發新話題

砌機組合AMD及INTEL$2,xxx -$8,xxx(11年08月01日電腦套裝更新)

[Close]
引用:
原帖由 kelvin0720 於 2011-6-1 23:32 發表
Cooler Master Elite 430 Black
同Cooler Master Elite 310
價錢同功能方面同VLAN SET既機箱有甚麼分別?
內籠會大少少,外觀可能會好睇D(個人觀感)
側透同埋散熱風扇位多D
詳情其實可以上Cooler Master 官網睇..
vLan Shop選既機箱主要因應足夠既需要同盡量揀最平最好. 除非機主有特定要求

有錢果陣一定轉佐部廢機去VLANSTOP買番部

AMD SET B: 4核心打機組合
CPU:  AMD PHENOM II X4 HDZ955FBGMBOX Z955 [AM3] [Black Edition]

M/B: GIGABYTE GA-870-UD3P
RAM: A-DATA DDR3 1333 4GB (single channel)
HDD: Western Digital WD5000AAKX (500GB SATA 3/16MB HDD)
DRW: Pioneer S19L
VGA: Gigabyte GV-R677UD-1GD HD6770 1GB DDR5 UD
Sound: 內置RealTek ALC892 8CHD /DOLBY 支援7.1聲道
Net: 內置Realtek 8111D Gigabit Lan晶片
PSU: Delta Server Power 450W EX(80Plus)
Case: Cooler Master e-Lite 335(轉用其他型號機箱可能需要加錢)

組合特色:

採用AMD Phenom™II第二代最新45nm制程AM3四核芯CPU , 效能更高 , 溫度更低;

硬盤使用最新SATA3制式 , 速度更快;

主機板支援AMD 新一代六核芯中央處理器;

主機板支援全新技術USB 3.0 / SATA3 6Gbs / 3X USB power;

DualBIOS™ 3TB+ 硬碟支援

主機板支援On/Off Charge 功能, 可讓Apple 流動裝置提供差電服務;

內置音效支援杜比音效, Dolby Home Theater將兩聲道立體聲、5.1環繞聲道規格來源音效,處理轉換成為6.1甚至是7.1環繞聲道輸出,以提供更加精湛的環繞包圍效果;

主機板內建Giga Lan 網絡晶片;

主機系統採用口碑良好的Delta最新EX系列火牛 , 更具80Plus認證 , 保障主機運作穩定之餘 , 同時更環保慳電;

總共: HK$4,300 (連安裝費)

優惠一
: 加$300 可以升級至Western Digital 1TB (WD1002FAEX) HDD;
優惠二: 升級至nVidia GTX 550 Ti 1GB GDDR5或ATi HD6790 只需加$200;

我想換埋個外壳 大約幾錢到?? 另外包裝??

你想換咩機箱??
另外開主題問吧.

有咁多=.= 我都吾知邊個岩~_~

你比你要求同預算, 我會幫你揀.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-6-9 14:34 發表
你比你要求同預算, 我會幫你揀.
如果以我哩家個PC黎講
係咪打L4D一定會高PING =.=?
關唔關上網問題 =.=?
定係我PC一定要換=.=?

alan哥,64BIT打機會唔會好過32BIT???

以現時黎講, 如果你日後會加RAM, 一定要行64BIT的...
因為32BIT 最多都係用到3.X GB...
所以大多數依家VLAN SHOP 出機都係直接裝64bit.
大多數軟件同遊戲, 都兼容Windows 7 64bit了.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-6-9 17:53 發表
以現時黎講, 如果你日後會加RAM, 一定要行64BIT的...
因為32BIT 最多都係用到3.X GB...
所以大多數依家VLAN SHOP 出機都係直接裝64bit.
大多數軟件同遊戲, 都兼容Windows 7 64bit了. ...
其實最平個隻打機會吾會LAG架?

最平個種指咩?

VLAN SET?

打咩GAME?

引用:
原帖由 7171 於 2011-6-9 18:17 發表
最平個種指咩?

VLAN SET?

打咩GAME?
vlan set ? 唔明=.=
l4d .. winning個d =.=

咁最平個隻

係指咩?

引用:
原帖由 7171 於 2011-6-9 18:35 發表

咁最平個隻

係指咩?
$4300 個隻=_=
其實我開左po架
你覺得以我依家個pc同4300個隻比..係咪衰好多=.=?

如果係AMD SET B

打L4D 唔會疾
(但點解SET B 係最平個種?)

發新話題