ...
基拉果下明明用盾檔住,但都係比把重劍無視直穿

...........你地對高達認識吾太深

起初Seed destiny基拉既出現係為左比真殺死
自由對衝擊一幕基拉係被設定左要輸,死左之後亦吾會再出現

但係因為網上基拉迷嘈到7彩,先被迫要臨時改劇情話基拉大難不死
本身一開始講到明Seed destiny既主角係真同阿斯蘭
結果變成基拉同夠斯蘭,所以真又有一個名叫路人真

至於你地話邊個勁d,其實好難分
如果真係夾硬分,我會認為基拉係強d
佢出晒名係高達界既老金王

基拉老豆係全世界第一個新人類,佢係佢老豆親手打造既完美新人類
而且基拉幾乎係不敗之身,敗北次數廖廖可數
單憑呢2點可以推算佢係3個之中最強
而衝擊高達性能更係自由之上(衝擊為ZAFT既次世代機,自由則早一代)
基拉又玩不殺,加上編劇要佢死,所以先要輸

其次就係阿斯蘭,同樣係新人類,但操作高達技術純熟
整個Seed destiny只係試過2次爆種,但依然可以正常同真/基拉魔王作戰

最後就係真,比人當左做路人既佢作戰容易失控
而且係編劇既打造之下佢既出現就係為左比人打敗
高達00更新至第二季!!!
→按此回覆有齊下載點←
!!外傳線上觀看亦附在同區!!

引用:
原帖由 紙包蒸餾水 於 2012-4-27 11:45 發表

但係因為網上基拉迷嘈到7彩,先被迫要臨時改劇情話基拉大難不死
本身一開始講 ...
嗯,認同,
正常都係 基拉>阿斯蘭>飛鳥

引用:
原帖由 紙包蒸餾水 於 2012-4-27 11:45 發表

本身一開始講 ...
原來有d咁既事     

引用:

本身一開始講 ...
有冇來源??我想睇睇~~~~~~~~~~~
nnnnnn

引用:
原帖由 kwi000521 於 2012-4-29 15:10 發表

有冇來源??我想睇睇~~~~~~~~~~~
無任何內源,而家seed destiny既劇情就係證據=.=
你問任何一個較資深既高達迷都答到你
高達00更新至第二季!!!
→按此回覆有齊下載點←
!!外傳線上觀看亦附在同區!!

引用:
原帖由 紙包蒸餾水 於 2012-4-29 17:45 發表

無任何內源,而家seed destiny既劇情就係證據=.=
你問任何一個較資深既高達迷都答到你
即係你都係一個資深既高達迷=.=
有冇其他呢類型既資料,我想知多小小

27 12
發新話題