發新話題

[原創] [原創]科籣多偵探錄(一)密室三屍案[快完案了!!!!]

[Close]
諗吾到....
夠10個
比提示

係米杯面垃圾D臭味0.0?

不過我想問
冇滾水點整杯面
傷 是一種美德

引用:
原帖由 Σmριrε.傷 於 2011-9-16 19:53 發表
係米杯面垃圾D臭味0.0?

不過我想問
冇滾水點整杯面
係垃圾臭味

睇下案發地點就知有水係絕對有可能
高達00更新至第二季!!!
→按此回覆有齊下載點←
!!外傳線上觀看亦附在同區!!

當日男成人同女成人一齊係訓緊教(房門原本是開著的)
男童就係到睇左好耐電視(果到有一袋杯面既垃圾就係証據)
佢睇睇下電視既時候,出面落雨,因為雨聲太大,所以佢關左窗.
而男童睇睇下電視眼訓不經不覺咁訓著左至於晚上因為冇開返窗,而且冇流動既空氣
有聽上面講野都知 垃圾臭味丶地板非常乾都係因為屋裹面熱所致應該係電視機開太耐 而男童訓著左所以冇山
引致屋裹面溫度上升
而冇新鮮既空氣流動
所以變左成密室
3個焗死哂

佢睇睇下電視既時候,出面落雨
,因為雨聲太大,所以佢關左窗.
而男童睇睇下電視眼訓不經不覺咁訓著左至於晚上因為冇開返窗,而且冇流動既空氣
有聽上面講野都知 垃圾臭味丶地板非常乾都係因為屋裹面熱所致應該係電視機開太耐 而男童訓著左所以冇山
致屋裹面溫度上升
而冇新鮮既空氣流動
所以變左成密室
3個焗死哂

紅字為正確,藍字為錯誤,黑字為不予置評

焗死係錯,我只可以咁講
→按此回覆有齊下載點←

沒有廚房麼?
如果有, 相信事因係:

一男一女係房到訓緊覺
之後個男童就睇緊電視
當時就因為突然落雨,
所以個男童就閂左個窗佢
睇睇下電視,突然覺得肚餓,
所以入廚房煲水煮杯麵
之後...

可能性1.
因為屋入冇流通既空氣,
所以煲水後氧氣含量少左
當個男仔食緊麵,睇緊電視,
就開始缺氧,(別以為缺氧會令人覺得眼訓, 事實上會令人覺得很痛苦(如果是清醒的))
於是佢就睜開眼痛苦咁掙扎,
之後死左...

可能性2:
因為屋入面冇流通既空氣,
所以煲水會令屋企既氧含量減少,
而個男童煲完水唔記得熄火
於是氧含量開始減少
就開始缺氧,(別以為缺氧會令人覺得眼訓, 事實上會令人覺得很痛苦(如果是清醒的))
之後死左...

這樣嗎?

沒有廚房麼?
如果有, 相信事因係:

一男一女係房到訓緊覺
之後個男童就睇緊電視
當時就因為突然落雨,
所以個男童就閂左個窗佢
睇睇下電視,突然覺得肚餓,
所以入廚房煲水煮杯麵
之後...

可能性1.
因為屋入冇流通既空氣,
所以煲水後氧氣含量少左
當個男仔食緊麵,睇緊電視,
之後死左...

可能性2:
因為屋入面冇流通既空氣,
所以鵂水會令屋企既氧含量減少,
而個男童煲完水唔記得熄火
於是氧含量開始減少
之後死左...

不需著重有無廚房=_=
煮面吾一定係房子入面(留意案發地點
重點,佢地吾係焗死=.=
→按此回覆有齊下載點←

1. 果道 緊閉的門 有冇被打開過...?
2. 膠紙痕是重點?
3. 唔係焗死, 而係缺氧而死...即係點...

重點係第3條...我就係因為呢到而諗唔到...

1. 果道 緊閉的門 有冇被打開過...?有打開過(你煮面都要打開拉=.=)
2. 膠紙痕是重點?係重點
3. 唔係焗死, 而係缺氧而死...即係點...我只會答Y/N= =

重點係第3條...我就係因為呢到而諗唔到...

→按此回覆有齊下載點←

案發地點:髮廊閣樓的小房<--好似好多人冇理咁
垃圾有沼氣 一整杯面果陣炸死哂 純搞GAG 因為諗唔到

回復 1# 的帖子

1個自殺2個比殺?        我叫字數

請問男女死者訓教既木床有否助力幫助破案?
請問房內地板非常乾 的地板是否木地板?
請問男女死者是否全程都在訓教?
男女死者的死亡姿勢是不是躺在木床上?
而男小童的死亡姿勢又是否躺在地上?
請問警察是否在明日早上就發現屍體?
警察的出現是否因為有人報案?
杯面的垃圾是否在當日就有?
杯面的垃圾是否在之前留到現在?

