20 12
發新話題

[交流] 佐佐嗚人.

[Close]

佐佐嗚人.

照e+ 漫畫咁睇.
我估佐佐一定勝,嗚人速度太慢.而且完全未操控到9尾力........完全唔同佐佐..
佐佐=天才......嗚人=主角

你地上網睇返最果集火影><佐佐好屈機......可以控制天照做防禦......佢可以將天照轉為防禦.而且一中就燒唔完...

嗚人再生力高.....都唔會高到比天照燒都唔死掛.....
9尾唔係無敵....8尾人柱.8尾化後.都俾天照打到走佬.......e+佐佐有埋須佐之男.仲可以將天照變成盾......人地攻擊果時就會俾天照燒死

不過我估劇情會係咁=.=
聯合國打緊.
佐佐vs嗚人.
班變左完全體但俾兜暗算....
我估最後係兜變boss- -(兜係漫畫度話流有一手)

你話鳴人太慢已經錯了
以漫畫現在的進度, 是佐助的速度遠遠及不上鳴人, 因為新雙瞳的能力還未揭曉.
天照的確很強. 但是鳴人六道之衣的作用是什麼仍是未知之數. 或者就是具有防禦的作用

引用:
原帖由 orangejuice 於 2011-3-18 21:10 發表
你話鳴人太慢已經錯了
以漫畫現在的進度, 是佐助的速度遠遠及不上鳴人, 因為新雙瞳的能力還未揭曉.
天照的確很強. 但是鳴人六道之衣的作用是什麼仍是未知之數. 或者就是具有防禦的作用

http://pic.wenwen.soso. ...
我話速度係指...佢地本身的速度......嗚人d技起手慢.又要儲氣.
睇返漫畫...須佐男的攻擊係避唔到

佐助的確屈機,一日內用10次寫輪眼;連開兩次須佐,太強大了;
而嗚人漸漸控制九尾,又有六道既身體,
六道之身對上天照?
我估六道之身會無事;

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2011-3-18 22:58 發表
佐助的確屈機,一日內用10次寫輪眼;連開兩次須佐,太強大了;
而嗚人漸漸控制九尾,又有六道既身體,
六道之身對上天照?
我估六道之身會無事;
...
==雖然最後一定係嗚人勝.....但跟住佐佐VS嗚人唔一定係最後一戰.....
佐佐第3力量-須佐之男....姐係話.仲有更強的術

回復 5# 的帖子

我覺得佐助到現在為止的忍術, 斑都曾經使用過, 卻依然不敵初代火影千手柱間

引用:
原帖由 orangejuice 於 2011-3-18 23:51 發表
我覺得佐助到現在為止的忍術, 斑都曾經使用過, 卻依然不敵初代火影千手柱間
1代火影.嗚人會夠打咩??

引用:
原帖由 ღSnsd.英〞 於 2011-3-19 00:56 發表

1代火影.嗚人會夠打咩??
鳴人就唔知,
但係三代火影夠, 仲要一個打兩個, 三代火影同時打一代火影,二代火影, 仲要封印埋佢地
http://www.tudou.com/programs/view/PGGWdnPfE_c/
從片段得知, 一代火影擁有強大的體術和木遁能力.
或者憑這兩點就能克制寫輪眼.單說憑這兩點又有點不合理, 始終天照能把樹木燒盡, 而初代火影單靠體術, 速度也達不到雷影的級別. 便容易中天照.
所以我推論出初代火影與班交手時, 用了一種能令身體加速的忍術, 逃過寫輪眼的天照. 極大可能就是八門遁甲.
正當斑出須左之男時, 就用木遁抓住斑, 就算須佐之男的防禦力很堅固, 面對千棵大樹的纏繞也不能動彈.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2011-3-19 01:39 發表

鳴人就唔知,
但係三代火影夠, 仲要一個打兩個, 三代火影同時打一代火影,二代火影, 仲要封印埋佢地
http://www.tudou.com/programs/view/PGGWdnPfE_c/
從片段得知, 一代火影擁有強大的體術和木遁能力.
或者憑這兩點 ...
咁你知唔知呢個12代係廢的=.=
佢地係俾大蛇控.而且無知覺.反應遲鈍...俾人貼符都唔知WO

回復 9# 的帖子

回答你當初的問題, 為什麼初代火影的術式如此的慢, 也不怕出招極快的寫輪眼?

嗚門羸啦 佢有9尾幫手

引用:
原帖由 orangejuice 於 2011-3-19 02:22 發表
回答你當初的問題, 為什麼初代火影的術式如此的慢, 也不怕出招極快的寫輪眼?
姐係咁....當你玩信長....初代=35lv6神本多....

俾一個神手控.同俾一個新手控....會差幾遠??
同埋屍鬼係一起死.....唔算打勝..
而且屍鬼擋唔到.

引用:
原帖由 ღSnsd.英〞 於 2011-3-19 15:22 發表

姐係咁....當你玩信長....初代=35lv6神本多....

俾一個神手控.同俾一個新手控....會差幾遠??
同埋屍鬼係一起死.....唔算打勝..
而且屍鬼擋唔到.
尸鬼就像直江 鬼丸 變 風傷 隱大 100% 死

我好耐無睇火影了

引用:
原帖由 瞬殺。錯 於 2011-3-19 15:25 發表
尸鬼就像直江 鬼丸 變 風傷 隱大 100% 死
自己都死..
係wo.有叮叮魔杖唔會死

20 12
發新話題