發新話題

[交流] 總覺得紅髮會比...

[Close]
引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 2012-1-6 06:01 發表
紅髮應該會陪伴到路飛最後, 之後路飛還返頂草帽比佢
我個人認為會比第二個, 好似海賊王 -> 紅髮 -> 路飛 -> XX
Wingo time!!!!

一句講晒= = (不會)
殺左重有咩好睇

會有這日的話…
四皇要換兩人了嗎?

我諗真係既話
呢個就係驚天大事來

紅駁甘勁=.=
點會

我覺得紅發吾夠黑湖打之後
紅發死左 激發路飛打死黑湖
-慢慢離開消失在人海 好想你回來 :)

引用:
原帖由 sTaR小夏娜 於 2012-1-6 10:24 發表
我只能說
黑胡子淨係玩能力
用暗水搞到人地無晒惡魔果實既能力再打
但紅髮唔係惡魔果實既能力者,又做到4王
點會比黑胡子gg呀
問題係佢有招E家有招震震同埋可以吸你落地下。。

姐係咁- - 我覺得紅髮既死 係one piece 前既最後一篇
其實唔係話4王就一定唔會死 咁白胡子都死左la
直覺上話我知 黑胡子 係最後既敵人
姐係好似平時咁
船長vs船長  狙擊果條友同烏索普打 個監獄出黎同卓洛打 e生打索柏
(如此類推)

回復 10# 的帖子

又未必
1x年前 黑胡子未有果實能力都傷到紅發隻眼有3行野

紅髮 =霸王色霸氣+劍
黑胡子 = 怪力+果實

仲有我唔覺得紅髮d船員唔夠黑胡子個班怪物打

我反而覺得紅髮會比巴基取代

引用:
原帖由 死都要生存 於 2012-1-12 00:03 發表
黑胡子堅係廢wor
佢比白胡子打到淆晒ling咁
5係佢玩人多打人少同玩槍會嬴咩?
但係紅髮係白胡條船度講
黑胡未有能力個時都可以係紅髮到留疤痕

其實我一直都覺得紅髮系成個op 系重要既角色
但系佢死就無可能,你有無睇吾知幾多集
紅髮去左搵白胡子 叫白胡子命令艾斯停手
個時既紅髮都清楚黑胡子吾系小人物
我都相信如果吾系黑胡子上門搵紅髮,我諗紅髮都未必會遇到黑胡子
而且,紅髮話系新世界等路飛,佢死??無可能吧
如果佢再死既話,路飛咪又要崩潰多次??
之於紅髮其實佢出場次數真系好小..
但系佢角色既重要性比其他角色更重要
系佢帶起路飛 如果佢死左 個結果會吾會有小小爛??:handshake :handshake

引用:
原帖由 §Y◎U♂ 於 2012-2-15 21:08 發表

但係紅髮係白胡條船度講
黑胡未有能力個時都可以係紅髮到留疤痕
從黑胡子既性格分析 佢絕對吾會堂堂正正咁傷到紅髮

引用:
原帖由 ♣夜兔- 於 2012-2-15 23:39 發表

從黑胡子既性格分析 佢絕對吾會堂堂正正咁傷到紅髮
但係我認為佢既聰明都算係一種能力

發新話題