發新話題

高達00觀後感

[Close]

高達00觀後感

之前都只係係tv到睇過數集 我呢兩日就睇返哂兩季
得黎左d感想
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
首先 我認為呢套唔似評價咁差 反而係一套佳作
我先引用係其他論壇所見到既數句句子
看電影是藝術,
不認真去看是對製作人員的侮辱,
也是在浪費你自己的時間

我認為佢所言甚是 好多人係睇00既時候 都會比seed影響左
拎黎比較 雖然同為高達作品 用黎比較都唔太出奇
但00作品不是軍事寫實而是反戰教育 都係高達既原意
00諷刺現今既國家同歷史學家
只係懂得刻畫英雄 而唔會話比人們知英雄殺左幾多人
00主題明確 一開始就係天人武力介入 以暴制暴 目的係為左消除戰爭
人物方面都好寫實 有住傷人既過去 其實都重點交代出
佢地唔係為抹去過去而戰 而係為未來
至高達方面 雖然美感不及seed系列 不過卻令我對其印象較為深刻
係面對數十部MS既時候 會陷入苦戰 而唔似seed d-掃射 秒殺
劇場版方面我仲會睇多次 但對於之前我朋友既評價 我係認為佢唔懂得欣賞呢套作品...

總結就係 00改變左我對高達系列既睇法
係我小數睇左唔會後悔既動漫之一
呢d都只係我既觀點 你地可以當我亂up完就算

頭香~~ 我又高達00開始就冇睇 覺得好悶

00呢套野好有深度=,=

00好難明佢講咩
知唔知咩叫神.
神以前都係人.
不過佢做到人做唔到既野.
之後佢就係神.

00呢套野好好  要睇好仔細 先明  咩變革者 個d
還是放棄了 真的攰了!    angel beats 立華奏  愛! ✖S_KY★╮

我係唔睇高達GE

唔睇咁你回wt_=,=?

引用:
原帖由 JustForYou 於 2012-1-3 15:15 發表
唔睇咁你回wt_=,=?
支持一下你姐

後難明白佢講咩

引用:
原帖由 .瘋癲×小K 於 2012-1-6 00:17 發表
後難明白佢講咩
同志同志+1

引用:
原帖由   .Angry★ 於 2012-1-6 20:07 發表
同志同志+1
唔洗加一

太深奧姐    相反 AGE又白又低B機又樣衰

引用:
原帖由 hgc081413 於 2012-1-7 15:53 發表
太深奧姐    相反 AGE又白又低B機又樣衰
不嬲都好深奧

發新話題