21 12
發新話題

Impulse的學問

[Close]

Impulse的學問

大家都知道,Impulse分開4個部件的︰
核心戰機
.附機槍
.附導彈發射器x2 (合體前必須分離)
足部部件
.內附2把短刀
胸部部件
.附加光束槍
.附加盾牌
.附加CIWS
背部部件(共有3類︰空影、劍影、火影)
.空影
  .2把光束劍
.劍影
  .2把光束大劍
  .2把光束回力標
.火影
  .2支光束砲
    .附有導彈
    .附加2支光束長矛
   .2支磁軌砲

但是,大家知道可以拿取武器後再換上新的部件嗎?

如果取出2把短刀之後,換上新的腿部部件,咁總共就有4把短刀;
如果把光束槍收埋在後腰之後,換上新的胸部部件,咁總共就有2支光束槍;
如果拔出2把光束劍之後,換上新的空影部件,咁總共就有4把光束劍;
如果拔出2把光束回力標之後,換上新的劍影部件,咁總共就有4把光束回力標;
如果拔出2把光束大劍之後,換上新的劍影部件,將2把光束大劍合併後再拔出1把,再換上新的劍影部件,咁總共就有5把光束大劍;
如果拔出2把光束長矛之後,換上新的火影部件,將2把光束長矛合併後再拔出1把,再換上新的火影部件,咁總共就有5把光束長矛。

另外,Impulse唔1定要同背部部件合體先可以用佢地既武器︰

空影部件︰可以就咁拔出光束劍
劍影部件︰可以就咁拔出光束回力標或光束大劍,甚至可以投放
火影部件︰可以就咁拔出光束長矛,以及可發射導彈

你地知道幾多呢?

不可1,不可再! 向3分說不! 向滅號說不!
企硬! Take滅號衰硬!

你真係估會有咁多部件比你換咩
資源有限的啊
X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 17-11-2011 09:34 PM 發表
你真係估會有咁多部件比你換咩
資源有限的啊
資源有限? 咁點打Freedom啊?

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2011-11-17 22:38 發表

資源有限? 咁點打Freedom啊?
打Freedom果場,好明顯係D人整定D後備部件黎換嫁啦- -
如果唔係又點會打得贏Freedom呀-_-

我想反問番你,咁你會認為資源會無限?
你有見過一架Impulse爆左,會即刻再出多部?
大佬呀 人地都要番大本攞補給嫁
X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 20-11-2011 12:48 AM 發表

打Freedom果場,好明顯係D人整定D後備部件黎換嫁啦- -

大佬呀 人地都要番大本攞補給嫁 ...
Impulse爆左? 你指邊個部件?

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2011-11-20 10:46 發表

Impulse爆左? 你指邊個部件?
係成部Impulse呀

X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 20-11-2011 12:48 AM 發表

大佬呀 人地都要番大本攞補給嫁 ...
打Freedom果場,好明顯係D人整定D後備部件黎換嫁啦

咩5係由Minvera出場果陣已經整定大量既後備部件架咩

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2011-11-22 13:05 發表

打Freedom果場,好明顯係D人整定D後備部件黎換嫁啦

咩5係由Minvera出場果陣已經整定大量既後備部件架咩
錯字
Minerva先岩

如果Minerva係出場果陣已經整定大量既後備部件的話,
又唔見佢用d後備部件整多部Impulse出黎?

所以,由此可以證明到,
資源不足,不能夠再整多部impulse出黎
X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 24-11-2011 01:47 AM 發表

錯字
Minerva先岩

如果Minerva係出場果陣已經整定大量既後備部件的話,
又唔見佢用d後備部件整多部Impulse出黎?

所以,由此可以證明到,
資源不足,不能夠再整多部impulse出黎 ...
駕駛員得1位,1個Core splender就夠,但其他部件就5同

強大的字海

引用:
原帖由   .Angry★ 於 27-11-2011 02:55 PM 發表
強大的字海
字海很強?

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2011-11-26 23:24 發表

駕駛員得1位,1個Core splender就夠,但其他部件就5同
知就好啦
X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 28-11-2011 08:34 PM 發表

知就好啦
其實整2架會好D,1架FOR真,1架比露娜

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2011-11-28 21:44 發表

其實整2架會好D,1架FOR真,1架比露娜
整多幾架梗係好d啦
X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 29-11-2011 07:48 PM 發表

整多幾架梗係好d啦
Core splender成本最平(應該)

21 12
發新話題