16 12
發新話題

其實Destiny高達的能量有無限?

[Close]

其實Destiny高達的能量有無限?

ZGMF-X42S Destiny,有人話佢係核動力(裝上中子干擾消除器),即無限能量;但係見到E張圖(第42話出現),又好似有限能量……

到底Destiny,係咪核動力呢?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
不可1,不可再! 向3分說不! 向滅號說不!
企硬! Take滅號衰硬!

http://gdroy.pkkings.com/Gumdam_ ... eeddm.asp?p_acto=19
希望可以幫到你

推進力: 核能
發電機出力: 核能
加速度:  6000000000
X_X

本篇第42話出現了和設定相矛盾的描寫,命運高達在與突擊自由高達對戰期間,因輸出低下(Power Down)而不得不返艦補給,但搭載核能動力+Duetrion的命運高達理應不會發生能源殘量不足的問題。事後,本作科技設定森田繁曾給出「Duetrion的補充配合不上...就請這樣認為吧」曖昧不明的解釋;然而不久之後官方網站的DESTINY I.Q.又更改此一說明,大意是「命運高達至今仍處於蒐集實戰資料以進行機體調整的階段,並非出擊(Roll Out)間的狀態,而且機體本身潛在能力高,即使以數台毀滅高達為對手也不會達到性能的界限,但是突然地與性能勢均力敵的突擊自由高達發生戰鬥,對手亦和以前不同,基拉抱持着明確的戰鬥意志。由於激烈的戰鬥,急遽地引出機體性能而發揮最大潛能的命運高達,其機關部發生了某種錯誤(Error),造成核發動機與Duetrion某一方配合不上了」;意指當時的命運高達並非處於最佳狀態,在與突擊自由高達的戰鬥中,真為了發揮出性能極限,引發機體內部的障害。
X_X

5該晒! 真係幫到手

回復 4# 的帖子

唔洗
X_X

好強大既分析
不過好似吾係咁o岩= =

引用:
原帖由 狂妄乂晴朗 於 22-11-2011 10:16 PM 發表
好強大既分析
有5岩咩?

引用:
原帖由 狂妄乂晴朗 於 2011-11-22 22:16 發表
好強大既分析
咩叫分析呀 ?
我在高達網搵出黎嫁
這是事實

你話唔係咁岩,咁講下有咩唔岩呀?
X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 24-11-2011 02:20 AM 發表

咩叫分析呀 ?
我在高達網搵出黎嫁
這是事實

你話唔係咁岩,咁講下有咩唔岩呀?
支持,人地根本5係分析,條友用錯詞語LA

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2011-11-24 08:00 發表

支持,人地根本5係分析,條友用錯詞語LA
Thank
X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 24-11-2011 10:50 PM 發表

Thank
U are welcome

作者才是王道

引用:
原帖由 Mem0RY〞K1nG 於 4-12-2011 05:33 PM 發表
作者才是王道
作者? 你5係講緊樓主嘛?

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2011-12-4 20:51 發表

作者? 你5係講緊樓主嘛?
佢講高達作者
X_X

引用:
原帖由 勁風Issac 於 8-12-2011 12:24 AM 發表

佢講高達作者
so sad

16 12
發新話題