66 12345
發新話題

各英雄教學(定時更新)*

[Close]

各英雄教學(定時更新)*

大家請POST英雄教學在

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=432847&extra=page%3D1&page=1

方便我作出更新

令會員更易尋找

#2 阿市
#3 淺井攻法出裝流程
#4 攻裝服仔
#5 大友另類點法+個人出裝
#6 玉子
#7 齋藤義龍
#8 大友宗麟
#9 阿國
#10 島津義弘
#11 齋藤義龍2
#12 六天之魔王─織田信長
#13 玉子2
#14 足利義昭
#15 果汁居士
#16 阿市2
#17 茶茶
#18 仙石
#19 石川數正
#20 松姬
#21 加仔
#22 明智光頭
#23 長宗我部元親
立花道雪攻裝
#25 9鬼
#26 前田慶次
#27 真‧破塔之神─湖衣姬
#28 湖衣姬
#29 淺井攻法出裝流程
#30 服部半藏
#31 偷錢佬
#32 鳥居元忠

#33 偷錢佬
#34 立花道雪

#35 佐佐木
#36 立花女
#37 森仔教學
#38 香中

#39 立花宗茂
#40 宮本寶藏

#41 極‧破滅火砲─佐佐成政
#42 德川家康
#43 稻姬
#44 竹中
#45 酒#忠次
#46 #e
#47 石川數正

#48 酒井沖廁
#49 本多忠勝

#50 神原
#51 稻姬
#52 神原
#53 竹中半兵衛
#54 蜂須賀政勝
#55 武田信玄

#56 真田昌幸
#57 德川雞康
#58 竹中攻裝
#59 德川家康
#60 服部攻裝玩法
#61 百地(背刺 glock 18 )
#62 加藤段藏
#63 血牛+純爆塔百地

本多正信
#68 寧寧

阿市

首先講講我玩阿市既點法
2,1,3,3,3,4,3,1,2,1,2,4,1,2
1技為回血
2技為回魔
3技為暈
4技為大技

講講前期先啦
一樣電+底
不過拎1粒豬肉夠
事關你唔肯定2LV之前會唔會有人打到你無血
而你又無回血技

一樣電住兵肥
肥到3LV,你無敵鳥
點一下3技,放係d人經常去既地方
當有人中左之後
普攻打2野,再放多個暈,
再打2野之後電
通常都殺到條友既

之後6lv見人就閃大
唔死就電
怕有d高傷既物攻英/法攻英
出粒血剛

另外,你招3技要周街放先發揮到最好既效果
仲有,阿市招3技係有視野既
同埋都幾遠下:s
就算d人踩唔中,都知佢係邊
快快手閃過去一招大技
送佢番泉:s

當你肥到既時候,
出本風計
d人中暈,暈勁耐
你走過去放風計
條友要硬食
真係唔死都重傷:s

如果你再肥d既話
出把鬼國
見人就 _ 起佢
之後天生技,唔死就風計

打到e到都應該到遊戲既中段
出個總
全職輔兵吧!!

阿市3技殺人法:踩中後普攻2野再放再打2野再電
                        踩中後天生技
                        踩中後風計
                        踩中後大技                                                          BY  50巴仙肥料

淺井攻法出裝流程

本人心得﹒
攻裝.
點技玩法
3.2.3.2.3.4.3.2.2 -全黃點
出裝流程
先買閃介.
之後 合戒刀先
先出打刀 差小小夠錢就賣電卷 買法書
合戒刀。
合完之後 通常就無乜錢。
如果你係玩2.3殺人既 就走曬三路 周圍殺
另一個搵錢方法 就係 係高位到camp死人 人地一出黎塔就車大。
開始肥既時候 就出二把鋒刀 魔水
褲閃介 轉 閃鞋
通常 絕信 每一場都差唔多有人出隱
咁你就出埋望遠鏡。
殺殺下 肥左:O 咁你就賣一把鋒刀 轉正宗 一把轉忍首。
咁樣殺應該可以殺到完場。
法裝.
法裝點法.
2.1.2.1.2.4.2.1.1
法裝前期通常都好殺人.
你都係先出戒刀先啦.
之後草錢草到火計 慢慢燒 燒到肥
就轉血紅落雷 轉閃鞋 魔水  咁樣
除左神原 義龍等英雄
你冇乜殺唔到。
純粹個人心得。我理得你講乜. 都唔想回應。

