發新話題

[完成] 單挑: robinzancf vs EsCapE.Man

[Close]
兜下路位 根本就唔岩   個規舉講到明 除左逃亡 唔係都唔可以活動係上/下路   自己犯左規在先重惡人先告狀-.-

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 19:00 發表
樓上的 唔好再講了  誰對誰錯都好 都要等飛豬判      唔好再火上加油
我個人意見姐  難道vlan會員不能發表個人意見?  要你管? 你是誰?

照小飛豬既講法黎計 禁止上/下路活動  原來係指係敵軍既上下路活動 係自己軍既上下路活動=合情合理  咁規舉就咪寫住禁止上/下路活動la      我睇左個rp 覺得隻直江出齊忍者睇哂d位 根本如果佢唔係行下路兜上去係贏唔到 因為下路 上路位 全部都有忍者眼 咁樣兜路法都當佢贏   咁好心vlan搞個英雄賽 規舉就寫明 禁止出入"敵軍"上/下路 活動la 有冇搞錯呀?

係計既話   雙雙否決 總好過比有灰色地帶的玩家贏  齊齊雙雙否決更為合理

引用:
原帖由 小飛豬 於 2011-4-16 21:36 發表

感谢指点。
條友行過下路再經過龜位 應該叫做下路活動吧? 佢行既位應該係聯合軍下路既附近=[ 咁都唔雙雙否決 會令vlan玩家懷疑小飛豬你既決定wor   因為你講既上下路偉論太空泛吧? 你咁計的話 上/下路塔前 只要唔比個塔前射中 都可以行過 咁都唔算犯規就真係無野好講    支持雙雙否決

我覺得如果由3狼位上熊位再上龜位再去爆 就無問題 依加事實就係條友行去下路轉角位 之後向上行經過名刀(高波如果有眼可以照到下路戈條直路)之後再直上龜位 咁都唔叫下路活動   咁英雄賽禁止上下路活動依條規舉都無用  if係咁樣 早知我都玩兜上下路爆人塔la 兜過哂人地d忍眼 已經無敵哂  係唔係先?

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 21:51 發表
姐係 以後玩...要出多隻忍放下路lo
查實  最關鍵既位就係   隻信長 滿血 刻意兜過下路 爆塔取勝  留意 隻信長係滿血 點解會係下路到兜下路轉角位直上龜位再上塔戈邊呢? 佢滿血係事實 佢滿血又唔係逃亡狀態 行入下路150 依個分明就係刻意利用灰色地帶取勝  "滿血逃亡到敵軍塔前取勝"    果然夠霸氣~

引用:
原帖由 〝嫩* 於 2011-4-16 21:55 發表
問題出現了
可能係有D位有灰色地帶
如果比佢WIN 另外個件又覺得唔公平
所以e個係個好例子
睇一睇個勢 隻直江近乎個個位都有忍眼 根本隻信長行邊都可以睇到  但佢行入下路 無視英雄賽規舉取勝  司馬遷之心     我唔識隻直江都為佢覺得唔抵  因為唔應該咁樣輸

引用:
原帖由 robinzancf 於 2011-4-16 22:03 發表

花團聯賽vs escape
escape團有條友叫章角橙的
發表自己個人意見都唔得?_? 你唔識接受人地批評?

引用:
原帖由 頭文字_傑 於 2011-4-17 01:13 發表
我都睇左REPLAY  但我完全覺得信長冇犯到規   一黎"下路" 呢個TERM 根本好難介定     何為CP位,下路??   呢度某程度上都叫規則上既不全    二來   "活動"呢個字亦到呢人難以認清  何為活動?
下路補血營回血  也叫活 ...
查實 依個英雄賽  姐係中路單挑賽 咁點解中路vs 要去下路150回血(活動)   vlan又拎黎衰  個規舉講到一舊舊 搞到比賽玩家分唔清個規舉  老老豆豆   最好由下一介開始 將個規舉改一改  最少自己不能刻意經過自己上/下路活動 再透過上/下路黑位進入中路取勝   要計清 戈個位算叫咩路    戈條到一定係下路黎(下路轉角位   名刀高波照到戈條直路位) 再嚴格計清楚 依兩條路姐係下路黑位     唔該主辦機構改埋不可活動在上/下路黑位 重有講解清楚咩叫做禁止活動   同埋活動範圍  因為心諗 睇小飛豬解釋既小地圖   上/下路定義=自身織田軍(對方聯合軍上/下路有光的地方才叫上/下路  姐係就算條友係上/下路塔前/任何位置等待機會都唔算叫上/下路活動   太"肉蓋離張" 吧?    但願今介無人會利用依個灰色地帶做戰術 如果唔係引起爭議  小飛豬就水洗都唔清

引用:
原帖由 小飛豬 於 2011-4-16 21:28 發表

在自己的版圖內是容許的。可能規則寫的不是太清楚,有誤導。

規則原因,上面我已經解析左。算是灰色,但合理,因為是站在自己的下路。除非他站在你的下路那就不同講法啦。
在講整場比賽,雙方得分,都是在中路產生,符合比賽原 ...
最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜勿插

因為是站在自己的下路
比賽規則: 3.期間禁止於上/下路活動, 除非追殺或逃亡
最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜勿插

查實 小飛豬你究竟有冇認真咁去睇過個rp?   依加我作為vlan玩家已經懷疑緊你作為裁判係點辦事 我都知道你地為英雄賽勞心勞力  但睇番你個最後感想 同個rp好有出入 我睇過個rp  直江根本一開始就無出到忍者  佢係差唔多最後先出黎睇位 再者你話佢d忍者比信長殺哂(信長一下大決死哂) 照個rp黎睇 佢d忍者根本一隻都無死到 何來死左成隊忍令到信長贏呀? 係唔係你自己睇錯rp 令到個賽果唔公平?  令外再睇清楚 我更加懷疑小飛豬你cap小地圖的比賽時間 因為隻信長明明就有行過下路雙塔對出>經過下路轉角位>直上名刀高波照到條直路>直上龜位爆直江中路 但我唔明點解你cap出黎既圖 行過戈d位都係黑色  正常比玩家探索過的地方係會變做灰色   心水清的vlan玩家請留意小飛豬解釋的圖1 睇清楚個塔前/轉角位有冇變灰色過   會唔會小飛豬刻意隱藏事實的真相呢? 依樣野要問番小飛豬了    因為你唔認真咁去判 係絕對令到輸方受到不公平的對代

引用:
原帖由 -SURvivor 於 2011-4-17 09:52 發表

以我所知 ,如果探索過會閃到,未探索過點閃
以我所知,如果未探索過的地方  地圖顯示為黑色一大片 應該同根本無行過既溫泉阿 其他其他等等地方的顏色一樣(都係黑色一大片) 要講清楚d的話 就好似 玩家買左個望遠鏡 照去一個未探索過的地方  照完10秒之後 戈個黑位就會由 黑色一大片變做 圓圈一小片灰色 但點解明明信長行過/經過下路咁多個地方  而小飛豬又cap圖cap唔出有依d灰色而有探索過的証據,? 係唔係刻意隱瞞? 定係小飛豬心急 判錯?    小飛豬會唔會心諗(就算我睇錯rp 但賽果都唔會改變呢?) 我心諗 如果你唔係睇錯rp/無睇清楚個rp 個賽果都唔會咁判啦? 重複睇多次啦 小飛豬

發新話題