16 12
發新話題

[原創] [韓劇]原來是美男

[Close]

[韓劇]原來是美男

原來是美男真係一套好戲黎xd
偶像又有.劇情又有.又短
又好睇真係VERY GOOD
重要有好多笑位.加上係年輕偶像做所以重好
.
但其實我都幾鍾意張根碩同朴信惠GA戲所以自己覺得重好睇
佢入面有好多搞笑GA劇情 最後一集重要好感動
可以話係一個男主角鍾意左女主角唔知點表示他鍾意她
最後真係好型仔啊佢@@
我諗好多人都應該睇個 但係我想分享比d未睇個ga人睇下@@

預告

我覺得最搞笑GA一集@@

原來是美男》(朝:미남이시네요,英:He's Beautiful)是韓國SBS電視台於2009年10月7日至2009年11月26日,韓國時間逢星期三、四,21時55分播放的水木連續劇,由朴信惠張根碩CNBLUE鄭容和FT Island李洪基等出演。與KBS同時段大製作《IRIS》競爭。《原來是美男》1、2集中展現了快速的情節、個性的角色、偶像的熱門題材以及華麗的影像,引起了觀眾們的注目。收視率雖然不敵大製作《IRIS》,但依然保持10.00%的收視率,各個演員的好演技也獲得網友及觀眾的好評,以致在大結局中突破12.2%的收視率。不僅如此,演員們在劇裡組成團體A.N.JELL的人氣也逐漸增高,因為劇情要求,製作組主辦了兩場真正的mini concert,粉絲人數驚人。《原來是美男》發行了電視劇主人公集體參與製作的OST,也引起了大家的廣泛關注。日本播映後亦大受歡迎,2011年TBS決定重製原來是美男 (日本電視劇),由瀧本美織玉森裕太藤藤谷太輔八乙女光主演。故事大綱實習修女高美女(Gemma)(朴信惠飾)因被經紀人馬室長(金仁權飾)說服代替手術中的雙胞胎哥哥高美男(朴信惠飾)闖入韓國人氣偶像團體A.N.JELL成為其中一員,女扮男裝的她在團隊裡發生一連串的趣事。在一個不小心下,被隊長黃泰慶(張根碩飾)和隊員姜信宇(鄭容和飾)發現其真實身份。兩人奮力維護,並在不知不覺中產生情愫......另一邊廂,國民精靈柳惠妮(金宥真飾)威脅黃泰慶與他假裝交往,否則馬上公開高美女的身份,黃泰慶只好就範......演員及角色A.N.JELL

原聲帶曲目原來是美男(미남이시네요) OST
  • 여전히 (依然) - 李洪基
  • 하늘에서 내려와 (從天而降) - 吳元斌&Miss $
  • 말도 없이 (默默無語) - 9th Street
  • Lovely Day - 朴信惠
  • 약속 (約定) feat. 鄭容和 - 李洪基
  • 가슴이 욕해 (心在謾罵) - 金東煜
  • 말도 없이 (默默無語) - 朴信惠
  • 여전히 (依然) - A.N.JELL
  • 약속 (約定) - A.N.JELL
  • 말도 없이 (默默無語) (Piano Ver.)
  • 여전히 (依然) (Bossa Ver.)

原來是美男(미남이시네요) OST2
  • 바보라서 (傻瓜唱的歌) - 朴尚宇
  • 말도 없이 (默默無語) - 張根碩
  • 어떡하죠 (該怎麼辦) - 朴多藝
  • Good Bye - 張根碩
  • Lovely Day (Acoustic Ver.) - 朴信惠(배우)
  • 어떡하죠 (該怎麼辦) (Inst.)
  • Good Bye - 연주곡
  • 바보라서 (傻瓜唱的歌) - Various Artists
  • 最like 3首歌@@
  • 牽著你的手 (依然中文版) - 李洪基
  • 朴信惠 默默無語
  • 如何是好

感想有待改善

姐係我改完感想有分加@.@?

同係維_百科到睇好似沒什麼分別

更改左E加應該有分加啦

引用:
原帖由 SNSD★芬尼 於 2011-8-10 05:26 AM 發表
更改左E加應該有分加啦
樓主你D感想係抄反黎嫁!?!?

但係原來是美男係一套好好睇的劇
當然要支持一下啦

引用:
原帖由 ‧    於 2011-8-10 22:49 發表

樓主你D感想係抄反黎嫁!?!?
我自己GA 你唔好搞笑好冇

引用:
原帖由 、小豬 於 2011-8-10 05:15 AM 發表
同係維_百科到睇好似沒什麼分別
咁點解依位人兄咁講??
我好奇姐,唔洗咁火既
`神是愛!

引用:
原帖由 ‧    於 2011-8-11 09:58 發表

咁點解依位人兄咁講??
我好奇姐,唔洗咁火既
佢係話我d內容係copy個來
唔係感想啊但係e加連內容我都改左=3=

日版都唔錯BO
原本做什麼都沒有用!!!現實-,
~!笑看風雲)-3; *`-'Evans'['

引用:
原帖由 SNSD★芬尼 於 2011-8-10 07:20 PM 發表

佢係話我d內容係copy個來
唔係感想啊但係e加連內容我都改左=3=
幾有心機呀...加油
`神是愛!

引用:
原帖由 ‧    於 2011-8-11 09:58 發表

咁點解依位人兄咁講??
我好奇姐,唔洗咁火既
只是直接評論下
你邊一隻眼睇到覺得火?唔知你點唸野

引用:
原帖由 、小豬 於 2011-8-13 04:16 AM 發表

只是直接評論下
你邊一隻眼睇到覺得火?唔知你點唸野
你搞錯左啦...我唔係話你火...我係話樓主...
只係回複#8
`神是愛!

原來是美男
我都係岩岩搵到黎睇睇左幾集幾正
要個女仔扮佢啊哥咁細粒

16 12
發新話題