關於淺井長政任何問題都可以問我                                                           BY i.MiSz.y_Ou

[純參考]攻裝服仔

1技為隱形,
2技為拉,
3技為分身
4技為大技

講一講自選用服仔一開波食下路3狼
點樣可以省番D時間先啦
一開波,馬買裝放地
再控馬去汁肉
服仔出黎之後,汁地下買左個件裝
直去下路3狼位
馬仔就點棋仔放肉去服仔到,
服仔一收到肉
即刻隱加速去3狼到,
求奇搵隻狼打左一下先電
你會發現本身用完隱+電之後會無咩法
但你殺完狼之後升左LV
智慧都會上升,
剛剛好夠法再隱
直衝去第1波兵到
行去隻弓兵後面打一野再電
就可以食到4隻兵而且又唔會怕無左1隻兵既經/錢
唔好睇小隻弓兵既錢
你買閃戒個時分分鐘就係差個幾十蚊買唔到
---------------------------------------------------------------
首先,我會電住兵肥先,肥到出把打刀
之後服分身去爆回血營
爆緊個陣時服仔電兵一路肥
合埋把戒刀
慢慢爆塔
有人會話:你都_ _ 既,你以為d人唔會理下路?
但你衰極都肥到6LV有招大技掛?
前期邊隻英頂到服仔招大技超過1秒/1.5秒?
之後出多把打刀
分身慢慢爆塔
爆到日頭
自己就去強王到,見到強王就戒刀佢.
再放分身
再大技,食左隻強王佢
之後用個D錢出多把打刀
有時間既
放分身去引800再大技殺佢
之後肥到出把76,到個陣時都應該到左遊戲既中段
d人都應該出左石,
e個時候你就正鳥
你唔係專玩殺人
放完d分身之後走人食住花生睇服仔爆塔,
d人就算出左石都只係見到一堆分身
由佢清,清完再放
再加上出左76之後
服仔防已高,d兵仔都r服仔分身j
e個時候,d塔都差唔多爆唒
得番大本同千3另加2隻鐵炮兵
拉2隻暈兵黎,分身幾野做低佢
之後閃去大技2隻千3
已試過
就算你6lv大都可以殺到千3
只不過12lv大你大好d既話可以清埋千3死左之後個d兵仔
而6lv大唔得姐
慢慢爆無人阻到你
再肥d既就出把91
分身更加硬

無左個2隻千3
無左個負擔
大本仲唔易爆?                          BY
50巴仙肥料

[純參考]大友另類點法+個人出裝

首先講講我既點法
3,2,2,1,1,4,2,3,2,,3,4,1,3
1技為血腥乜風
2技為噴龍捲風
3技為+血
4技為大技

首先市講點解我點2技都唔點1技
1技為掂到先扣血,
睇落好似好勁
但拸速唔算高
d人想走既話都幾易下
但係2技就唔同.
大範圍+高傷

前期唔洗點理
電完兵,見到人就2技佢,
如果對面豆腐英,閃去2技+電基本上88
如是事肥到6lv
見人就大技d樣野正常啦
但係你點左2技既話
你d技條友再2技+電基本上都死得,大技都廢時出鳥

裝呢我就肥到把戒刀之後出本風計
人地有d料既話,識出999,
你閃過去放定風計再大技
就算佢出左999
你招大r佢j
但比你吸住左硬食風計
睇怕唔死都重傷掛
之後再用一野2技88

肥落去
1技後期升爆順便爆埋塔
之後我會選擇出地王唔出91
原理一樣,人地999你放地王照扣
再加上地王加防,你放1技係800位到,比視野1技,
頂到幾野,之後走,回血,再比視野1技磨死隻800

