發新話題

[交流] 我覺得阿凱係勁過卡卡西

[Close]
卡卡西都唔廢得去邊

體術既速度好快 卡卡西應該跟唔上 應該差唔多勁
還記得我嗎;).

引用:
原帖由 ˋReD[★]T-Nz. 於 2012-5-21 12:55 發表
體術既速度好快 卡卡西應該跟唔上 應該差唔多勁
但係唔好唔記得卡卡西係識幻術
同埋凱對幻術既抵抗力好差
願你亦看清楚

引用:
原帖由 あずさ 於 2012-5-22 11:09 發表

但係唔好唔記得卡卡西係識幻術
同埋凱對幻術既抵抗力好差
錯了, 當一個人的意志力極強大, 是可以破除一切幻術
而可以爆八門的人, 身心都是鍛鍊得極強大

我認為阿凱勁D。佢招八門超勁!!!另外,  佢識其他忍術!!!例如召喚術等!        
天~MAN(lol)

: 爆到八門.吾係死門.就係會死咩????

爆八門系會對身體有所傷害
旦卡卡西識多種既忍術-_-;
個人認為卡卡西會贏;
btw都系要睇作者-_-;
加上卡卡西都有提過話吾會傷害自己同村既同伴

我相信以卡卡西既頭腦一定可以戰勝阿凱
唯爰少時,b2st

支持卡卡西
這世界只有騙子是真心的 因為他會真心的騙你。。

阿凱體術實係快到無能 正常卡卡西係跟吾上
還記得我嗎;).

我覺得阿凱=速度快 體術勁 但係忍術堅係唔掂
如果卡卡西同阿凱打  卡卡西大可以用分身fake佢 之後再偷襲
而且, 卡卡西仲有寫輪眼幫手  大約可以睇穿某d 阿凱o既出拳方法
何況, 依嫁卡卡西隻寫輪眼都唔似之前 佢依嫁隻寫輪眼 如果你地有
睇開火影漫畫, 講卡卡西同阿凱,嗚門,比 打阿飛個時
卡卡西係勁快知道佢想做咩 而且能夠好準確推測佢下一步o既動作
可以知道卡卡西隻寫輪眼已經比只係得一招神威o既萬花筒(打迪達拉個陣)勁左

咁都講一講阿凱啦, 佢其實都好勁  鬼交之前都有講過 佢話阿凱係佢見過o既第3個識用八門o既人, 而且阿凱係用完七門之後仲可以戰鬥多一陣(咁當然之後都冇曬體力啦)
大家可以諗下, 之前阿凱用完六門都死死下(姐係同卡卡西一齊第一次打鼬和鬼交個陣)

依嫁, 阿凱一野就爆六門係度打  卡卡西就成日開住寫輪眼周圍走, 仲進化成萬花筒
其實都證明大家都有一定o既進步程度, 所以真係好難講邊個勁d 2個打邊個會輸

如果打持久戰  卡卡西有機會輸
如果斗智力   唔洗講卡卡西一定WIN硬
如果係血拼個種   就應該兩敗俱傷

(上述只屬我個人意見   唔好插我~)

樓主諗清楚先發帖

引用:
原帖由 alberttam 於 2012-6-3 16:21 發表
如果打持久戰  卡卡西有機會輸
如果斗智力   唔洗講卡卡西一定WIN硬
如果係血拼個種   就應該兩敗俱傷

(上述只屬我個人意見   唔好插我~)
同意
不過血拼.我覺得凱既機會大少少

引用:
原帖由 alberttam 於 2012-6-3 16:21 發表
我覺得阿凱=速度快 體術勁 但係忍術堅係唔掂
如果卡卡西同阿凱打  卡卡西大可以用分身fake佢 之後再偷襲
而且, 卡卡西仲有寫輪眼幫手  大約可以睇穿某d 阿凱o既出拳方法
何況, 依嫁卡卡西隻寫輪眼都唔似之前 佢依嫁 ...
錯了, 雖然卡卡西是複製忍者
自從唔知邊一集開始, 卡卡西已經不用複製得來的忍術, 來來去去都是千鳥和寫輪眼, 很多時更加要埋身搏鬥
可見其體術的重要性,
而體術之專家就是凱, 所以本人認為阿凱是比卡卡西強
如果要講fake人, 其實讀者都已經被阿凱的扮豬食老虎樣子fake了,
fake人fake得最勁的還是阿凱
明白未?

另一個例子就是鳴人, 我們普遍認為鳴人是個蠢鈍如豬的角式, 可是火影故事中, 陰人陰得最多就是鳴人
就算有人比鳴人聰明百倍, 還是會被他陰中
而我們不能否認, 當鳴人穿了綠色緊身衣, 簡直和阿凱, 小李他們成為最合拍的三人組

而如果你有看海賊王, 這一類人都是立於世界頂點的人, 如拳骨卡普, 海賊王羅杰等等

卡卡西正常跟唔到佢D速度 呀海勁D
還記得我嗎;).

發新話題