58 1234
發新話題

猜猜這是誰 << 活動

[Close]

猜猜這是誰 << 活動

今次係魔術交流區的笫1次活動
為左令到更多人會黎魔術區
同埋令到其他會員可以輕易係我手中拎到積分同錢
今次的活動會較為容易

遊戲玩法:
1.參加者只係在post中留低答案便可
2.必須要回答所有問題,任何一題沒有答,會視為作廢
3.以最快和全對的為準

今次的活動獎金為250$

問題開始:
1.撲克定硬幣在魔術中,佔的成份較高?
2.現時TVB播放左幾多集魔法擂台?
3.魔術效果術語可以分為幾多種?
4.邊一位魔術師成為台灣首位獲得國際大獎?
5.邊一位魔術師的師傅係陳坤河?

重點題:6月4日晚的魔法擋台錄影會有幾多位的評審呢?
             同埋講出佢地的名字

問題係十分簡單,上網找下便有,只係睇你有冇心機去搵
ps:本次活動,我不是以板主身份黎主持活動;我係私人送出積分同錢嫁   大家加油

天呀!!各位會員,加油啊,快d搵到重點題的答案

胡生,程生,茹仙,劉生,艾博,louis,harry,mr.負卡兒,mirko

1.撲克
2.9套魔法擂台
3.19種
4.劉謙
5.粘立人
重點題. 8位 包括劉謙,深井洋正,茹仙,Louis Yan,Harry哥哥,艾博,胡凱倫,程廣生

第一題真係搵唔到
不過見就撲克為多

1. 硬幣
2. 9集..第十集於6月11號播出
3. 19種
4. 劉謙
5. 粘立人

重點題. 3位..香港魔術家協會會長譚永銓、快樂魔術師王者匡、「魔術皇后」茹仙古麗

慢過最終+頭先睇唔到重點題
(留名而已)

求上帝比我撞中第一題

1.撲克
2.9套魔法擂台
3.19種
4.劉謙
5.粘立人
重點題. 3位(王者匡.譚永銓.茹仙古麗)
我佛慈悲

我只是來留名支持nover的  

1.兩者一樣
2. 9套
3.10種
4.劉謙
5.粘立人
重點題:8位,劉謙、深井洋正、茹仙、Louis Yan、Harry哥哥、艾博、胡凱倫與程廣生

引用:
原帖由 .SaKel 於 2011-6-7 15:54 發表
1.撲克
2.9套魔法擂台
3.19種
4.劉謙
5.粘立人
做咩copy 我d ans?

1. 撲克
2. 9
3. 19
4. 劉謙
5. 粘立人
重點題:  10位.  王者匡 譚永銓 程廣生 胡凱倫 劉謙 茹仙古麗 Mirko 深井洋正 甄澤權 麥傑

第1題照常理應該係撲克
不過軒D問題一定唔會咁易

1.撲克
2.9套魔法擂台
3.19種
4.劉謙
5.粘立人

1.硬幣
2.9套魔法擂台
3.19種
4.劉謙
5.粘立人
重點題. 8條 王者匡 譚永銓 程廣生 胡凱倫 劉謙 茹仙古麗 Mirko 深井洋正 甄澤權 麥傑

1. 撲克同硬幣比重一樣
2. 9集
3. 19種
4. 劉謙
5. 粘立人

重點題. 3位 包括王者匡.譚永銓.茹仙古麗

58 1234
發新話題