發新話題

[交流] 我覺得阿凱係勁過卡卡西

[Close]
引用:
原帖由 bbwarrior 於 2012-2-18 10:58 發表

迪達拉果場係卡卡西第1次用神威,出招慢左D唔奇,之後佢熟左用萬花筒寫輪眼,以後出神威都會好快(無論啓動神威同將目標吸走都咁快),5係既話佩恩同佐助既攻擊已經殺左卡卡西2次 ...
卡卡西當時只抱住搏一鋪的心態....在寫輪眼的眼下, 飛彈速度不算是很快,
所以我說, 除非卡卡西的寫輪眼像面男一樣有時空忍術或者練了飛雷神之術, 他們才可以算是平手...
只有時空忍術才能讓卡卡西的雷切攻擊最有效發揮,
因為卡卡西的查克拉在很多時候出現不夠用的情況

卡卡西還有能力練這些忍術, 但是凱就沒有...
為了公平起見, 所以現時黎講卡卡西是比阿凱弱

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2012-2-18 07:50 發表

樓主有D幼稚

Q1︰寫輪眼的能力強如天照, 不也是被雷影避了?
A︰強如天照? 點強如天照? 應該話可以發動天照! 睇死人咩! 仲有邊個話雷影避到天照? 佢隻左手食晒天照都話避到?

Q2︰強如須佐之男, 不也是被雷影打穿 ...
智少陣啦
雷影點會避唔到天照?
仲有呀 爆左八門你覺得卡卡西跟到咩?_?

引用:
原帖由 Mania 於 2012-2-18 12:17 發表

智少陣啦
雷影點會避唔到天照?
仲有呀 爆左八門你覺得卡卡西跟到咩?_?
大家理性討論, 又唔可話人智少陣既

影唔影級....
我覺得已經係哂氣....
除左雷影同火影3代4代....
真係唔覺得其他都可以叫影級
甚至應該話...已經無"影級"呢支歌仔唱

照理應該係卡卡西勁d
始終佢都瞳術~精神控制~環境扭曲

除非禁術八甲解開之後~
速度上~連寫眼輪都追唔到
咁應該會係凱win~話哂都叫禁術

勁過卡卡西
點勁都係你啲睇法姐
FKU=For Kill U

其實呢,根本無得比較︰

凱係玩體術,講緊身體能量;卡卡西玩忍術,講緊精神能量。

2個都5同世界,如果鬥力量,凱勁D;如果鬥智慧,卡卡西勁
不可1,不可再! 向3分說不! 向滅號說不!
企硬! Take滅號衰硬!

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2012-2-18 14:00 發表
其實呢,根本無得比較︰

凱係玩體術,講緊身體能量;卡卡西玩忍術,講緊精神能量。

2個都5同世界,如果鬥力量,凱勁D;如果鬥智慧,卡卡西勁 ...
我成日覺得阿凱係深藏不露, 智慧不會輸給卡卡西
大智若愚
你睇佢好似好智障咁, 其實原來好有腦

凱得體術
卡卡西有忍術 幻術

卡卡西招式多變
凱單調攻擊 + 上凱無進步空間了吧?
卡卡西眼還有很大的空間

引用:
原帖由 orangejuice 於 18/2/2012 02:06 PM 發表

我成日覺得阿凱係深藏不露, 智慧不會輸給卡卡西
大智若愚
你睇佢好似好智障咁, 其實原來好有腦
就算佢好有腦,同卡卡西比腦又點呢
不可1,不可再! 向3分說不! 向滅號說不!
企硬! Take滅號衰硬!

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-2-17 18:57 發表
雖然阿凱好似同卡卡西打成平手,
但係見到阿凱爆七門, 真係好勁, 一招便可以秒人
阿凱的速度, 力量都比卡卡西還要強大.
卡卡西的雷切, 相對於尾獸彈威力平平, 不能造成大範圍傷害
卡卡西的神威, 能打中人便是穩勝,  ...
如果認真打我覺得會凱贏- - 作者話佢地平手係因為作為同一個忍村既忍者切磋下姐- - 所以先平手

其實無得比 .. 要問作者

其實唔好成日討論埋d咁既野
始終作者玩能哂
培恩夠勁過鳴門洛
點解培恩會輸?

引用:
原帖由 cakehang 於 2012-2-18 17:52 發表
其實唔好成日討論埋d咁既野
始終作者玩能哂
培恩夠勁過鳴門洛
點解培恩會輸?
因為作者寫佢輸咪輸

引用:
原帖由 [KinGeR]KinG. 於 2012-2-18 13:33 發表
勁過卡卡西
點勁都係你啲睇法姐
咁我下次出一個post叫宇智波斑勁過猿飛木葉丸啦,
你又點睇? 佢地無打過, 就算我講咩野都係我的睇法姐
所以得出的結論是宇智波斑的實力和木葉丸相同

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-2-17 18:57 發表
雖然阿凱好似同卡卡西打成平手,
但係見到阿凱爆七門, 真係好勁, 一招便可以秒人
阿凱的速度, 力量都比卡卡西還要強大.
卡卡西的雷切, 相對於尾獸彈威力平平, 不能造成大範圍傷害
卡卡西的神威, 能打中人便是穩勝,  ...
忍術個範圍咁大,無可能一項項咁比,如果計整體係卡卡win,你有睇上果幾習動畫有講卡卡西同凱 平日比賽卡卡嬴次數多過凱,就好似平時測驗都係卡卡win 到左考試唔通會凱win,有得一個可能,就係主角論

發新話題