30 12
發新話題

IE 的問題

[Close]

IE 的問題

我個IE 成日彈網頁..請問可以點解決呢? 謝.

引用:
原帖由 williamkhw 於 2006-10-31 21:50 發表
我個IE 成日彈網頁..請問可以點解決呢? 謝.
我猜...你應該中了廣告型病毒~
下載"超級兔子魔法"試試看

開始-運行-(輸入)msconfig-啟動-把裡面有網址類的,尾碼為url的,html的,htm的都勾掉

我虛弱所以我強大

引用:
原帖由 冰热海风 於 2006-11-1 11:42 發表
開始-運行-(輸入)msconfig-啟動-把裡面有網址類的,尾碼為url的,html的,htm的都勾掉
這種非新手的方法...要學習 A_A

係咪你條lan既問題?

引用:
原帖由 張仲良 於 2006-11-1 13:15 發表

這種非新手的方法...要學習 A_A
呵呵,也不算什麽非新手方法la,其實我也係新手一個,一搞就把家裏電腦弄出問題~~
引用:
原帖由 SR超人 於 2006-11-1 13:28 發表
係咪你條lan既問題?
應該唔會与lan有關,估計係中廣告程式了.

其實最好的方法就是學仲良那樣,改用firefox,這樣就与所有IE問題絕緣了
我虛弱所以我強大

我一般不用默认的IE!
用遨游浏览的话没有那么多的麻烦!
浏览外国网站可以翻译!
还可以屏蔽广告!

遨游是IE內核,你沒IE怎麽用遨游??
還有翻譯,是用的google的翻譯,根本不准,還不如不翻.
還有,遨游占內存大,一搞假死.
所以我推薦Opera
我虛弱所以我強大

你说的就是那个红圈圈那个?
用过一两次!没什么印象!
那就用腾讯的TT!

引用:
原帖由 冰热海风 於 2006-11-6 10:35 發表
遨游是IE內核,你沒IE怎麽用遨游??
還有翻譯,是用的google的翻譯,根本不准,還不如不翻.
還有,遨游占內存大,一搞假死.
所以我推薦Opera
~ Opera...貌似我朋友是用這個 ~

我試過中一隻咩window anti virus2006既廣店毒
ie中了招
即改用firefox...可是傳染了firefox連佢都中埋毒= =
美好回憶>v<""

引用:
原帖由 冷楓* 於 2006-11-6 19:46 發表
我試過中一隻咩window anti virus2006既廣店毒
ie中了招
即改用firefox...可是傳染了firefox連佢都中埋毒= =
你唔係應該清左d毒...再用其他ge咩 =-=

夢話(總之,如果知道誰弄廣告毒...立刻找殺手幹掉他)

就係用咩都殺唔到= =
美好回憶>v<""

IE经常中招!!
很多人瞄着呢!

引用:
原帖由 sweetom 於 2006-11-7 12:27 發表
點整嫁 .__. 係唔係小畫家既色彩對換.w.
我換左又好似咁 但係有d打格仔 冏
window anti virus2006根本無用,推薦Kapersky或NOD32

我虛弱所以我強大

30 12
發新話題