發新話題

[原創] [日劇]守財奴

[Close]

[日劇]守財奴

守財奴(日語:銭ゲバ),又譯錢與罪,

男主角:松山研一(蒲郡風太郎),最初在「蒲田合板工廠」工作著,不過,因為後來因生產調整而被解僱。兩日後再開始在「三國造船(株)京都海濱工廠」工作。學歷自稱為小學生時中途退學。平日是一個展現出溫和寂靜性格的青年。不過這只是他假裝的性格,在眾人背後他才顯露出殘忍無情的「守財奴」的本性。
作為派遣工人工作,過著當天掙到當天花光的生活,進入三國家的契機是被派遣當中在三國造船遇見了童年時期見過一次的社長女兒三國綠。之後風太郎把握機會一邊奉承三國家各人,一邊暗地裡反覆殺人,最後終於奪取三國家的財產。
年幼時,開始每日已經要為明天的生活而擔憂,到達了即使應付到學費、日常生活與飲食費,但連郊遊的照片費50日元也付不起的程度。一直成長於貧困之中。在貧困悲慘的環境下,渴望追求錢的力量,眼前憎恨著這個用錢堆砌而成、醜陋不堪的世界,養成了「全部為了錢,只要為了錢不管什麼都做」這個想法,為了錢連殺人都不嫌棄的無情的人格。

主題曲

濃縮版,希望你們看後會去睇

感想:睇個時真係覺得好慘。第一集個時,生活差,同學又恰佢,想不到連自己親生老豆。
九集,集集都令人想追落去,估唔到睇到第九集,發現原來錢只有一樣野買唔到
如果個故事係第九集一樣,一定好美好。三國家就 果然「只要為了錢、不管什麼都會做的吧」。

http://so.tudou.com/nisearch/%E5%AE%88%E8%B2%A1%E5%A5%B4/
第一集 - 第九集 以上  請大家看一看吧

原本做什麼都沒有用!!!現實-,
~!笑看風雲)-3; *`-'Evans'['

松山研一又有新搞作
ED角色真係幾岩佢做

引用:
原帖由 、小豬 於 11/8/2011 08:43 PM 發表
松山研一又有新搞作
ED角色真係幾岩佢做
唔新了 09年的

不過佢戲路真係好大

點解感耐都冇分加架

好似好好睇咁wor~pps睇到!?!?
`神是愛!

引用:
原帖由 ‧    於 2011-8-13 16:11 發表
好似好好睇咁wor~pps睇到!?!?
PPS有得睇啊你可以去睇下幾正的

引用:
原帖由 、小豬 於 2011-8-13 04:03 AM 發表

PPS有得睇啊你可以去睇下幾正的
出到第9集喳WOR~知唔知星期幾先出一集??
依家去睇先
`神是愛!

比左個土豆網你  有齊晒啦  09年夏季的

點解冇分加架

引用:
原帖由 LoVELeSS、_羽 於 2011-8-13 10:02 AM 發表
比左個土豆網你  有齊晒啦  09年夏季的

點解冇分加架
唔該曬你呀......我之前仲以為土豆網睇野睇唔清
點知原來都幾清下
`神是愛!

松山研一幾有性格的
正W0原黎土豆有得睇晒全套

支持影片

發新話題