以上既點法會令你遲左食強王,自重                                                                BY 50巴仙肥料

[純參考]玉子

首先講講我玉子既點法
1,2,1,2,1,4,1,2,2,3,3,4,3,3
1技為暈技
2技為燒技
3技為加功
4技為大技

前期殺人手法
見到人,2技完再1技
再電多一電即可
但係放2技既時間ok耐
殺唔到人唔好賴我

同其他英差唔多
我會肥把戒刀先
之後我會出加速同埋隱
隱住黎.見人就用我先頭既方法去殺.或者大技
走去殺強王,燒佢,佢浦頭就戒刀佢再大技+1技
話咁易就殺左

你玩爆塔既話
唔好等無兵個時憝居居咁走去塔到
事關你味肥到把名刀你想3技慢慢爆塔都幾難
所以等兵黎個時,求其搵隻兵大技,個大技殺完兵之後就會周圍搵野打
佢會連塔都打埋一份
唔講唔知,玉子爆塔仲勁過本多百地道雪真田村上明智
大技中大本既話
2秒爆鳥

當你肥到個時,又唔知出咩裝,
我會建議你出76
事關你敏英,76+敏又加攻,+埋你招3技,
打人都幾痛下

BY  50巴仙肥料

齋藤義龍

首先講講我既點法先啦!
1,2,2,3,2,4,3,2,3,3,1,4,1,1

前期玩法
首先唔小得既緊係電+底+豬肉啦
直衝去食3狼到2lv
再去番個條路既中段,
實會有條友係到電兵
e個時候,掉個1技過去,再2技佢, (順便提一提,2龍招1技係範圍技黎)
之後慢慢打佢
再電一野收工
殺人話都無咁易

前期只適用於路既中段/遠離佢地塔既位置,
因為太近佢塔佢有塔護住又番到回血營
你會白白浪費左d mp

肥到件閃戒之後,就開大爆人地個回血營先,
肥件+100%功速既千三
裝完又再爆過
之後合埋佢變武士服
再出多件千三
之後出爆剛
慢慢爆
爆到咁上下就出76
再到91
再gg大本
完場~

反而我唔會出戒刀
我會出仙豆
因為2龍大技魔免
用唔到戒刀係自身
仙豆就係唔係魔免都用到
所以我唔會出戒刀   BY
50巴仙肥料

[英雄教學]大友宗麟

加速出教學速度 一日多篇!_!
今次講既係大友~~
出門裝:新手裝備
先單上單下 吃了3狼/2龜升級
31技互點
1技放呀放...電卷電呀電...
沖埋塔到放1技轉爆座塔佢(睇下對手咩英雄啦...當你31技互點時,有1技啜佢時,佢都可以殺你咁就唔好咁埋塔 放完1技閃水)
出個閃介仙豆魔水,再出速卷介杖,將成條路清哂佢(去到800and 4塔,爆750唔好太執著,9成都會比人出兵殺= =)
大友優勢:多力量,高血
食住個勢 出鬼丸/91/地王(個人喜好啦...地王超快回血,91加血移速回血,鬼丸多殺)
吃強王方法參考7水吧
殺人都係閃大d傻仔/0反仔
冇水既唔洗講 天生技佢 1技啜爆佢
大友為早期就有爆塔能力的英,因此在-ar場應該數一數二肥
利用早期優勢,出個總攻
準備好你的大技,保護中路的兵(見有唔對路,決絕地開大技吧)
我諗此時對手除左出兵都係冇還擊之力,派出神聖的1技,啜爆2隻1300佢,如果未放大技,殺了1300殺後出的兵仔吧
此時出個地王(邪惡大計)
地王洗泉 (鍾意sm既你,可以咁做...)
因為此教學較短(因為此為無腦英=.=)
大家不要見怪唷...B Y  MARVEL

