發新話題

[極限挑戰] 寫實專家單人通關 (續)

[Close]
引用:
原帖由 醉愛威士忌 於 2012-8-10 13:00 發表
你睇下個帖 標題係乜先好話樓主

極限挑戰 係挑戰  關L4D 原意乜事
你同樓主講定我講?
如果你同我講我會問,
你文盲定點?
大大隻紅字都見唔到^v^?

引用:
原帖由 hkl4dplayer 於 2012-8-8 12:51 發表
Hi各位 好耐無見
跟住落黎我會繼續挑戰餘下既1代地圖
首先帶比大家既係C8 No Mercy
由於都有一段時間無玩 功力減退不少
人老左反應都差左
大家應該可以察覺好多愚蠢既犯錯同失誤
今次打既節奏亦都慢左好 ...
等你打c13黎睇下

毫不留情呢個map難就難在係第4關搭部升降機上去沖去安全室同最尾要守
基本上第4關果個地方唔好彩撞中tank既話,有7成係死緊,完全冇咩位比你走到咁制
當然我唔敢肯定樓主一定死緊啦,見佢係第3關下水道咁樣避開隻tank都死唔去已經睇得出佢第4關遇到tank好大機會走到
最尾果關樓主連續斬斷smoker條利2次果度真係好勁,佩服
另外我亦都想睇下樓主打死亡喪鍾,死亡機場 呢d 1代圖
因為呢2關既第4關都係非常之難打,可以話係無限屍潮,而且個地方又窄
可以話係冇咩位俾你避開d屍
最後補充,樓主實力明顯係退步左,睇返先前d片就知道,真係反應快,分析又快
但都只係退步左少少姐,繼續努力吧

引用:
原帖由 leoon123 於 2012-8-10 17:31 發表
毫不留情呢個map難就難在係第4關搭部升降機上去沖去安全室同最尾要守
基本上第4關果個地方唔好彩撞中tank既話,有7成係死緊,完全冇咩位比你走到咁制
當然我唔敢肯定樓主一定死緊啦,見佢係第3關下水道咁樣避開隻tank都 ...
map4如果上到去有TANK...我會選擇炸落街
果關唔知點解必定出一個gas can (就係我被屍圍到好狼背最後用黎自爆果個)

回復 185# 的帖子

如果選擇炸佢落街就一定要好準同配合好時間,有少少出錯既話就一定死(自問做唔到咁樣,我掌握時間太差了)
另外,你快d打死亡機場同死亡喪鍾呢2張map啦,好想睇你點過第4關
真係好難過

呢個世界有d人係唔肯認自己比人地差
見到樓主可以solo寫實專家
就話咁玩不如玩其他game單機好過
藉以彌補心理上比人差既自卑感

老老實實,真係好___

不喜勿評!

引用:
原帖由 kaikai999999 於 2012-8-10 20:27 發表
呢個世界有d人係唔肯認自己比人地差
見到樓主可以solo寫實專家
就話咁玩不如玩其他game單機好過
藉以彌補心理上比人差既自卑感

老老實實,真係好___

不喜勿評! ...
好彩我唔係你話個種打機都會加意排名同強弱ga玩家姐
就算要比較排名同強弱啊,都係讀書方面去比較重實際啦
你話係咪先朋友

.................................................................................................

講番樓主我只係怕你因為玩慣左自走自的,
做左個班只會9沖ga一份子,只會自顧自,不會顧隊友ga人一樣
到時到正常ga四人場都自走自的,搞到想玩合作ga避迫要一齊沖
跟唔上ga就比前面沖嗰個人引ga Zom 捉死無人救,佢到人地無曬樂趣,
敢就唔好啦

回復 182# 的帖子

你邊只眼見到我不喜 咁評你

引用:
原帖由 醉愛威士忌 於 2012-8-10 22:50 發表
你邊只眼見到我不喜 咁評你
敢你又邊只眼見到我話樓主

我一直都講更樓主敢玩無左L4D主要玩合作呢個動力,會變得無咩樂趣

我話ga扮勁kai子你係唔係誤解左我話ga對像?

我話ga對像係只個d自沖自,完全唔顧隊友ga個班人

定你要為我一開始個回覆暗示更樓主d咩?

我可以說,完全無暗示呢個意思

引用:
原帖由 NeilNg7200 於 2012-8-11 01:41 發表

敢你又邊只眼見到我話樓主

我一直都講更樓主敢玩無左L4D主要玩合作呢個動力,會變得無咩樂趣

我話ga扮勁kai子你係唔係誤解左我話ga對像?

我話ga對像係只個d自沖自,完全唔顧隊友ga個班人

定你要為我一開始個回 ...
你理得人點玩JA- -人地想點玩就點玩,又唔會影響到你
或者人地係玩團戰個效果唔一定好似你所講咁呢?
無錯,合作係緊要,但E家只係1個人自己玩,又關合作咩事?
佢咁玩當比人學下玩專家既技巧都唔得?
合作E樣野,係睇你自己願唔願意,而唔係睇你玩D乜野模式而影響到

引用:
原帖由 bbo246 於 2012-8-11 11:30 發表

你理得人點玩JA- -人地想點玩就點玩,又唔會影響到你
或者人地係玩團戰個效果唔一定好似你所講咁呢?
無錯,合作係緊要,但E家只係1個人自己玩,又關合作咩事?
佢咁玩當比人學下玩專家既技巧都唔得?
合作E樣野,係睇你自 ...
敢又係-.-
只要玩團戰個時影響唔到合作性就是了
因為vlan太多個種人了
開波就自沖
入到安全室又唔顧隊友,自己一個人血包用得曬就用曬佢,用唔曬就留番比自己用
轉圖開波就算見隊友黑白都無視人地,最on x係叫佢合作d就串番人/kick
所以一想到個d自沖ga人就會覺得好火
想一想一個本來開場想玩團隊合作ga場主,突然有兩個入場玩跑online,你又被迫要同佢地一齊玩跑online,你就會feel到我講ga係邊種火

新增Crash Course
另外有無人可話我知C9同C8畫質有無分別?
我唔識分

回復 193# 的帖子

個人感覺得Crash Course好似清d

請問一下你的耳機是什麼名字呢?
因為我自己在打的時候騎師感覺遠近的聲音都一樣...
還是說有什麼特別技巧能更準確的知道?

引用:
原帖由 aa3681274 於 2012-8-14 01:08 發表
請問一下你的耳機是什麼名字呢?
因為我自己在打的時候騎師感覺遠近的聲音都一樣...
還是說有什麼特別技巧能更準確的知道?
我headphone係Panasonic
聽聲方面
我經驗中音質設做低可聽得更準確
亦可試下用依個指令
dsp_enhance_stereo 1
作用係提升立體聲品質
有人會覺得對聽方位有幫助
我自己無用開  你可以試下有冇幫助

發新話題