發新話題

[2.1.3.4 STEAM正版] Curio*喪屍無雙*伺服器 *重開*

[Close]

[2.1.3.4 STEAM正版] Curio*喪屍無雙*伺服器 *重開*

引用:

伺服器名稱:香港 Curio*喪屍無雙*伺服器

伺服器地點: STEAM
開放時間: 不定
伺服器開辦人: チロル
伺服器人數: 共16人

steam group: http://steamcommunity.com/groups/curio-team

引用:

伺服器簡介:

喪屍病毒爆發,生存是否一件容易的事嗎?
對玩家建議,最少有6名玩家先好開始遊戲。
本伺服器提供大量喪屍,一次屍潮500多隻喪屍。
TANK 方面,伺服器增加了血量,最後一關會有SUPER TANK
伺服器唔會有!buy , !perks 等等既插件,重視在玩家合作。

伺服器會使用Vip 模式
Vip玩家身上會發出光
玩家需要保護Vip 者,最後到達安全室。
Vip 者被攻擊時,所有玩家都會同Vip一樣扣血

Vip 移速會較生還者慢30%,所以玩家必須守護vip
Vip 只可以拎手槍,冇主武,不能自己用血包回血。[需要人幫手]
Vip 死亡後,玩家必須在45秒內救回Vip,否則會Game Over。

武器方面: 本伺服器能夠在地下汁到CSS 武器
CSS 武器包括 AWP , SG552 ,MP5 等

伺服器內有電台插件,任何玩家使用電台之前必須安裝OTHER VERSION flash
http://get.adobe.com/tw/flashplayer/otherversions/
安裝後,就可以入ser 聽電台了

本伺服器加插了自訂地圖 Addon

本伺服器能夠自動下載地圖 [玩家進入時會出現黑畫面,請等待]

所有玩家上網速度唔同既話,對下載既時間都有影響。

100MB 或以上者 : 時間為5-7分鐘

10mb 的話 : 時間為 12-15 分鐘

引用:
steam 如何進入伺服器教學:
方法有兩個
方法一:  利用openserverbrowser 進入伺服器

首先,玩家開啟遊戲後,進入設定>鍵盤/滑鼠

然後,開啟開發人員命令列

開啟後,回到主選單,禁~ 輸入openserverbrowser

開啟後,最後,禁自訂及尋找伺服器

方法二:

加入伺服器 steam group,然後在右下角方可尋找伺服器

歡迎任何玩家係本post,post 你地既戰績
Co-op is important !!

我想玩阿 睇下你聽日開唔開ser先~

唔錯哦
星期一至星期日會唔會開SER

引用:
原帖由 katat1 於 2012-3-26 10:49 發表
唔錯哦
星期一至星期日會唔會開SER
會的
盡量做到24小時吧
不過應該平日8:00 a.m 就會開放

回復 4# 的帖子

早上8:00???

不過有沒想過開魔X圖2???
我都有D新圖可以給你同大家一起玩= =

引用:
原帖由 katat1 於 2012-3-26 11:46 發表
早上8:00???

不過有沒想過開魔X圖2???
我都有D新圖可以給你同大家一起玩= =
新圖我已經有齊哂 不過等個ser 多人玩先開始加

魔X圖我都咪下載- -
死啦......唔記得,重安加更新L4D2的資料果陣下載- -
唉-,-

伺服器更新 26/3/2012
加入掙扎插件
玩家被特感攻擊時(如hunter)
不斷禁Space bar 就可以令到佢放手

............
有沒咁的插件呀=,=
屈機插件(掙扎插件)

引用:
原帖由 katat1 於 2012-3-26 14:44 發表
............
有沒咁的插件呀=,=
屈機插件(掙扎插件)
其實唔屈機的
你需要禁勁多下SPACE BAR 先可以解到
加上太多喪屍手上
你解左都會冇咩血

回復 10# 的帖子

我家都沒這個制
你改下其他制啦-,-

例如用bind制

BIND L "SAY /插件名"

咁樣方便玩家唔洗打指令= - =

引用:
原帖由 katat1 於 2012-3-26 15:04 發表
我家都沒這個制
你改下其他制啦-,-

例如用bind制

BIND L "SAY /插件名"

咁樣方便玩家唔洗打指令= - =
下 space bar = 跳果個制wo ..
同已經自動bind 左

d技能買左之後 重入仲有無save架 ?

昨日我玩果時按左都沒反應
按住左都一樣沒反應= =

還有
今天6:00先轉魔戒II來玩=,=

我就打算開無限屍加RPG場=,=(我SER本身都開加強戰役或者RPG戰役= =)

引用:
原帖由 katat1 於 2012-3-27 10:55 發表
昨日我玩果時按左都沒反應
按住左都一樣沒反應= =

還有
今天6:00先轉魔戒II來玩=,=

我就打算開無限屍加RPG場=,=(我SER本身都開加強戰役或者RPG戰役= =) ...
btw 我唔係好鍾意RPG

果個struggle 插件 應該係有問題
所以我諗住唔用了

發新話題