22 12
發新話題

信長討論區之我見

[Close]

信長討論區之我見

近日玩online game 掛網冇野做就返下來睇信長討論區
被現時的回帖者令我感到稍有不安

如下:

1)講澳一好像發現新大陸咁
(天啊, 由第一屆vlan 已經開始有香港團去澳一交流, 唔好講到好似人類征服月球咁)

2)永遠都係從主流角度去回應
( 都什麼年代了, 仲咩雙cut 槍神屈機, 都算啦, 仲要有棄保都咁講)

3)往往只能紙上談兵
(鬼唔知團戰係講求默契, 但當你技術同經驗都冇既時候, 何來觀念)

4)隨意發表偉論
( 借Nif一戰而論 :"如果織田軍c金直爆嬴左啦", 請問有否看rp? 織田軍才剛用完施金守大本的! 鬼唔知施金直爆會機會大d?你當人地星海班友流架?)

拜託, 我們這些老玩家, 雖已經比較少在vlan 活躍, 但是都想在vlan 找到新的話題.

例如見到vlan現時都用棄保制打團戰, 已經覺得比以往有意思, 看影片都不會覺得咁悶.

拜託不要講信長比賽好似黃興貴講波咁ok? 一係入一係唔入?

生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

鬼吾知你系偽君子咩         !

鬼吾知你系cool池黨咩         !

發現新大陸

黃興貴講波
&CoOL/CoOL2

引用:
原帖由 CoOL2abc 於 2011-7-22 14:10 發表
黃興貴講波
哇~~~~~!40多碼,右腳腳面拉弓,世界波,破網,龍門呀,唔可以話佢邊長莫及喇根本睇都冇得睇呀射得咁靚,正如一個魔術師,玩到完哂喇,比人除哂3喇,都能夠呀,係定cap果度呀抽到隻白兔出黎架下,你話係咪魔術師喇
神奇   頂級  超卓

4)隨意發表偉論
( 借Nif一戰而論 :"如果織田軍c金直爆嬴左啦", 請問有否看rp? 織田軍才剛用完施金守大本的! 鬼唔知施金直爆會機會大d?你當人地星海班友流架?)

↑I agree with you

2)永遠都係從主流角度去回應
( 都什麼年代了, 仲咩雙cut 槍神屈機, 都算啦, 仲要有棄保都咁講)

呢個我有保留, 唔同人都有唔同既睇法/諗法/打法, 你咁樣話人地唔岩代表左你太主觀/固執己見

而家呢個年代係好多新打法,
我覺得係咁樣(與實戰可能有出入)
快攻>硬推>主流>快攻
主流姐係你所講既雙cut槍神信玄直江之類陣

笑看vlan

其實樓主呢個post好似發現新大陸咁 vlan不嬲都係咁

英雄所見略同
shyshy

引用:
原帖由 CoOLZak 於 2011-7-22 17:47 發表
4)隨意發表偉論

↑I agree with you

...
錯了.

我所謂的主流角度就係, 以往人人都講雙cut 槍神屈陣

諗都冇諗見到2隻cut 加一隻槍神就會話人屈陣

就如你所講, 年代唔同左, 已經唔叫屈陣

我仲補充左, 都已經行棄保制, 就更無屈陣可言.
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

引用:
原帖由 Misuki 於 2011-7-22 19:43 發表

錯了.

我所謂的主流角度就係, 以往人人都講雙cut 槍神屈陣

諗都冇諗見到2隻cut 加一隻槍神就會話人屈陣

就如你所講, 年代唔同左, 已經唔叫屈陣

我仲補充左, 都已經行棄保制, 就更無屈陣可言. ...
你又講得岩
笑看vlan

無左我平凡海賊團  系失色左吾少  

引用:
原帖由 fu_ng﹏ 於 2011-7-22 18:47 發表
其實樓主呢個post好似發現新大陸咁 vlan不嬲都係咁

等我統治番戈個區算啦

引用:
原帖由 [COMmeNT]枰杋 於 2011-7-22 20:57 發表
無左我平凡海賊團 系失色左吾少  
開團一秒即被滅
按圖即可進入信長之野望區

22 12
發新話題