23 12
發新話題

[小說] ☆恐怖極限☆(更新中...)

[Close]

☆恐怖極限☆(更新中...)

第一章......開始

[
殺呀!!]

但是對住百幾隻睇唔到既鬼魂
!根本低擋唔到!

Game Over!!
:[Fxxx!根本打唔過!咩遊戲黎架?]

[
呢個係世上最難既恐怖遊戲~點會比你咁易過呀!傻仔!]康一講完就關左部電腦!

THG(terror haunt game)~
呢個係1個月前一個作者整出黎既恐怖遊戲!!

只係
1個星期既時間!呢個遊戲已經成為世上最難玩既恐怖遊戲~並且係全部game黎講最多人玩既online!!

[
歡迎收睇新聞報導~~今日早上有2名青少年係XX11樓失蹤~下落不….]

[
又有人失蹤~~今個月第幾宗啦?]

[
24~]康訓左係張床上答佢

[
都唔知D人玩失蹤做咩?....唔理啦!訓教算!]新一手就熄左個關燈鍵~

但係佢地無留意到部電腦開始自動操作
…….

2~~學校~

[
!!......!!]晴係遠處揮手大叫~~

[
!]新即刻跑過去~得反康一個慢慢走~

[
琴日又有人失蹤啦~~好似有一個係我地學校架]晴一路拖住新隻手一路講

:[係咩….我都唔知~你識唔識架?]

[
唔知呢…….]晴對住新做左個鬼臉~~

[
你曳曳la!!]新啜左晴一啖~~晴即刻面紅~無出聲….

反到去學校
~先知原來失蹤個個係佢地班既男班長…….呀暐````

放左學之後
~.新同理康一齊反屋企~因為新同康係一齊住~晴就住佢地對面~~

[
….黎我屋企玩丫~]新一講完即刻拉住晴隻手反左屋企~

康一反到屋企就即刻開電腦
~唔理佢地做咩~~

[
?!咩黎架??......新你過一過黎.]康仲係好泠淡咁講…..

[
你想體驗真正的恐怖嗎?咩黎架?]新赤裸上身~得條褲走左出黎~~

[
咁按咩好?~~是定否?]但係康已經將個鼠標放左係個否上面~~

[
唔好住!!stop!!!!!]新即刻入房換衫~仲拉理呀晴出理~~

[
你按是呀~我真係想睇下有幾嚇恐怖!]新好串咁講~~

康一按落去個下
~~突然停曬電!!!康感覺到有野係後面~~正當佢想望後個陣~~

全身突然麻痹
~~之後就暈左~~

[
嘿嘿嘿…..]
                                                                             待續…………..

全身突然麻痹~~之後就暈左~~
這是被電擊的反應麼...?

這個下章你就會明白了~~~~

建議不要用口語
這會讓故事變得多限制起來

引用:
原帖由 野小孩 於 2011-9-29 22:57 發表
建議不要用口語
這會讓故事變得多限制起來
明白~~~第三章唔會再口語~~~~~

第二章………攻擊!!

[喂喂喂!!!!!!!!!!!!!!!!!]康模模糊糊睇到有一個人係到叫佢~~~~

康一睇…..原來係呀新叫緊佢……新個表情仲好驚咁….

[呢到邊到黎架??好似係邊個見過咁….]康周圍望…….

[呢到咪係…..THG入面第一關既場景!!]新好驚咁講

[點解會咁架???唔通琴日個個係………]康都開始好驚根本唔似佢平時張性格..

[我地琴日見到個個鬼魂….就係第一次玩THG第一關入面既Boss…雷嘯靈]

新一路周圍望一路震住講……….

睇黎呢場遊戲唔止得佢地2~~新見到周圍仲有1.2.3..…仲有3個陌生人…….

[!!呢到邊到黎?]有個大約中年既男士係到叫

[你好煩呀!!]一把泠淡既聲音係暗角出現….

一個面上有3條好似刀痕~手持2把沙漠之鷹既男人話

[你地自己介紹先!]個男人話

[我叫做新][我係康]康同新一齊講

[我叫晴可唔可以同我講呢到邊到…..]晴剛剛醒了

[點解我要同你講?]個中年男士好唔爽咁講……

[咁你就以後都唔好講]…….[]一聲~~個中年男士就一瞬間變左無頭人….

[我叫魔]魔將2把沙漠之鷹插番入槍裝…….

之後就話[呢到係THG第一關入面既第3……]

[點解我地會入左黎?]新企左起身

:[你係咪按左個問題既係個個係一個傳送器~~~呢到既全部都係真~包括你既死亡!!!]

