發新話題

[原創] [原創]科籣多偵探錄(一)密室三屍案[快完案了!!!!]

[Close]
哈,頂好易姐

因為個陣我--光輝大佬入左屋,佢地興奮得制引政缺氧,跟著死哂

我就唉左一聲咁講:我始終都系有副殺死人既令仔樣,跟著就幫佢地報警

順便刪埋度門個陣痴埋膠紙

引用:
原帖由 星月乂光輝 於 2011-9-18 21:58 發表
哈,頂好易姐

因為個陣我--光輝大佬入左屋,佢地興奮得制引政缺氧,跟著死哂

我就唉左一聲咁講:我始終都系有副殺死人既令仔樣,跟著就幫佢地報警

順便刪埋度門個陣痴埋膠紙 ...
室內貼膠紙的

但只係有膠紙印 姐係有人拎走張膠紙
強者不是一朝一日練成的

引用:
原帖由 siu_kit24 於 2011-9-18 21:48 發表

案發時間:凌晨1點 我想問你係咪指死亡時間?
係啊,係指死亡時間        不過關係不大
高達00更新至第二季!!!
→按此回覆有齊下載點←
!!外傳線上觀看亦附在同區!!

引用:
原帖由 紙包蒸餾水 於 2011-9-18 22:01 發表

係啊,係指死亡時間        不過關係不大
幾時再開台阿水哥~我一次都未聽過so sad

引用:
原帖由 紙包蒸餾水 於 2011-9-18 21:35 發表

好嘗試,估岩左好多,你講既野係案件一部分,嘗試推論下去

另外有人問焗死同缺氧死有咩分別,
焗死係會缺氧,但缺氧吾一定係焗死
-6估中少少 =_=

當日出面落雨 所以就關左個窗
男成人同女成人一齊訓緊教
男童就係到睇左好耐電視(果到有一袋杯面既垃圾就係証據)
由於咩都關晒 所以就變左成密室
跟住 有兇手 就爆鎖 入左去間屋 再用膠紙封住男童把口  男童缺氧而死
跟住個兇手就去大人間房放二氧化碳 再關門 房入面2個大人全部缺氧死晒

同埋 電視既聲量太大 所以男童反抗既聲音就聽唔到 再加上2位成人已熟睡

我要打10個 Ok?

不如水哥開估果時開電台講啦
SKYPE RC
hung2014

引用:
原帖由 奧秘一刀流 於 2011-9-18 22:20 發表
跟住 有兇手 就爆鎖 入左去間屋 再用膠紙封住男童把口  男童缺氧而死 ...
似係啦- -通常俾人強行搞死都會開眼 -

SKYPE RC
hung2014

引用:
原帖由 奧秘一刀流 於 2011-9-18 22:20 發表
...
跟住 有兇手 就爆鎖 入左去間屋 再用膠紙封住男童把口  男童缺氧而死
跟住個兇手就去大人間房放二氧化碳 再關門 房入面2個大人全部缺氧死晒
同埋 電視既聲量太大 所以男童反抗既聲音就聽唔到 再加上2位成人已熟睡
補充 爆左鎖所以用膠紙封住 然後由窗到走出(再關上窗)

引用:
原帖由 碎.星 於 2011-9-18 21:26 發表
重點:男童不懂得關窗!!! 又點會係密封既空間 佢死原因就係有人殺(門口有膠紙)殺人個人殺左男童 之後殺一男一女 係e到出左好多功夫 (關窗)(關門) 做到好似意外死  唔一定係 ...
推論下去 殺人個人用布禁住男童個口同(卑) 禁口係唔想男童叫  之後同一方法ko 男同女 之後係男女個房到放一d臭氣架野 仲有d野唸緊

大家對膠紙印既線索好似理解錯左...

我估計...
有人係二男一女唔發覺時, 開左個鎖, 然後用膠紙封住令到個鎖鎖唔到門(我以前係課室成日咁做 )
等佢地入左屋, 之後一男一女訓左覺時, 開門去客廳殺左個男仔, 當時咁岩個男仔就食緊麵.
殺左個男既, 之後就入埋去殺果一男一女, 再關窗同埋拆走膠紙鎖番道門, 令到D人以為佢地係自然缺氧死.

KO?

引用:
原帖由 碎.星 於 2011-9-18 22:34 發表
推論下去 殺人個人用布禁住男童個口同(卑) 禁口係唔想男童叫  之後同一方法ko 男同女 之後係男女個房到放一d臭氣架野 仲有d野唸緊
推論下去 殺人個人用布禁住男童個口同(卑) 禁口係唔想男童叫  之後 男同女放一d臭氣架野    之後拆走膠紙關道門同關男女門再關窗 走方法係門口 姐係 關左窗先之後拆走膠紙 走出去關道門  唔一定係 變到意外死 :handshake 有垃圾臭味 姐係杯面d水  然後過左幾日  地下非常乾

係4樓 樓主都講左無第4者...
點會係兇殺.....

仲有我係3板 28樓 樓主答左我問題 你地參考下!

引用:
原帖由 zacha596 於 2011-9-18 23:50 發表
點會係兇殺.....

仲有我係3板 28樓 樓主答左我問題 你地參考下!
-  提示  -
1.以上內容全部都是真實,但小部分有誤導成份

引用:
你誤會左,因為根據中文詞意,第一者是指我,第二者是指你,第三者就是外人,沒第四者
我既意思係世界上沒第四者的東西=.=

===================================================================
成人同女成人一齊訓緊教
跟住 有兇手 就爆鎖 入左去間屋 再用膠紙封住男童把口 男童缺氧而死

同埋 電視既聲量太大 所以男童反抗既聲音就聽唔到 再加上2位成人已熟睡←這個我真的沒想過有人估到,因為我打開門及熟睡的2位成人都是為這場景鋪墊

紅字係正確
藍字係錯誤
粉紅係半正確
紫色為出奇地正確(我無預有人中=.=)

============================================================
大家對膠紙印既線索好似理解錯左...

我估計...
有人係二男一女唔發覺時, 開左個鎖, 然後用膠紙封住令到個鎖鎖唔到門(我以前係課室成日咁做 )
等佢地入左屋, 之後一男一女訓左覺時, 開門去客廳殺左個男仔, 當時咁岩個男仔就食緊麵.
殺左個男既, 之後就入埋去殺果一男一女, 再關窗同埋拆走膠紙鎖番道門, 令到D人以為佢地係自然缺氧死.

KO?

藍為錯誤
紅為正確
粉紅為很接近

==============================================================
推論下去 殺人個人用布禁住男童個口同(卑) 禁口係唔想男童叫  之後 男同女放一d臭氣架野    之後拆走膠紙關道門同關男女門再關窗 走方法係門口 姐係 關左窗先之後拆走膠紙 走出去關道門  唔一定係 變到意外死 有垃圾臭味 姐係杯面d水  然後過左幾日  地下非常乾

我吾知點比color你=.=
高達00更新至第二季!!!
→按此回覆有齊下載點←
!!外傳線上觀看亦附在同區!!

發新話題