還有
地毯是否能幫助破案?
髮廊閣樓的小房是否一定位於高處?
3位死者有否任何人直接/間接造成這次的事件?
圖中男女死者的房間的房間有否關閉過?
膠紙(狠)是不是由男成人造成?
膠紙(狠)是不是由女成人造成?
膠紙(狠)是不是由男小童造成?
案發時間:凌晨1點 是否=3位死者的死亡時間?
有否任何藥品造成他們的死亡?

希望樓主可以盡量回答我的問題 不要覺得煩..thx

請問男女死者訓教既木床有否助力幫助破案?無
請問房內地板非常乾 的地板是否木地板?沒關係的
請問男女死者是否全程都在訓教?是
男女死者的死亡姿勢是不是躺在木床上?是
而男小童的死亡姿勢又是否躺在地上?不是
請問警察是否在明日早上就發現屍體?是
警察的出現是否因為有人報案?是
杯面的垃圾是否在當日就有?是
杯面的垃圾是否在之前留到現在?是

還有
地毯是否能幫助破案?否
髮廊閣樓的小房是否一定位於高處?是
3位死者有否任何人直接/間接造成這次的事件?否
圖中男女死者的房間的房間有否關閉過?是
膠紙(狠)是不是由男成人造成?否
膠紙(狠)是不是由女成人造成?否
膠紙(狠)是不是由男小童造成?否
案發時間:凌晨1點 是否=3位死者的死亡時間?是
有否任何藥品造成他們的死亡?否

希望樓主可以盡量回答我的問題 不要覺得煩..thx

很好的嘗試喔呵呵!!!
→按此回覆有齊下載點←

真相只有一個!!!
又係時候播歌

佢睇睇下電視既時候,出面落雨,因為雨聲太大,所以佢關左窗.
因為咁樣,就變左成密室
案發地點:髮廊閣樓的小房<重點!!!!!!!?
係髮廊多數會使用含有俗稱
「阿摩尼亞」( Ammonia)化學名稱為「氨」,易溶解於水,故又名「氨水」,屬鹼性,稀釋後有殺菌作用,可作家居清潔劑。阿摩尼亞亦是製冰工序中所用的化學原料之一。阿摩尼亞無色、有臭味,吸入人體除會感到作嘔及暈眩,嚴重者會傷害肝臟。
來染髮,由於男童睇睇下電視既時候,出面落雨,因為雨聲太大,所以佢關左窗,
佢年紀細,由於佢嗅到「阿摩尼亞」既異味,覺得好難聞,於是就係門到貼上膠紙,希望唔好再有異味
當時關晒門窗,屋企充滿住由髮廊傳入既「阿摩尼亞」,加上空氣又唔流通
佢地一家人係唔知情既時候吸入大量既「阿摩尼亞」導致中毒致死

中文名稱:氨
別名:阿摩尼亞
在常溫常壓下,氨是一種無色帶有特殊臭氣的氣體,有毒性。
氨中毒主要通過呼吸道吸入,也可通過皮膚吸收。氨氣吸入體內後很快轉變或尿素。其毒害作用主要由以下3點引起:<1>減少三磷酸腺阻礙三羧酸循環,降低細胞色素氧化霉的作用;<2>腦氨增加,可引起神經方面的障礙;<3>高濃度氨的強烈刺激性引起組織的溶解和壞死。
窒內低濃度長期接觸氨氣,可引起喉炎,聲音嘶啞。高濃度大量吸入可引起急性支氣管炎和肺炎。支氣管粘膜嚴重損傷時可咯出壞死組織甚至堵塞上呼吸道。極高濃度氨氣吸入時,還可發生喉頭水腫,喉痙攣而引起窒息,也可出現呼吸抑制,肺水腫,昏迷和休克。
氨氣濃度超過25ppm(ppm是百萬分之幾的意思,用於氣體中的概念應是體積比,即厘米3/米3,每立方米體積的空氣中含有多少立方厘米,此處為25cm3/m3)為有毒範圍;當ppm濃度為700左右時,幾分鐘內可嚴重侵蝕眼鼻,超過半小時將會造成永久性影響;大於1000ppm就有致命危險;大於5000ppm可在短時間內死亡。
吸入氨氣中毒的患者應立即轉移到安全區安置休息。咳嗽時可服可待因,呼吸微弱或停止時立刻輸氧或人工呼吸,並速請醫生診治,進行對症處理。

証據:
- 警方資料 -
案發地點:髮廊閣樓的小房
警察A:走進小房前嗅到一股異味

回復 29# 的帖子

柯南大人
你好~
傷 是一種美德

發新話題