發新話題

[交流] [教學] 線上視頻上載

[Close]

[教學] 線上視頻上載

由於近日有不少會員詢問如何把其他線上視頻上載到vLan,因此特開此帖以作教學。

P.S 以土豆網作參考之用 (www.todou.com)

步驟如下:

一. 點選 更多

二. 點選 複製swf播放器地址

三. 點選 Discuz! 代碼模式
     內容打上 [flash] ABCDEFGH....... [/ flash]  (注意最後要加上 / , 刪去空白鍵)

四.

如有其他問題可於帖內查詢

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我想問這方法係咪用起土豆較容易?
因為我用我開開既網(webshare)就做唔到呢個效果
而且起我用開個個網都係搵唔到[複製swf播放器地址]

同埋我用個嵌入既編碼(iframe) 就出到以下既情況 但一按編輯貼子 但會咩都無出現

但好明顯係有舊野起度 只係隱左型

回復 2# 的帖子

麻煩影埋個代碼比我睇

引用:
原帖由 愛影。揚仔 於 2012-1-28 19:07 發表
麻煩影埋個代碼比我睇
<iframe src="http://www.webshare.cc/video/embplayer.php?eid=226751&vw=480&vh=385" width="480" height="385" frameborder="0" hspace="0" vspace="0" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" allowtransparency="true" name="webshare_vp"></iframe>

引用:
原帖由 .★心碎× 於 2012-1-28 23:07 發表
本論壇暫未支援 webshare

發新話題