43 123
發新話題

[極限挑戰] 寫實專家單人通關 (續)

[Close]
引用:
原帖由 leoon123 於 2012-8-15 15:06 發表
問題係我成日避唔開隻tank 淨係識避開佢舊石
tank不外乎屈高低位 繞障礙物
高低位最簡單
如果知道要衝 又有TANK阻路的話 不妨用boom汁掟tank

引用:
原帖由 leoon123 於 2012-8-15 19:59 發表
但係好似毫不留情第4關個天台咁 扔左汁 頂多都係封住佢唔比佢郁 但如果佢咁岩塞住條路呢 咁應該點做 如果唔炸落街既話
仲有冇其他方法
其實好地地無屍係應該留番支boom汁自己慢慢兜
就算要用 都等佢離開左必經通道先用
果關有好多高低位同地方可以兜
例如D鐵欄 可以走黎走去 鍾意大圈又得細圈又得
留意地型 只要引到佢爬野就走得
再唔係再引後D都無問題 果關又唔係急住要衝

引用:
原帖由 y5552 於 2012-8-17 19:05 發表
其實你成日避開隻tank,一系燒佢就走,好吾刺激,下次可吾可以殺左佢?
可能我都系有實力之人,要求高d.不如下次一齊系vlan挽。加我wtsapp 94744501一齊挽?. Game 名:hk 單打專家 ...
我係挑戰通關 唔係挑戰殺得多怪
非必要既殺黎哂時間又哂子彈

引用:
原帖由 leoon123 於 2012-8-18 15:45 發表
我想問死亡喪鍾第4關你係咪利用隻tank令d屍減少左 所以沖果度先會小屍?

因為平時果度一堆一堆咁出 想沖都沖唔到 但你果度好似得果幾十隻咁..
你殺一堆咪出一堆
其實隻game無改過野既話同時只會存在30隻屍

引用:
原帖由 leoon123 於 2012-8-19 00:15 發表 姐係如果想快d沖到過去既話 就避開哂d屍就得?
可以咁講
點解衝黎講boom汁會好過pipebomb就係咁既原因
pipebomb會殺屍 結果重生另一批屍
不過用boom汁都有另一個問題 就係如果你離d屍太遠就會消失 響其他地方重生 最常見係你前面
想衝得順暢你會想D屍留響後面 又唔消失
要做到依點人類就要同屍保持適當距離 唔可以太遠
所以投擲位置係關鍵

C12
成日被smoker拖慢哂
唔知點知依個圖特別多陰濕smoker(出左世唔打你 又唔出黎鬼鬼祟祟哩埋)

引用:
原帖由 -YYL 於 2012-8-17 20:59 發表
我想問下點解你片入面拎槍可以睇哂隻手,我平時玩既時候睇唔哂,要打咩指令
cl_viewmodelfovsurvivor 51
預設51  我用61
引用:
原帖由 佐佐成政. 於 2012-8-17 21:23 發表
小弟好想知道你點確定 後面係冇普通屍   除左聽屍聲佢沖埋黎打你   
唔係好明你問乜
我主要係聽聲
引用:
原帖由 y5552 於 2012-8-18 18:20 發表
有D場無tank.點解吾用tank force指令.好似大雨今,,刺激D,就算吾殺都好,你得既.起碼有得出tank既地方有eg c8m4你會吾會挽連線?
force tank你估我仲後生咩 無左以前股幹勁啦
不過講真出3隻TANK其實仲易左 因為基本上完全唔出特感
要做既只係一直9沖  又唔驚smoker依D

會連線 但唔會用依個名

引用:
原帖由 carsonEX 於 2012-8-19 17:44 發表
講真,你技術超好
但係你支散彈係咪改過== 好似C11咁,你支散一開波拎既,但係係1:36秒個到打口水,距離都幾遠但係你用散彈殺左佢(我仲係你上梯個時睇清楚有冇彈係散左出黎,但係冇)
唔知係咪我睇錯,如果係,唔該指正一下: ...
散彈唔係你想像中咁散..
果個距離開槍 只要隻怪響你準心範圍內佢都會扣血
spitter少血 所以比較易殺
我總共射中佢兩槍 第一槍睇落唔中 其實只係因為我個準心細  你用平時個大準心諗就知道
如果係boomer 一槍都攪掂

引用:
原帖由 invincibleLS 於 2012-8-23 00:58 發表
樓主你爆頭槍法真係幫左我唔小,e家場場命中率40-60%,爆頭2x%,清c快左好多.
你天資聰敏姐   睇片點會學到瞄準

引用:
原帖由 KCKzeal 於 2012-8-26 09:57 發表
期待你打埋COILD STREAM
好奇一問你會唔會打VERSUS GA?
你用幾多時間先練到咁勁GA?
拍片果時有冇試過衰左再錄, 定係一TAKE過GA?
versus叫做識打  但好少打
因為vlan好少遇到好既44場
勁就唔算勁啦 求其搵個44玩家都勁過我
要唔要re就睇邊關
難果D多數都RE過
最終關幾乎全部都有RE
因為打法同4個人有D出入
有D常用既位都唔岩用 要搵新位

引用:
原帖由 lok550 於 2012-8-26 18:53 發表
樓主真係好強=.= 佩服 c8既smoker切舌 我真係想學 我都好驚smoker
不過樓主可以試下玩mutation4 絕處求生 單機 因為專家4個人re百幾次都唔得
雖然係戰役 但係你踢到電腦 因為僅如落黎就係屍仔+8隻特感同你打
如果 ...
我唔會打依個 因為我知無可能過到
點解我最初會挑戰普通寫實專家 係因為我知一個人都有贏既可能
絕處求生依個模式我會視為一個4人場應有既難度

引用:
原帖由 leoon123 於 2012-8-30 19:23 發表
其實我想問樣野,點解樓主上落樓梯果d咁鬼快,點樣整,我次次已經好似你咁拉到最上都冇你咁快
為左易明我講詳細少少,當你識左點運作就唔洗咁煩
1. 正面面向要上既梯
2. 稍微爬一步,總之要進入爬梯狀態
3. 轉右約90度,望最高點
4. 按前+左
轉左亦可以,但就要按右,可選一個自己就手既方向

引用:
原帖由 ws233934 於 2012-9-1 14:40 發表
你個pipe bomb 個聲好正同d槍聲好好 比我得唔得
kf weapon sound
http://www.l4dmaps.com/details.php?file=14162

43 123
發新話題