102 1234567
發新話題

[Close]

鑽研左幾日WE,有D成就
觸法:1.打指令獲得同盟全面控制權,再打指令可以關閉
           2.將同盟改敵人,再打指令可以變回同盟

感想:觸法錯左小小基本上成個都開吾到,test個陣又要等時間開地圖,仲要load好慢,好辛苦

兩個觸法做左好耐,阿平,係吾係有分加架

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
...

同埋我想學E2版個 信長地圖加密方法 點樣整架 ?
...

同埋加密左係咪100%無得用WE/其他程式/方法開番個地圖出黎架?

新手多問題,吾好意思
...

樓主連三帖
================
基本上
你UP得出果堆野
可以去觸法搵搵先
再唔係
可以去信長原圖睇下先
昔日盛,不再興。衣袖拂,就此去。

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 22-2-2012 23:21 發表
同埋加密左係咪100%無得用WE/其他程式/方法開番個地圖出黎架?

新手多問題,吾好意思
唔係100%,但因為太邪惡.不教

#1問題
1.nocd指令同-lvup指令(區域聯機),3.關閉地圖迷霧

入面有2條指令範例同關閉地圖迷霧(YDWE.S)

2.可以解除隱英限制

4.吾知點解隻隻英290~490甲= =

5.我改左英雄移速,但係兵仔移速同英雄一樣

咁你就要去改兵仔移速了,同英雄改法一樣

6.睇吾明個改地圖icon教學= ='(我有BMP同TGA檔,吾知要邊個放入去&吾係幾識放)

TGA檔.禁E到

之後入到去右禁空白位,選舉第一個搵反你個TGA檔

之後咁
同埋我想學E2版個 信長地圖加密方法 點樣整架 ?

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=330118&extra=page%3D1
入面

優化器
Wc3MapMax++.rar(991.32 KB)

範例.w3x

加密左        .
...

Wc3MapMax++.rar

優化個陣停止回應,係咪有D選項吾比開?
...

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 07:50 發表
範例.w3x

加密左        .
唔係加密左.係用左YDWE.S= =
如果要原版WE我就回答唔到你=[  
我自己用YDWE.S
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=495314&extra=page%3D1
引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 07:59 發表
Wc3MapMax++.rar

優化個陣停止回應,係咪有D選項吾比開?
正常係冇野==你係點SET

YDWE.S 定原版WE好用?
==========================
我咁樣SET
...

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 2012-2-23 12:40 發表
我咁樣SET
YDWE.S好用
你英文勁咪原版WE

站在我的角度來看,ydwe和普通we的gui系統的效率和能力都很低,最好就是用cjass或者vjass

引用:
原帖由 altonydom 於 23-2-2012 15:57 發表
站在我的角度來看,ydwe和普通we的gui系統的效率和能力都很低,最好就是用cjass或者vjass
jass不合適新手,我所知道樓主是接觸了WE不夠2日,所以都是先用ydwe.s/we吧
引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 12:40 發表
我咁樣SET
我係咁
引用:
原帖由 liho2001 於 23-2-2012 14:57 發表
YDWE.S好用
你英文勁咪原版WE
英文勁=去用JASS

max有問題的話你用1.2版本,我用1.2就冇事

好多邏輯野你唔識JASS系做唔到甘好效果架
比如STRUCT

其實jass有好的ui配合都可以很易上手
有函數提示功能,不記得也能即時查,即時搜尋
jass碼亦上了色,非常易看

例圖:
具有漸減速特性,計算了質量並且支援多重施展的擊退系統