發新話題

[交流] 綜合動漫吹水帖

[Close]
引用:
原帖由 3.14 於 2014-1-31 07:26 PM 發表

RIDER 個人覺得佢仲有好多技未開。

本人覺得紅a算勁。有固有結界既都唔廢得去邊。
RIDER勁+1  一向能擔任Rider一職既,都係擁有超卓既寶具

Rider係Saber線比Saber既主角威光秒左
但佢連石化魔眼都未開過加上係HF線,係佢靠招大贏左黑化無限魔既SABER (大技互轟)
引用:
原帖由 無撞 於 2014-1-31 07:42 PM 發表
RIDER勁呀 CASTER就... ?
呢隻caster不得了,除左高速詠唱神言魔術
寶具全開下,其實Caster仲有[金羊毛]可以召喚出「龍」
龍種係TM世界黎講,「神秘度」係生物中近乎頂級,好似高過幻/神獸(兩個rider既坐騎都係)
根據蘑菇設定,神秘愈大=威力愈大,所以條龍都唔講得笑
不過Caste既職階操控唔到龍,連Rider招騎乘A+都用唔到
所以5代caster同4代比,係勁好多,不過又係威光關係

解釋下點解我覺得紅A戰力比唔上其他英靈既原因

Archer對:
Saber     唔夠打就眾人皆知 fate線比saber一刀ko  ubw線對住魔力全開既saber又輸
Lancer   fate ubw線一開頭唔係士郎係到令Lancer改變目標,下一刻就會死係真名解放既GB下
                ubw線教堂前段既決鬥,只係動畫化睇落好似勢均力敵,但原作中既archer係節節敗退,開完Rho Aia更報廢一條右手
Berserker  外掛一名
Rider     寶具太強大,而Rho Aias既概念只係對投擲武器絕對防禦,所以未必擋到,加上可以連發
Caster   Archer贏到既原因只有一個,因為係成為Archer之前佢係一個魔術師,對魔術有充分了解先破到定身陣,唔係又等gg

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-2 10:55 PM 發表

士郎先勁~_~ 雖然係主人..

可以用大量番版...打爆正版...

無限復製人地個寶具...之後打人..

如果士郎復製核彈之類..呢D強大武器..你估邊個夠佢打? ...
只限"劍"

加上唔係復制,係投影,投影物會比原件下降一個等級

引用:
原帖由 無撞 於 2014-2-14 07:05 PM 發表
舊圖

引用:
原帖由 3.14 於 2014-2-23 02:25 AM 發表
睇曬真月譚月姬漫畫,真心唔錯
公主線?

我就玩game既…
夢魔丁丁丁丁丁

怒等月姬重製同月姬2

月姬重製更有睇頭,大部分人物重設

TM呢個大坑真係一世都填唔晒……填到我同子孫分享心得都仲得
唔知有追開空境既朋友睇左序章 未來福音 未?

引用:
原帖由 3.14 於 2014-2-25 05:20 PM 發表

邊度,點解我睇完都唔見有?仲有214後面好令。最尾黑桐冇出過場。去左邊。
同占卜婆婆講咩野爸爸受你照顧。R爆頭。
同埋炸彈魔把聲勁好聽點算
人妻式

未那知道關於織的事情。稱呼式為母親(お母様),干也為爸爸(パパ),織為父親(お父様)。

爆彈魔咪即係石頭把聲 (銀魂-桂小太郎)

引用:
原帖由 3.14 於 2014-2-25 11:50 PM 發表
喔,睇番EXTRA。
總結:睇曬 唔明但好睇,就係甘樣。完!
邊到唔明

今次已經做到初心者都睇得明,起碼話埋時間線你知

再睇番第五章矛盾縲旋D時間真係唔睇返幾次係唔會明
BTW 空境睇一次唔明是常識

我DL左1080P慢慢重睇

回復 6889# 的帖子

OLD NEWS

1分15到16秒既一時間足以讓我燃起來

不過睇PV仲未睇得出行咩路線

HF要出街應該有排執  加上打鬥場面唔夠前兩線精彩不過就睇到神父大戰ASSASSIN既英姿
手抱伊莉雅時速百幾公里係森林疾跑+迎擊英靈

UBW都唔差,不過要經歷過FATE線先會有更大體會

不過PV中3線既鏡頭都有出現,所以都未敢肯定

引用:
原帖由 FriendShip〞 於 2014-6-8 11:03 PM 發表
hf唔係黑化saber咩..點會打鬥場面唔夠前兩線精彩....有超強板rider  同超強板士狼      同埋得hf冇出過動話..我諗係hf了
上面講錯,唔係唔夠精彩,而係個量唔夠前面多

你差唔多講晒成條線D打位 森林戰同地洞戰

前面太過交代黑影同REAL ASSASSIN

就一個未接觸過呢條線既觀眾黎講,好易比前面D劇情悶到

最重點係,SABER係TM既鎮台寶,去睇佢悲劇應該可能性不大

BTW,我都想睇下HF線動畫

引用:
原帖由 FriendShip〞 於 2014-6-9 01:48 AM 發表
唔夠多係正常..因為呢條線講緊世界之惡....黑泥一出..有邊個頂到..             rider可憐左咁耐..一條線比人類打爆頭..一條線直接比saber開ex秒...係時候到rider上位..........個人認為hf先係最精彩  期待緊士狼射 ...
成個TM?

你將,空境,魔夜,月姬,魔伊,魔箱,DDD,Notes.,F/HA,F/E,F/E CCC,F/Z,F/P,F/A 都拎黎做比較?

引用:
原帖由 FriendShip〞 於 2014-6-9 01:48 AM 發表
唔夠多係正常..因為呢條線講緊世界之惡....黑泥一出..有邊個頂到..             rider可憐左咁耐..一條線比人類打爆頭..一條線直接比saber開ex秒...係時候到rider上位..........個人認為hf先係最精彩  期待緊士狼射 ...
紅A,金閃
順帶一提,魔夜你玩ATF定野生?

引用:
原帖由 FriendShip〞 於 2014-6-9 10:19 PM 發表
FATE既紅A頂唔到...守護者既紅A就話姐.有大老板照緊..金A比黑泥搞到精神錯亂咁叫唔叫頂到..諗諗下可能得有Avalon係手既saber先夠頂..連五大魔法都無法干涉唔到..                                                   ...
黑泥定黑影先?

加上紅A一向都係阿賴耶側既守護者.嚴格黎講唔算英靈
而金閃則無法黑化所以先直接殺掉

發新話題