發新話題

第四屆 英雄賽 之 [ 變天 ] - 新玩法教學 (完成)

[Close]

第四屆 英雄賽 之 [ 變天 ] - 新玩法教學 (完成)

~注意加粗字體
~
~3盤2勝
~
~注意選擇英雄有關規定
~
~注意出戰循序.
~
~
~
~

(01) 比賽開始時,系統會自動抽籤並發出論壇短信通知參賽者.

(02) 比賽得分細節比賽規定,每位參賽者,都必須遵守.

(03)請參賽者留意地圖版本, 比賽限期, 抽籤說明,要雙方抽籤後才能選擇陣型及出戰英雄.

(04)抽籤數字大者優先選擇陣營以及英雄, (選擇後只有本人看到選擇結果,除非雙方都選擇完畢)

(05~06)選擇陣營後,點擊 "選擇英雄" 所有英雄只能使用一次
注意1:如果第一場對戰,選擇英雄"信長", 那麼餘下2場對戰中都不能再次選擇"信長"出戰.
注意2:如果第一場對戰,選擇英雄"信長", 那麼就必須第一場中使用"信長"對戰
注意3:對戰回合都必須按照,先前選擇的英雄循序進行比賽, 如出現其它英雄或者出戰循序有錯,會被判當盤對戰"戰敗"

(07)選擇完後,系統會提示對放選擇英雄(選擇的英雄,對方是看不到,除非中立英雄)
注意1: 如對方第一場選擇了中立英雄"果心",那麼你第一場就不夠使用"果心",但餘下賽事,依然可以選擇一次

(08)當雙方均選擇完英雄之後,就可以開始按選擇循序進行比賽.
注意1: 必須在雙方選擇英雄完畢後,雙方及第三方才能看到,有關資訊.
注意2: 比賽採用3盤2勝 制,連贏2場可以不打第三場.

(09)對戰過後,勝利一方.必須按對戰循序上傳RP
注意1: 上傳RP循序不能有錯, 否則有機會被判輸 .
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

如果A第一場選用果心
咁B第二場可唔可以用果心?
回頭是憤慨 看不到未來

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2011-8-22 17:54 發表
如果A第一場選用果心
咁B第二場可唔可以用果心?
可以
(07)選擇完後,系統會提示對放選擇英雄(選擇的英雄,對方是看不到,除非中立英雄)
注意1: 如對方第一場選擇了中立英雄"果心",那麼你第一場就不夠使用"果心",但餘下賽事,依然可以選擇一次

是不是你揀織田.3場都要織田.?

引用:
原帖由  ★〝儿戲 於 2011-8-22 20:24 發表
是不是你揀織田.3場都要織田.?

整個程序上有一個
我覺得有機會影響公平既地方
就係先被選的中立軍英雄...後選者無法選擇

呢個代表住先選中立軍的人
會有機會被後選猜出所選用英雄
然後後選者選擇勀制對方的英雄作對戰
此方面是唯一一個漏洞
綜合版區

引用:
原帖由 ●PinK_x森美 於 2011-8-23 18:41 發表
整個程序上有一個

此方面是唯一一個漏洞 ...
既然是先選 自然有壞處

另外 選擇英雄後會唔會再次確認? 難保有人按錯英雄

傷心  其實是一種快樂

最驚到時一大堆問題爆出黎

你知啦 , 家陣d人最唔鐘意就係轉變 , 一變就話自己唔識 , 順手開帖狂問sosad
按圖即可進入信長之野望區

呀!突然諗起
選陣型者先選英,有左選陣既優勢
咁後選英而估到人地出咩英就有可能有返小小優勢

不過算啦!因為本身抽籤都要講彩數
都係當我無異議好了

引用:
原帖由 W_a 於 2011-8-23 22:34 發表
最驚到時一大堆問題爆出黎

你知啦 , 家陣d人最唔鐘意就係轉變 , 一變就話自己唔識 , 順手開帖狂問sosad

宜家D人D質素...唉

綜合版區

引用:
原帖由 ●PinK_x森美 於 2011-8-23 22:55 發表
宜家D人D質素...唉 ...
愈來愈差

同埋之前個條問題...?

傷心  其實是一種快樂

引用:
原帖由 ●PinK_x森美 於 2011-8-23 18:41 發表
整個程序上有一個

此方面是唯一一個漏洞 ...
比如,你第一場用"果心"  我雖然第一場不能夠使用"果心",但我第二場可以使用"果心"
中立英雄.雙方均有一次使用機會.
由於中立的關係,選擇中立英雄是雙方可見,基於一人一次使用機會原則, 亦屬公平.
選中就不能夠改變的拉..參賽者應該認真審慎對待比賽

咁邊個開場 ???  (最關心)
Ignore the weaks.

引用:
原帖由 -LinGPiG 於 2011-8-24 12:54 發表
咁邊個開場 ???  (最關心)
抽籤數字大,優先選擇陣營及英雄,  開場由抽籤數字細方.決定

3場都要用同一軍= =
AC已轉人

咁如果我抽籤數字大  可唔可以選擇開場-_-   

棄軍而要場可不可以

Ignore the weaks.

發新話題