39 123
發新話題

優質笑話創作比賽

[Close]

優質笑話創作比賽

優質笑話創作比賽

每個月21號舉行一次

每個會員可以在活動帖POST 1個你自己原創覺得最好笑的笑話

2日投稿限期後
係將舉行5日的投票
投票期過後1天內將公佈結果

第1名 5分

第2名 3分

第3名 1分

半天內公佈結果

註:必須攢寫心得(小小字都OK)
    可能也有特別原因需要半天後才能公佈
    嚴禁非原創
    如少於4人參加每人直接獲得3分
    如那名有相同票數也不會減少那名所獲得的分數

係度POST笑話?
等我呢家作一個先

引用:
原帖由 暗黑☣守護 於 2012-3-21 21:06 發表
係度POST笑話?
等我呢家作一個先

係度POST笑話

自創標題 : PowerPoint

有一日,學生們要用PowerPoint做匯報
學生A為左高D分就好努力咁做,仲要做到水蛇春咁長

中文老師就埋怨說:「同學,撞鬼咩,咁長想改死阿Sir咩?」
同學A反駁:「撞鬼咩,長又嘈,短又嘈
中文老師:「拿,唔准跟我講野,你知唔知咩叫PowerPoint 呀?!簡稱叫『簡報』啊。」

同學A :「阿Sir你吾識英文我唔會怪你,英文老師教我,PowerPoint 係解『力量點』,小學常識科有教,係槓桿原理,It is 『公幹遠理』 u know ? 」

中文老師:「我呢家真係要『公然幹你』丫」

____
心得:band3學校真人真事(非本人,老師是老頑童兼學校元老,說話比較不會顧慮太多

引用:
原帖由 暗黑☣守護 於 2012-3-22 00:40 發表
自創標題 : PowerPoint

有一日,學生們要用PowerPoint做匯報
學生A為左高D分就好努力咁做,仲要做到水蛇春咁長

中文老師就埋怨說:「同學,撞鬼咩,咁長想改死阿Sir咩?」
同學A反駁:「撞鬼咩,長又嘈,短又嘈
中文 ...
每個月21號舉行一次= =,有冇睇野= =

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-3-22 00:48 發表

是但啦,呢家作定無壞既其實,
應該無人抄我掛
如果我潛左水,麻煩版主幫我放去比賽度,唔該了
引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-3-22 00:48 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=5110214&ptid=519795][/url]

今日22號啦,琴日21號有咩問題

21號冇人發過笑話=_=
本人都吾記得左…
現在是少女時代!以後是少女時代!永遠是少女時代!

引用:
原帖由 暗黑☣守護 於 2012-3-22 00:49 發表

是但啦,呢家作定無壞既其實,
應該無人抄我掛
如果我潛左水,麻煩版主幫我放去比賽度,唔該了

今日22號啦,琴日21號有咩問題
21-23日報名日期

記者採訪一位成功企業家,
記者問企業家成功的秘訣是什麽。
企業家答到:好簡單,成功的秘訣
就是別在乎工資幾多,盡力做好自己
的工作。  記者說:這就是你成功的
原因嗎? 企業家說:不!是因為我
成功讓員工相信這個的。。
      (呢個笑話系根據我以前睇到的一個笑話改編的)
結ンデ開イテ羅刹ト骸

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 百鬼丸·神 於 2012-3-22 23:26 發表
某銀行總裁的美麗女秘書陪伴一名到訪的非洲國王遊覽。   
這位國王不但非常富有,而且是重要客戶。突然之間,國王向女秘書求婚。
女秘書自然不願意,但又不想得罪大客,於是想辦法讓他知難而退。
她說:"要我嫁給你,有三個條件。
第一,結婚介指的鑽石必須有75卡,后冠鑽石必須有200卡。"
國王想了一會,說:"好,我有,我有!"
眼見第一招不行,女秘書又說:"你要在紐約替我建一座有100間房的大屋。還要在法國最佳的釀酒區建一座城堡,作為渡假屋。
"國王想了一會,又跟在紐約和法國的經紀通了一個電話,說:"好,我建,我建!"
女秘書唯有使出殺手招:"我的男人,那話兒必須有 十四吋長。"
國王愕然, 過了好久,
才一臉無奈地說: 好!我切,我切!"
說實話,這個我聽過一模一樣在_WANT_討論區

e.....今日23?甘我仲有機會wo...我又玩下先

笑話題目 :饒你一次

一個男人很怕老婆。一天,他老婆又當著客人的面和他吵了起來,並打了他一耳光。

為了面子,男子壯著膽子大吼︰"你敢再打我一下?

他老婆毫不猶豫地又打了一下。男子看嚇不住老婆,只得說︰既然你這麼听話,我

就饒你一次吧。
A-Lin☆: 我又要1個甘好嘰老公><

回復 12#,14# 的帖子

21日開始
2日投稿限期
即係過左日期投稿
吾計
下次早少少啦

引用:
原帖由 百鬼丸·神 於 2012-3-22 23:26 發表
某銀行總裁的美麗女秘書陪伴一名到訪的非洲國王遊覽。   
這位國王不但非常富有,而且是重要客戶。突然之間,國王向女秘書求婚。
女秘書自然不願意,但又不想得罪大客,於是想辦法讓他知難而退。
她說:"要我嫁給你,有三個條 ...
你COPY的
我有証據
自己YAHOO搜尋下

39 123
發新話題