29 12
發新話題

[TF2已經免費] Team Fortress 2 下載

[Close]

[TF2已經免費] Team Fortress 2 下載

TF2已經免費,呢篇翻版教學已經無用

正式安裝方法:

1) 下載並安裝steam
2) 入http://store.steampowered.com/app/440按安裝遊戲

3) 開game玩
=========================================================================================
下面的請無視
我呢個TF2同正版同步更新,仲用到背包(backpack)同商店(Mann Co.)

有正版帳戶的人請開個新帳戶,因帳戶被封而失去正版遊戲,本人絕不負責

1) 下載並安裝steam  
2) 下載,並解壓到steam安裝位置(預設C:\Program Files\Steam)
3) 在桌面建立2個捷徑
4) 開GreenLuma(用翻版帳戶登入)
5) 找到TF2,按安裝
6) down完,開gcsdkServer_beta_20110523,之後開game (唔開gcsdkServer_beta_20110523用唔到背包同商店)
7) 見到咁就成功

至於server要自己加,加server方法
server list :
1) ht tp://www.epcgaming.com/v2.5/view_servers.php?game=tf2
2) ht tp://css.setti.info/servers/tf2

加完之後入game按開始遊戲就睇到

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

買左D武器,點係GAME到用到?
裝備左入左GAME都用唔到...

回復 2# 的帖子

用更新了的TF2 crack.zip

引用:
原帖由 kennyfong 於 2011-6-17 20:55 發表
用更新了的TF2 crack.zip
更新左之後就開唔到GAME
禁執行佢就停止運作

我click左greenluma但show左(無法啓動應用程式因找不到MSVCR100.dll

老實我接受唔到 .......

我真係百思不得其解 , Valve 毫無先兆地將 Team Fortress 2 變為免費遊戲 , 居心何在 ?

咁做豈不是對 TF2 忠實 FANS 又已經用真金白銀買隻遊戲玩家 (包括我) 唔公平 ? Valve 今次既決定實在令我好失望 .

被自動升級為 Premium Account 既我卻只有一頂「證明之帽」以作回報 ? 這未免太兒戲吧 ?

呢隻遊戲又唔係賺唔到錢 , 無必要將收入來源由遊戲帳號改為道具 (MMORPG 性質) 為主 .

Anyway , 既然 TF2 如今永遠成為免費遊戲 , 對開拓亞洲市場確實有利 , 尤其以 MMORPG 為主導既香港 , 吸引更多香港人接觸呢隻 Game , 或許可以繼 Counter Strike 或其他大型射擊線上遊戲 (如 Heat Project) 成為潮流 .

張 TF2檔案 入面d野全部放哂入去Steam?

乜事= =???????????

回復 7# 的帖子

唔洗開greenluma,可以del (除非係有其他要用到佢既地方)

1日之內
已經打贏左CS E個長期霸主啦
Current Players        Peak Today                 Game

59,756        59,756                 Team Fortress 2
50,370        61,350                 Counter-Strike
43,130        63,774                 Counter-Strike: Source

開新AC都下載到? 定係要有一隻正版遊戲既用戶先下載到...

我按左入去 所有遊戲 > 動作 遊戲 > Team Fortress 2
入面有個安裝遊戲但就話我可用空間得 0MB.

回復 10# 的帖子

http://store.steampowered.com/app/440

入呢版按安裝遊戲試下(個綠色制)
照計新AC都安到

我就係按呢個啦
我有30gb都話我得0mb
都係等耐d先單..

引用:
原帖由 RDiver 於 2011-6-24 21:25 發表
我真係百思不得其解 , Valve 毫無先兆地將 Team Fortress 2 變為免費遊戲 , 居心何在 ?

咁做豈不是對 TF2 忠實 FANS 又已經用真金白銀買隻遊戲玩家 (包括我) 唔公平 ? Valve 今次既決定實在令我好失望 .

被自動升 ...
佢免費都有原因,就係因為
Lawrence?Who is he?

NO!!!

If u crack or pay u can get more features,free tf2 will get less feature.

引用:
原帖由 ineedsomehelp 於 2011-6-25 15:33 發表
引用:
原帖由 RDiver 於 2011-6-24 21:25 發表

被自動升 ...
佢免費都有原因,就係因為
[youtube2]Ohpmk3HKG-w[/youtube2]
「大沖鋒」既事我早已得悉,我亦唔否認這是導火線,但絕非唯一原因,以 Steam 咁強大既後台,Valve 系世界遊戲界既知名度,加上「大沖鋒」的所作所為,你以為 Valve 會告唔得入「迅雷」咩?單憑一隻爛鬼遊戲就可以迫佢地免費?我系 Valve 既CEO都冇驚過。

雖然免費既決定實在太令人驚訝同意料之外,但我相信 Valve 應早已處心積累咁做,比起受侵犯版權所帶黎既損失,佢地更重視開拓更多市場以增加更龐大既收入。

引用:
原帖由 Donaldbeebi 於 2011-6-25 17:17 發表
If u crack or pay u can get more features,free tf2 will get less feature.
如果你有仔細閱讀官方提供既 FAQ,應該了解到只要免費用戶往官方 TF2 商店購買任何物品,皆能自動升級為 Premium 用戶,你認為到時玩家唔會犧牲少少些微付出去獲取更大既回報嗎?

再講啦,免費與高級用戶分別幾乎大同小異,對整體遊戲性唔會有影響,唔似得韓中港台既 Online 如 CS Online 用錢得天下 ......

29 12
發新話題