[純參考]阿國

首先,我講講我既點法
1,3,3,2,3,4,3,222,1,4,1,1

首先講講一技
1技加速咋wor,一開波點佢有咩用呀?
下圖解答左你

幫到自己又可以幫到隊友加速
你話有無用?
下過前期點一次就得,大多數用黎追人/閃人

其次講講3技
有d人會點2技
阿國前期易比人殺,
你點2技,比人發現之餘又會食mp,
所以2技我都慣左出左戒刀先用
但3技就唔同鳥,高傷+範圍技
閃一閃,一招3技+電,
前期差唔多隻隻英d血都係咁上下,頂多咪千五
條友唔死都重傷啦
咁都唔死既話就用一下2技,磨死埋佢
但係之後要熄番,因為太食mp

之後肥了,出戒刀,
開住2技周街走,
有大技又唔怕法傷打得入你
見到人,戒刀慢佢,慢慢磨,
之後再用次3技吸死條友

之後出本風計
3技吸人再用風計
條友都幾難唔死

如果怕物傷
出粒血剛即可

如是者,不停重覆
如果你想玩爆塔既話,賣電出國崩.
見到隊友打到個塔咁上下,一招d技/國崩
炸左座塔佢
唔單止幫自己拎到450,
更可以得到隊友親切既問候
一舉兩得,何樂而不為呢?

話時話我真係搵唔到youtube有絕信阿國片:s
所以無片比你地睇

[英雄教學]島津義弘

上次長宗教學有某人支持同埋版主加分 所以今日黎多篇先
我會先完成大部分中立英雄教學先,鳥居的粉絲們先忍耐一下吧
看到標題都知今天的主角是....山王
照舊新手裝備出街街 先學3技吃龜/狼
看到第一波兵時,開1技 留電 用3技吃兵
見到人黎就3技追住佢黎斬(看人品的時間唷) 開住1技我諗殺唔到都唔會被反殺吧...
之後32技互點 有大點大
到左6lv(其實大技冇咩用=.=)應該有1件1300了
人品爆發的話,像影片(片在下邊)中的山王,6lv加1件1300便可以吃強王了
我殺完強王有錢了 我習慣出:閃介 武士 介杖 速卷 仙豆 魔水(魔水加上1技 應該不死了)
呢隻英都係a地下行啦~大家明啦
冇人既時候就開介杖 速卷通街行食cp食兵咁
殺人就開1技(廢事比人反殺)
之後合個閃鞋 賣左武士佢出91(有需要既話出鬼丸吧 如果處於下風)
此時速卷已經冇佢既利用價值了 轉洞寶吧(此裝最好帶完場)
最好係自己d塔戈邊行黎行去 唔好比人爆塔/保護隊友爆塔
之後出鬼丸 我諗都係時候有總攻了 出了它吧
大多數對方會上中下出兵黎清,先去中路(因為中路兵最先到達)用大技控住d兵
再去下路鬼丸(記住兵到先 你暈住d兵等自己d兵殺)
如果此時有個c金就當然正啦(睇隊友,因為你應該冇錢了)
咁樣應該上中下(最少中下路)既750都爆埋了,在山王極力保護下己方的塔應該冇咩事的
之後就要睇隊友了(如果有爆塔英既,應該都有一隊總吧,如果冇總or差少少,買一下兵力博下啦 )
又係好似上次一總攻咁推兵,唔洗c金都應該gg了
今次搵左條片黎比大家睇下(片中人6lv 1300吃王方面的負碌程度是頂級的)
英雄定位 肉盾/先鋒/保護隊友and防止敵方爆塔

下集預告 大友宗麟
謝大家支持,我會多d出教學的了
加番d克星先...(早期and後期)
風魔 德川(無視魔免老粒=___=")
武田勝賴(大技無視魔免慢你,開水追住你3技!_!)
#e(見佢開左水,走吧=.=)
果汁...(唔洗講啦咁勁大...)
偷錢(基本上隻隻英都淆佢,出了鬼丸才解決他吧)

