24 12
發新話題

[轉帖] 《18禁不禁》

[Close]

《18禁不禁》

《18禁不禁》是一部臺灣偶像劇,共有20集,由三個偶像團體(Choc7、黑Girl、翼勢力)的成員和多位新進演員演出,另外在不同部份集數加入客串演員,導演明金城也在劇中經常客串不同小角色。劇集內容以灌輸青少年正確的性觀念和兩性關係為主。此劇在台灣已於2007年4月29日及5月5日分別由中國電視公司(中視)及八大電視上映,原為15集,因高收視率而加至20集。在中視無線台每週日晚上10時及八大綜合台其後一週的每週六晚上10時30分播映。首集的收視率為2.31,首十集由明金城執導,但第十集之後則由柯翰辰執導。另外,香港電訊盈科互動多媒體的now.com.hk亦有播放30集的版本,還請得人氣博客星屑醫生為劇中的「性」和成長問題作解說,本劇主要於新竹市私立光復高級中學取景,但有部分集數於國立三重商工拍攝。

主題曲:

片尾曲:

當時既官網:
http://www.gtv.com.tw/Program/S051420070505P/

~~~~~~~~~~~~~~~感想~~~~~~~~~~~~~~~

近排響吹水區度無意中睇到18禁不禁呢幾個字~
就諗返起自己中學時期係咁追既呢套青春偶像劇~
呢套劇響07真係好hit (啲女真係好索 學生妹 嗚啊~ )

哈~話咁快就過左咁多年
真係光陰似箭  日月如梭

呢套劇以輕鬆及細膩愛情戲為主既形式介紹左好多關於""既知識~
而且仲有咁多靚女 的確會睇到會心微笑
呢套劇真係比左我好多美好既回憶
希望你地會鍾意同埋比少少時間睇下啦

e+睇下先 仲有令女
★`By. 雪糕

成日see廣告see過         

引用:
原帖由 [Smile]_雪糕 於 2011-3-29 20:20 發表

e+睇下先 仲有令女
正係諗埋呢啲野

wa 18梗係唔禁啦 4仔冇加仔呀喂

我仲記得果陣我都有追 d女..唔夠正

回復 6# 的帖子

果陣D女,呢堆算係好索嫁啦
唔好咁高要求啦

識睇W0呀仔 套野我都睇哂 堅正

回復 8# 的帖子

我既第一套台劇就係比左佢

不過套劇真係比左我好多回憶

小薰好靚女的說

引用:
原帖由 弒神小晶乄 於 2011-4-1 17:56 發表
小薰好靚女的說
仲要胸前偉大a_a

丫頭同鬼鬼呢?!><
-.-

引用:
原帖由 戴能獲 於 2011-4-1 18:25 發表

仲要胸前偉大a_a
仲要前偉

係要我留名,.........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

唔錯 幾好睇  .........

24 12
發新話題