發新話題

玩Ghost Recon...不停Lag..不一定是Display Card問題....

[Close]

玩Ghost Recon...不停Lag..不一定是Display Card問題....

如果你的Sound Card不是Creative 的Sound Card....
那便會影響Ghost Recon的......因為Ghost Recon Support EAX和OpenAL....
當用Creative Audigy2 以上便有更大的效能的....
我也是這樣.....本來我用的是CMI 8768+ ..
在1024x768 ...全High或全Medium時也會Lag....
但當我轉回Creative X-Fi.....
在1280x1024全high...都不會LAG......=.=".....
所以...不要以為只是Display card太弱或電腦太慢...
也可能是Sound card 問題.......

想問問,Ram 的timing 會影響load game 的速度嗎
現在我的是CL 3-3-3-8 T2 是不是太慢?

咁都被你發現到...

引用:
原帖由 Pala 於 2006-5-20 17:54 發表
想問問,Ram 的timing 會影響load game 的速度嗎
現在我的是CL 3-3-3-8 T2 是不是太慢?
我也是CL 3 的....(本來是C2.5的...因為要超上240Hz...所以用CL 3)
但其他Setting 可能比你慢的
(因為 Asus 板 Ram可以Set很多東西...我又不懂....只是Auto detect...超上240Hz後....Hang了便減慢點..直到Stable為止 =.=")
loading應該不是太大問題....
但在CO-op時常常久等在Black Screen...不是Loading問題的...
是Connection...和同步問題......因此Ram的Timing 是少問題的...
但多少便可有影響....
現在很多Games只要2Gb RAM 的
GRAW也要的..當你Tweak
x:\Ubisoft\Ghost Recon Advanced Warfighter\Data\settings的renderer_settings.xml...
你可找到texture_managed....那是將Texture轉到Ram那運作....減少GPU 的負擔
當你全都是 True....GRAW便用到1.4Gb ram.....
這也可以解決GPU 的VRAM不足夠...
(GRAW要512mb VRAM才可Texture High...我便這樣Tweak 了那XML.....也很好的FPS)

我就為左有好少少的fps,
所以all low...
加上澳門的網路真係好慢(相比香港以及其他地區)...
所以...用all low 玩住先.

引用:
原帖由 BeerMare 於 2006-5-27 04:38 發表
用他Detect 的setting 玩玩看吧

引用:
原帖由 BeerMare 於 2006-5-27 04:38 發表
現在當然係最慢....那條爛鬼光纜還在修理中...

但係就算唔係個條光纖,
本身都比香港慢.
收又比香港收得貴.

引用:
原帖由 BeerMare 於 2006-5-27 21:01 發表
但係就算唔係個條光纖,
本身都比香港慢.
收又比香港收得貴.
我ge意思係...比正常慢的還要慢 = =

同埋佢話比我知係2m 的cable,
但係....
連線度得100mbps....
睇落好似唔多夠喎,2mb?

引用:
原帖由 BeerMare 於 2006-5-30 07:38 發表
同埋佢話比我知係2m 的cable,
但係....
連線度得100mbps....
睇落好似唔多夠喎,2mb?
所有寬頻...正常都是顯示100m
我有時會顯示28.8k (速度down)
我朋友試過1g (速度有否高到就不知道)
我用3m即是260多的那個~ (經常爆鐘到3xx)

咁搞法真係唔知佢點計....

計唔計都係廢話...
現在咁ge網速...即係叫人去專線 (☆_★)
之後...佢又可以來個
超一流的價錢,九流外的服務

發新話題