齋藤義龍2

開波新手裝備出街
搶佢3狼/2龜
1技1下,23互點
前期不要想殺人(沒暈難殺吧...)
當你有大技,早期的塔是很嫩b的...開大技後的天生技是很有威力的
攻速皇道 出2件1300/出1件1300出介杖
此時有大就吃塔 沒大就吃cp吃兵
你要快肥,因為後期靠你了
如果有山王/柳生上泉呢d你開大技都秒到你喊既英阻住哂,可以叫個隊友黎睇住你...
1300換7600
出了7600後 便不用急於爆塔了
你此時已係大力到2野射死人,參與會戰汁番幾舊水吧
間唔中爆爆塔咁,慢慢上埋9100
之後出到9100,又到總攻時候
帶領中路的兵,配合隊友c金,直搗黃龍,9成g到!_!
對於2龍難以肥到7600/9100問題可以提出,因為此英的確有少少難玩 BY
MARVEL

六天之魔王─織田信長

六天之魔王─織田信長見到咁多人出教學
又有分拎
小弟都忍唔住出一篇

進入正篇
看標題 已知道我介紹的英是 織 田 信 長
這隻是一隻易學難精的英 實用技巧也有數個
先說個人點技方法(應該跟大家無異
2323242331111最尾黃點哂佢
一開始既出裝梗係電卷褲同肉*2 可以出多兩條鐵枝
小弟玩呢隻英通常都係單上
首先可以食左3狼
升2級
第2有高位可以camp
一見到人 行落去2技博爆擊已獲首殺
殺人殺到肥左之後
出閃介 仙豆 最好出埋魔水
自覺走位神 反應快的可以不出魔水
此時裝備為 電 褲 閃 仙豆 抗 (鐵枝)
繼續肥落去
就可以出介刀
肥到6級果時 唔洗咁急爆塔
因為印象中1級大是轉不爆塔的
等2級大吧
此時裝備為 電 褲 閃 仙豆 抗 介刀
之後就電換速卷(方便逃走
上閃鞋 出粒血
如對面有隱形的英 或對面有玩家出了隱刀/隱卷 可出石
若對面玩家有$# 建議先上血 後合閃鞋 之後才上速卷
殺人方法
插閃/閃插=>斬斬斬..=>+300
食強王方法
23技點滿出介刀後可以博博爆擊
最好自己數埋暈既時間 唔死既話
2技爆隻強王兩轉應該都會食左
出神方面 個人會將速卷換成91 血換成85
假若仍未GG 而又有錢的話 可以考慮仙豆換風傷
魔水上魔瓶

順帶一提
織田信長在第6天後(即38分鐘左右)
能力會暴漲
成為真正的 魔 王
實用技巧篇
個人認為
插閃

閃插
都是很有用的技巧

插閃
從字面意思解釋
即先2技別人 然後再閃到對方附近
最後斬殺他
優點:能夠對 對方造成可觀的傷害
在camp位時也能發揮很大的功效
缺點:差不多沒有 如果真的要說
就是比閃插傷害較低一點

閃插

從字面意思解釋
即先閃到對方附近 然後2技別人
最後斬殺他
優點:點夠在閃到對方附近時 多斬一下(博爆擊
傷害也比插閃高 假若對方是肉肉 將會提高斬殺他的機會
缺點:當對方有抗時 你閃到他附近 再斬一下
很容易會被抗掉"插"

遲下附上實戰片.插閃閃插.
感謝觀看的人

BY  幽光﹏夜

玉子2

新手裝備出門
照舊吃狼吃龜
2133343 之後可是但點
6lv吃王:2技拎視野  大技後1技=2000蚊入手
請勿因為用2技吃兵令英雄吸唔到經,如果你咁做,只好話你傻仔
第一次大技開落強王到 第2技大技就開到兵仔到
埋人地塔到 電一下隊兵
開大技去最後隻弓手到(埋塔)
等大技爆塔,間唔中可以用大殺人
出到7600後,敵已無
殺人:1技a攻
爆塔:如上
極速推塔,自肥皇道,清完自己條路 見到自己友爆唔到野就食埋啦
出裝:7600 91/風傷 91/風傷 正宗
呢隻英冇得神清兵(除非人地兵企係到)又唔係神爆塔,所以要配合隊友
中路出2隊騎,自己放大保護兵仔and食塔
推哂中上下750後,隊友出個總c金
叫隊友不用理中路的騎兵(最先到達的,就是行先死先)去帶上下路
開大吃1300!_!風傷的用法:洗泉令敵人無法用技能清兵,最好放係大本and泉之間
令對手出唔到黎 又可以防背水 BY MARVEL

