發新話題

益智問題區~答中有分加~

[Close]

回復 #30 eric1391 的帖子

無視中

我都想知個答案點解係小丑~~~

飛機師 係小飛飛,畫家係 滑嘟嘟,賊係漢堡神偷
麥當奴叔叔咁當然就係小丑

引用:
原帖由 立哥 於 2006-10-26 19:51 發表

笨蛋的頭腦,並不是全笨.....這個當然容易

這個看你怎辦

有4人,他們都是好朋友,飛機師,畫家,賊,最後那個是怎麼職業?
本人不是這類的材料,所以不猜!
我說話是叫你們找些用搜索器難以找到的難題,免得有人不用猜,直接去找!

引用:
原帖由 張仲良 於 2006-10-29 02:48 發表

本人不是這類的材料,所以不猜!
我說話是叫你們找些用搜索器難以找到的難題,免得有人不用猜,直接去找!
傻咖咩,去搜尋不如唔好玩,
有冇人咁低能呀...
真係估中左會比人讚『叻叻』咩...

仲有,快d答我果題呀~

引用:
原帖由 立哥 於 2006-10-29 01:10 發表
飛機師 係小飛飛,畫家係 滑嘟嘟,賊係漢堡神偷
麥當奴叔叔咁當然就係小丑
吓,咩原來滑嘟嘟係畫家黎既咩...
你地果然清楚...呢題估唔到真係正常...

我連麥當奴叔叔係小丑都唔知...

引用:
咁我問啦~

點解一條最少要行兩個半鐘頭嘅路,小明用一個鐘頭就可以行完?
兩個半鐘頭  半鐘頭 + 半鐘頭  = 一個鐘頭

引用:
原帖由 eternalfreedom 於 2006-10-29 21:32 發表

兩個半鐘頭  半鐘頭 + 半鐘頭  = 一個鐘頭
啱左啦你,叻叻~

引用:
原帖由 eric1391 於 2006-10-29 11:09 發表

傻咖咩,去搜尋不如唔好玩,
有冇人咁低能呀...
真係估中左會比人讚『叻叻』咩...

仲有,快d答我果題呀~
因為標題上"答中有分加",所以想不到的就自然會用搜索功能.
不用搜索的才叫低能!而且佢用搜索功能不告訴你,你根本不知道他是不是猜的~
-------------------------------------------------------------------------------------
某朋友曾說我,忠忠直直,終須乞食.

引用:
原帖由 張仲良 於 2006-10-30 11:44 發表

不用搜索的才叫低能!而且佢用搜索功能不告訴你,你根本不知道他是不是猜的~
---------------------------------------------------------------- ...
吓,為左d分不惜去做低b仔,
出賣自己既人格,冇辱自己既智慧...

仲有,快d搵人出題啦~

唔好鬧啦
大家都係玩下開心下姐
再鬧我發脾氣架~好恐怖架 大雄都怕架
引用:
原帖由 張仲良 於 2006-10-30 13:44 發表

---------------------------------------------------------------- ...
咁玩謎語..自己唔估走去serach..又真係有d過份^^"
話明係謎語梗要估下玩下先開心架啦
好似我咁...1題都估唔到所以無答過...
無計啦我蠢嘛

引用:
原帖由 eric1391 於 2006-10-30 20:43 發表

吓,為左d分不惜去做低b仔,
出賣自己既人格,冇辱自己既智慧...

仲有,快d搵人出題啦~
我果條都仲未有人答

引用:
原帖由 山治 於 2006-10-31 18:24 發表

我果條都仲未有人答
真係好難嘛.

引用:
原帖由 山治 於 2006-10-31 16:24 發表

我果條都仲未有人答
諗唔到呀,開估啦不如...
本大少IQ400都諗唔到,相信都冇咩人諗到咖啦~
諗到果個都係非地球生物...

引用:
原帖由 eric1391 於 2006-10-31 19:57 發表

諗唔到呀,開估啦不如...
本大少IQ400都諗唔到,相信都冇咩人諗到咖啦~
諗到果個都係非地球生物...
IQ400(以豬的智慧計算)....我說沒錯吧?

發新話題