[呢到我地要打贏全部關卡先可以出反去~我地有4個部份~包括:攻擊力,回復力,反應同精神每過1就會有500點數~

更有可能會得到A,B,C,D~]魔渣起2技沙漠之鷹………]

[開始啦…….第一關既第3!!自己小心D]

一開門~遊戲開始!!!康新同晴3個人發現自己腦海出現左一D~~~

[每殺1隻普通鬼魂有5/每殺1隻法魂有10/每殺1隻大魂有50]

3個人腦海反反黎~~已經現到魔殺到不止20個普通鬼魂~地上一堆屍體…..

[唔想死就快D過黎!]魔遠處大叫……..

3個人即刻跑過去…..見到魔同緊一隻法鬼魂博鬥緊~~~魔每射一粒子彈….

都會係隻法鬼魂面前停低~~隱隱約見一層防禦層…..

[D幫手呀!!!唔夠做呀!!]魔話都未講完~~佢隻左手就變左一堆炭…..

魔將一把槍踢比呀康……呀康一汁到把槍….回想起佢第一關對付法魂時……..

突然記起佢既弱點……..佢即刻舉起把槍~~對住法魂張頭部左耳一槍~~

眼睛有如鷹眼一樣…..一槍~法魂防禦層消失!!二槍~head shot!!

[成功突破極限!獲得c(點數+400,c任對換券)]

腦海出現了一堆文字………

突然前後一聲重物既撞擊聲……………

[睇黎有2隻大魂黎幫親我地喎….]魔一邊快速換子彈一邊講

待續……….

這種類形的東西用這種寫法有點奇怪......
快點入正題,我要看的是打架!

無限恐怖-____-??

回復 7# 的帖子

明顯是無限同人 真的太監了
不過簡單看上來,劇情好像很草率咧

回復 8# 的帖子

十分相似呢-.-

先唔理佢似唔似無限恐怖...(個人認為十分似的)(甚至我覺得呢個『魔』同無限恐怖中既某人基本上係一樣的...)
一隻通關式既遊戲...我好難想像會有幾『真正既恐怖』
仲有仲有..『對住百幾隻睇唔到既鬼魂!根本低擋唔到!』←呢度話D鬼魂係睇唔到既
跟住『見到魔同緊一隻法鬼魂博鬥緊』...仲要『地上一堆屍體』添...
呢度係咪有矛盾...或者由睇唔到變成睇到中既過程係咪應該交代番清楚呢???
一個學生怎麼能用槍這麼好呢...兩槍都擊中頭部...
另外...劇情可以緊湊一點...而家感覺有點HEA...表現不到恐怖既意味...
就算有主角光環都未至於可以秒殺小BOSS吧...

這是假網遊嗎?(完全大誤)點解要無啦啦殺自己人==同埋仲有1個唔識既人係邊個?
[咁你就以後都唔好講]…….[呯]一聲~~個中年男士就一瞬間變左無頭人….點解一下呯聲就可以搞到1個人個頭冇左==係咩魔法黎架==(?)
你的喵的你的喵的你

無限恐怖.....只系改名+改dd劇情..但整體黎講系一樣既

引用:
原帖由 喵的肥仔明 於 2011-10-5 11:00 發表
這是假網遊嗎?(完全大誤)點解要無啦啦殺自己人==同埋仲有1個唔識既人係邊個?
[咁你就以後都唔好講]…….[呯]一聲~~個中年男士就一瞬間變左無頭人….點解一下呯聲就可以搞到1個人個頭冇左==係咩魔法黎架==(?) ...
我估系HEAD Shoot=-=?
打頸部好似可以甘,但夜鷹既火力應該無甘勁..

無限迷揮手區~
迷戀楚軒大人~哈哈~(絕對不是BL
好帥啊﹗小鄭吒﹗
櫻空真誘人~
伙伴的熱血~
計謀的辛辣~
最愛無限~

引用:
原帖由 世狸 於 2011-10-8 20:23 發表
無限迷揮手區~
迷戀楚軒大人~哈哈~(絕對不是BL
好帥啊﹗小鄭吒﹗
櫻空真誘人~
伙伴的熱血~
計謀的辛辣~
最愛無限~
耶~無限迷飛來...
(謎:用鐵絲吊著的吧...)
神Ming:才不是呢=3=...(工作人員收鐵絲中...)
(謎:我無奈了....)
對了...無限這類小說真的太好看了...我就喜歡這種的...
雖然無限在我心中...只排第二...但第一的也是zhttty的作品喔...那就是死亡開端啦=v=.....
只是死亡開端越后就越怪了....(錯覺!?)

23 12
發新話題