足利義昭

唔執輸 我又黎一篇

開始裝備:

我多數單下 食唔食龜自己話事(我從來咩英都唔食)
點技:12121412233433555......
一開波點1技 我去到150先會開1技
之後控騎兵 由右邊落去 睇下有咩人
足利就去食第1波兵 如果見到對面既英
就用騎兵追住黎打 如果對面係忍者英
就改做點3技 之後既點都係13互點
3技狂開 咩服仔加仔都死
如果對面唔係忍者英 我多數係12互點
1技召兵爆塔 2技幫兵補血 提高續戰力
如果呢個時候壓到對面既人
就買閃戒+仙豆吧..睇情況買魔水

6lv前應該爆完450同150
之後1技殺埋兩隻組頭 如果搞唔店
引走佢 由d組頭自己去爆塔
之後開兵 做視野 直接開大
因為果段時間仲好早
如果你一直壓到路既話 可以開大磨下650既血
再用騎兵爆 到果時你就有大約4千蚊既錢
出一把隱刀 有錢剩出埋戒刀

爆完650 就開始起塔
盡量起係650既右邊
開1技 引800出黎
哨塔射到800 800射唔到哨塔
所以可以慢慢食佢
有大技開大技 開大技果下開埋隱刀
因為果段時間 應該d人都會開始落黎針你
好快殺完隻800 用爆650既方法爆埋4座塔
如果有能力就爆埋650 因為650後面有兵
所以有少少難爆

呢個時候應該上到神刀
足利後期好彈性 都係睇情況出
地王/91/風傷/大炎
之後出埋望鏡 如果有走場英可以比望鏡走場英
企係近織田軍上面座山
照 -> 開大技隱刀 -> 走場英再照(如有)
見到人即開風傷/大炎/地王補命
最好開係自己果度
因為有d人唔識開水 入到黎都唔知殺唔殺到你
就算開住水入黎殺左你 都唔知有冇命走返出去
風傷/大炎/地王完左 你隱刀cd都差唔多完 之後走佬

如是者上面既動作做返十次八次
織田軍好快就比你清場
之後你想點魚肉佢地都得

BY loveric

果汁居士

呢隻英又係無腦英 只係例牌出番篇野
打路cp都得 最好cp(因為可以幫路)
23技咁點 打路cp都係出庫/法書(法書慢人3技啜爆佢,1lv殺到)
直上閃介 庫 魔水 仙豆 速卷 介杖
6lv無腦吃王(可參考7水影片)
多放2技,最好放下以下位置
下路3狼右上少少/下名刀/中路買閃介個店(唔記得咩名)/織田中路450對上高位/強王下邊/軍c/中路正中間
出左介杖就用3技爆塔,如果人地有d遠距離就可以秒殺你的英($#)
出個血鋼吧(數量自己決定,佢冇得秒你就ok)
盡快出鬼丸 之後風書
有人會話 大技強暈啦,出鬼丸做咩?
你只係輔英,係冇大技的時候,用咩控場?
果汁3路殺人爆塔 9成最快肥and自己隊友都可以食兵/爆塔唔怕比人殺
如果你/隊友總左,就算賣裝 都c金吧
留個大技 控住1300死左d兵 風書洗泉
補番殺人流程
早期:慢佢3技啜佢/直接車大
中期:鬼丸佢 3技啜爆佢/車大
後期:車大再風書/鬼丸再風書+3技啜爆佢 BY MARVEL

66 12345
發新話題