發新話題

World Editor新活動(英雄創作活動&守城地型創作活動)(已完)

[Close]

World Editor新活動(英雄創作活動&守城地型創作活動)(已完)

為令到WE區更多人流,現開設2個新活動英雄創作活動守城地型創作活動

英雄創作活動內容:
請各玩家創作出一名有5招技能英雄(1天生技能,3招普通技和一招大技)
所有技能要有4級
英雄模組必須外匯,不得用內有模組(英雄頭像,模組不用原創)
請在地圖內加入足夠怪物測試英雄技能
請在地圖內加上自己名字
為增加教學性,不可加密地圖
會員投稿次數上限3次
一張地圖內只可以有一個英雄
英雄技能必須原創

投稿方法:
World Editor專區開新主題,主題名為 (英雄創作比賽)英雄名
最後投稿日期:2012年2月29日

加分準則:
所有參加會員都可以加1~6分最後係到開一個投票等各人投票
投票結果不等如比賽結果,但是投票頭3名都可以加1,2,3分
第一名額外加15分
第二名額外加10分
第三名額外加5分

守城地型創作活動
各玩家創作出一張守城圖地型
地型要求如下:4~12個出怪位和怪物行走路線
6個刷怪位和一些打王位
可以加入外匯模組增加華麗度
地圖大小請128X128/160X160
會員投稿次數上限1次

投稿方法:
World Editor專區開新主題,主題名為 (守城創作比賽)地型主題名
最後投稿日期:2012年2月29日

加分準則:
所有參加會員都可以加1~6分最後係到開一個投票等各人投票
投票結果不等如比賽結果,但是投票頭3名都可以加1,2,3分
第一名額外加20分,而地圖更有可能創作成守城地圖
第二名額外加15分
第三名額外加10分

明知我唔色整技能,唔好玩我啦

守城地圖我有問題,洗唔洗整觸法出兵,打王果d,你知我理解能力極差

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-1-2 12:26 發表
明知我唔色整技能,唔好玩我啦

守城地圖我有問題,洗唔洗整觸法出兵,打王果d,你知我理解能力極差
守城地型有地型就OK

我想問
你想要幾多路
咩劇情類型守城

我是一個地型白痴,都係做英雄好了。
其實英雄創作個評分準則係咩?同埋我想用番之前技能比賽d技又得唔得?

引用:
原帖由 NigHT_楓 於 2-1-2012 17:00 發表
我是一個地型白痴,都係做英雄好了。
其實英雄創作個評分準則係咩?同埋我想用番之前技能比賽d技又得唔得?
最好唔好用番之前D技
準則好難講得明,太多因數

我上月分享左個技能   可唔可以用返-3-

不可以用比賽過的技能同非原創技能

依家學還有機會在最後投稿期提交嗎?
另外可以組隊一齊整?

引用:
原帖由 乂紫魂乂 於 2012-2-19 09:57 發表
依家學還有機會在最後投稿期提交嗎?
另外可以組隊一齊整?
學的話就要用速成班啦
每個參加者,我私人送1分,阿平可以嗎?

好難整  等我學學先
I LOVE 太妍[/color]

引用:
原帖由 極死●朽木 於 19-2-2012 09:59 發表
學的話就要用速成班啦
每個參加者,我私人送1分,阿平可以嗎?
你慢慢送

技能可以用jass 編寫嗎?????

引用:
原帖由 altonydom 於 24-2-2012 18:55 發表
技能可以用jass 編寫嗎?????
可以

發新話題