發新話題

[極限挑戰] 寫實專家單人通關 (續)

[Close]
引用:
原帖由 levinlai2008 於 2012-3-16 14:23 發表

下?!得咩?(我仲未得閒睇段片)但係比smoker捉住時我禁制唔斬o波(射就射到o既)不過有幾次符碌係佢未足住我之前斬斷左佢申埋來個條利(真係好符碌) ...
係未捉之前先斬得斷

引用:
原帖由 slunmak 於 2012-3-16 18:01 發表
the passing 3 關都衝得好有技術
但第3關 23分hun +char 圍你都5死果到先勁....
well,希望你拍多d俾我地學下野la
果到其實好-6,
隻CHARGER響樓上跳落黎抓我,
如果唔係咁岩有堆屍響度幫我擋幾野,依段片應該無機會現世
順帶一提依關係我挑戰過既關卡以來最難打既一關,
入油數多,個場又大,
最重要一點係唔似得C1商場咁
汁完油可以跳樓迅速脫身,
D油又好多都位於死胡同,
汁油好易比屍圍,比屍阻一阻再出埋SI處境就十分不妙,
所以最佳汁油時機就係出TANK果時
仲有出SMOKER率都高
唔知係唔好彩定點
依關亦係我打過之中遇SMOKER最多既一關

引用:
原帖由 KCKzeal 於 2012-3-16 23:30 發表
想請問一下
點解一關內出咁多TANKS 既?
有D地方仲一關有3隻3TANKS既?

係因為你係咁走, 佢追唔到你, 隻GAME一定會出番多隻TANK?
但我見你殺左隻, 都仲會再出

次次玩, 除左最尾果關之外, 一關都係頂多出一隻TANK之MA ...
唔係
其實係因為我想佢一定會出TANK,所以用左FORCE TANK指令,
但估唔到用完之後出4隻,
跟住我諗住即管挑戰下,
所以你就見到段片有咁多TANK。
其實唔只3隻,HARD RAIN M2臨入SAFE ROOM間屋仔仲有一隻

引用:
原帖由 abc111ab111 於 2012-4-4 22:46 發表
個靶心點轉做你果個?
好似好描d
cl_crosshair_dynamic 0

回復 114# 的帖子

bot si出世唔會近
只要帶headphone聽聲就能夠避開危險
個人絕不支持大家開字幕玩
雖然字幕可以提供SI資訊,但果D資訊實際上毫無意義
只可以話你知有咩怪,實際上除非你唔開聲玩 否則就咁聽都可以知有咩怪
最重要既係要聽出方位同距離。
字幕只會一來阻礙你聽聲
二來阻視線

仲有另一樣野
就係背景音樂
背景音樂的確為遊戲增添唔少氣氛
但如果各位想玩得好就應該考慮將佢關閉
背景音樂除左嚴重影響聽聲之外
仲有機會影響埋各位既心理狀況
當你被TANK追住又聽住緊張既音樂時就比較難保持冷靜
唔想完全犧牲背景音樂既至少都要考慮降低音量

引用:
原帖由 pca-002021 於 2012-4-13 15:04 發表
點解黑色嘉年華 第4關最尾會咁少屍既- -

之前1個人玩都勁多屍係個安全室門口出黎wor- -
因為用左boomer bile
不斷殺屍結果唔會比你殺哂D屍,只會不斷出

引用:
原帖由 leoon123 於 2012-4-13 21:09 發表
咁我下次玩專家果陣係呢關 係咪應該扔汁 跟住沖去安全室就得?

最好儲定汁或電鋸
pipe bomb都可以但無上述兩樣咁好

Hi各位 好耐無見
跟住落黎我會繼續挑戰餘下既1代地圖
首先帶比大家既係C8 No Mercy
由於都有一段時間無玩 功力減退不少
人老左反應都差左
大家應該可以察覺好多愚蠢既犯錯同失誤
今次打既節奏亦都慢左好多
希望各位見諒

引用:
原帖由 NeilNg7200 於 2012-8-9 11:31 發表
敢同個D4個人開波,但又只會自己一個沖,連同TEAM ga 比人捉都唔救ga 扮勁 kai子有咩分別-.-
分別就係我實質真係得一個人
4個人自己衝既  多數係留哂所有怪比後面D人
我係無人幫我吸怪的

引用:
原帖由 NeilNg7200 於 2012-8-9 23:55 發表
你gag唔到問題ga所在就算數了
我明 你想講我依種玩法違背左l4d既原意
今時今日仲有幾多場係忠於l4d玩法
最簡單 多人場已經唔係l4d了
何況我都唔覺有咩違背 隻game原汁原味所有野都無修改過
當你打寫實隊友死哂都會重演番片中情景
你首先要judge既對象應該係改到唔似樣既插件server

引用:
原帖由 leoon123 於 2012-8-10 17:31 發表
毫不留情呢個map難就難在係第4關搭部升降機上去沖去安全室同最尾要守
基本上第4關果個地方唔好彩撞中tank既話,有7成係死緊,完全冇咩位比你走到咁制
當然我唔敢肯定樓主一定死緊啦,見佢係第3關下水道咁樣避開隻tank都 ...
map4如果上到去有TANK...我會選擇炸落街
果關唔知點解必定出一個gas can (就係我被屍圍到好狼背最後用黎自爆果個)

新增Crash Course
另外有無人可話我知C9同C8畫質有無分別?
我唔識分

引用:
原帖由 aa3681274 於 2012-8-14 01:08 發表
請問一下你的耳機是什麼名字呢?
因為我自己在打的時候騎師感覺遠近的聲音都一樣...
還是說有什麼特別技巧能更準確的知道?
我headphone係Panasonic
聽聲方面
我經驗中音質設做低可聽得更準確
亦可試下用依個指令
dsp_enhance_stereo 1
作用係提升立體聲品質
有人會覺得對聽方位有幫助
我自己無用開  你可以試下有冇幫助

引用:
原帖由 manifield 於 2012-8-14 12:38 發表
我唔係好明, 我睇C6 第23:23開始, 出hunter比佢擋左, 但係右手邊有咁多怪, 之後又有charger出, 點解佢完全無事?
運氣
打單人完全唔靠運係厄你既
我自己睇番都唔多清楚
唯一知道既係charger係直接空降我頭頂  你睇到震左一下果時就係佢降落
估計係距離太近所以暫時發動唔到撞擊
至於屍仔 果時我不斷推緊槍  所以打唔到我
推槍係範圍攻  由開始推直至推完期間你可以拖鏡頭擴大攻擊範圍
另外我處於bot既射程範圍  咁可以解釋點解屍群一迅間消失
其實Charger都係bot幫我殺  你睇番左面個訊息就知道

引用:
原帖由 leoon123 於 2012-8-10 19:04 發表
如果選擇炸佢落街就一定要好準同配合好時間,有少少出錯既話就一定死(自問做唔到咁樣,我掌握時間太差了)
另外,你快d打死亡機場同死亡喪鍾呢2張map啦,好想睇你點過第4關
真係好難過 ...
9沖有幾難   搵個Boom汁就贏緊
要守先煩

發新話題