發新話題

冷門英雄 九鬼嘉隆 及 數把名刀創作

[Close]
把野..主要法c買黎清兵..清完又出番兵..對面清完又出兵..跟住呢邊出完又出番兵

引用:
原帖由 Suzukier.0506 於 2011-8-17 23:14 發表

其實範圍.及傷害 數值不高
平衡了
係兵力個到太屈= =
當你食30隻兵(一個總攻差唔多啦) 都90兵力 仲有本身殺兵的一兵力(唔知計唔計埋係3兵力入面)
咁3個總都食差唔多比你食左個總出黎= =
or你一條友清曬3條路
咁對面真係送總比你

引用:
原帖由 根本潮童 於 2011-8-17 23:17 發表
係兵力個到太屈= =
當你食30隻兵(一個總攻差唔多啦) 都90兵力 仲有本身殺兵的一兵力(唔知計唔計埋係3兵力入面)
咁3個總都食差唔多比你食左個總出黎= =
or你一條友清曬3條路
咁對面真係送總比你 ...
你要用果把野食30隻兵先有問題

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-17 23:18 發表
你要用果把野食30隻兵先有問題
有咩問題

引用:
原帖由 根本潮童 於 2011-8-17 23:19 發表
有咩問題
果把野 清完1條路 都cd 點清第2條路?

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-17 23:20 發表
果把野 清完1條路 都cd 點清第2條路?
知唔知咩叫拖兵

引用:
原帖由 根本潮童 於 2011-8-17 23:21 發表
知唔知咩叫拖兵
咁你知唔知對面會有人殺你 你出得呢把野 狗成狗都係法c啦 人地出得總 會等你清完先出門口?

同埋無人叫你到你地塔前先清
你攻緊個陣
人地出總守 你放一次(係對面岩岩出總個地方 姐系750)
真系可以放曬3條路

其實可以魔水先出技

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-17 23:22 發表
咁你知唔知對面會有人殺你 你出得呢把野 狗成狗都係法c啦 人地出得總 會等你清完先出門口?
咁毛利清兵個d英
真係死硬

引用:
原帖由 根本潮童 於 2011-8-17 23:22 發表
你攻緊個陣
真系可以放曬3條路

其實可以魔水先出技
一切睇實戰情況 無謂紙上談兵+口舌之爭

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-17 23:25 發表
一切睇實戰情況 無謂紙上談兵+口舌之爭
咁有咩可能清唔到兵            

引用:
原帖由 根本潮童 於 2011-8-17 23:26 發表
咁有咩可能清唔到兵            
引用:
原帖由 根本潮童 於 2011-8-17 23:22 發表

你攻緊個陣
真系可以放曬3條路

其實可以魔水先出技

你可以係人地一出兵 就係人地個750到放技 我冇野講(所以我話要睇實戰)

真係可以放哂3條路? 你一放完750 比你清左一條路(人地夠可以殺左你啦 你出完技 冇人守 直爆埋你啦)

d圖好令

先多謝討論本人的淺見概念
大家都對 立定水無印‧正銘刀 不同的意見

首先1位士兵 是3兵 3兵先計算本身的一兵力   先解釋這問題

然後

其實以 立定水無印‧正銘刀  及鐵碎牙.妖刀 作個比較吧
範圍500  相同  
傷害水無印300   風傷刀為400
而傷風刀持續13秒   水無印則為7秒  其實可謂是風傷刀的兩陪

大家可能被力兵概念蒙閉
其實在數值分析上 的確平衡了

而300傷害在遊戲中設定 是較為低  而且名刀維持7秒  我相信可以免強 +自身技+放名刀效果 可以清一隊兵吧..要在沒拖金影響下

但你說的整個總攻...的確有點天方夜譚  在遊戲中 人家發總攻  大家的確要盡快清除 我想象你的隊友門 不是等你的名刀cd完 讓你自已一個清整個總攻吧?

而在數值上 在遊戲設定 你吃一隻cp也是會增加兵力  想象你吃一吃強盜軍師 一堆 也的確不少
但名刀設定只限秒 士兵   cp沒有在目標之內

最後多謝大家熱烈的討論
其實概念 我搞不懂作者 會不會增加在遊戲里
而我本來這區的目的 的確只是乞分而已
大家不用過份認真   免傷和氣   

遊戲愉快

頂級 超卓  有創意

發新話題