43 123
發新話題

[討論RPG帶來的影響]想正經玩下L4D(2)都唔得

[Close]

[討論RPG帶來的影響]想正經玩下L4D(2)都唔得

自從SMPluTran Team 因一周年壇主就出番黎整個插件慶祝
而該插件就是現在撗掃vLan既plu - RPG(All version)

其實本人認為為慶祝一周年壇主出山整番個咁勁既插件係值得高興既事
唔收錢都無問題,但放埋個.sp檔出黎...被人改到喊,完全唔係L4D2,根本第二隻game身黎(原版也是)
仲要而家成個vLan差唔多個個場都係...
想正經玩場L4D都唔得

睇番已前D L4D(1)開始有既插件
LXD (多人) - 無咩問題,只係多左人
Buy (購物插件) - 都係買下槍
Perks (技能) - 選3個perks 如加快救人等
........等

但RPG 真係改得太離譜
搞到L4D2 由 FPS(First Person Shooting(?)) -----> RPG(角色扮演)

更新:RPG 是由外國整的,對以上內容的錯誤請自行腦內補完

*作者為Predailien12 如沒錯

P.S.:以上純本人立場/意見 和本台無關(XD")
                                         並無惡意 純討論  
--------------------------------------------------------------
題外
而家vs ser 無人...?無人開場?

回復 1# 的帖子

RPG不是好像是Max整既咩...?

引用:
原帖由 SiU乂呀謙 於 2011-1-24 22:31 發表
RPG不是好像是Max整既咩...?
已更新
內容請自行補完

我玩RPG係為左刺激 殺屍打特感
特別鍾意玩改左SP既場 因為佢改到D技好勁 又易升LV 同時增加大量屍潮,殺到你手軟
但係...人地改到個場幾變態都唔會阻住你玩
想正經玩下L4D(2)都唔得 可能你吹大左 因為唔係無人開正常/經場..
我琴日先同人玩左2場寫實專家(100%無插件) 仲解埋個實戰老手成就
最後一關仲重新開始5~6次先嬴

最後個帖係討論RPG帶來的影響..所以我覺得只係影響左d人轉rpg 搞到正常/經場無人玩

其實各人各有所好,我個人就唔鍾意RPG,我只玩過5分鐘就冇再玩過,不過我每晚都會開正常場玩.雖然對抗,多人場係多,不過我每晚都見到正常場其實都有幾個(COOP 02)

西瓜@o@™

我認為L4D2 同L4D2 - RPG 係兩隻GAME黎
因為CONFIN / 技巧 / 玩法 完全有異

影響如下
正面:玩家多左選擇
負面:大幅拖低HK玩家對原版L4D2既水平,長遠影響HK既L4D2發展

同樓主立場人樣 , 依加入到vlan咩區都好  第一眼就係見到曬D L十幾D

open source 問題
唔open source 起碼唔會改到咁離譜
改到萬倍經 改到萬倍攻 改到萬倍血

Wait
你講緊kr個rpg?
定係蛋疼同max個united rpg

Vlan 果個係united wor

RPG ser  係變左做升lv game, 好似玩緊其他online game 咁
個人認為rpg 真係唔洗技術.. 狂升lv 就得.. 所以朕係唔鍾意玩

壞處係有的,除左正常場少左,重搞到d極品玩家泛濫,禍及其他對抗場....
朕而家玩對抗重見到有人一入黎打/rpgpw xxxx,笑死朕

多人對抗朕係接受的,玩法同44有異,但同樣好講技術..更講合作性
但rpg 場太多真係對l4d 2 唔係咁好

有人開正常既對抗場又點?
好多人一輸就走場,
有d人輸左就搵藉口,
又話食野,沖涼,溫書,睇電視,出街,
轉個頭去左第二個場或者改名,
所以對抗場變得愈黎愈少
有小小離左題...唔好意思

我唔用RPG因太屈機,0LV一下秒, 超變態........

其實NOW都無RPG場LA..............

引用:
原帖由 slunmak 於 2011-1-25 13:52 發表
我唔用RPG因太屈機,0LV一下秒, 超變態........

其實NOW都無RPG場LA..............
其實係d壞埸主改到rpg愈黎愈唔公平
max整rpg果陣係公平為前題
點知d埸主又改cfg改到攻又高,野又平咁~_~

引用:
原帖由 lostinblue 於 2011-1-25 19:43 發表
其實係d壞埸主改到rpg愈黎愈唔公平
max整rpg果陣係公平為前題
點知d埸主又改cfg改到攻又高,野又平咁~_~
max個場 我百幾級比高力量既人鐘幾拳就紅血...  
之後仲搞埋轉生 我轉左3xlv  d高力量既人再用charger 2拳訓低 6拳死左....之後我就無玩
轉左去仲變態d既rpg場

回復 1# 的帖子

回樓主:
首先, 你所指既  [[撗掃vLan既plu - RPG]]

據我所知, 就係max ser果個united rpg
即係:  用/rpgpw set pw, 右邊小鍵盤係快捷鍵,
          職業: 心靈e師, 生物專家, 士兵......等等
如果樓主講既唔係喱隻rpg, 我都唔知仲有邊一隻係出名...

p.s. united rpg係max同蛋疼哥整既
如果樓主連united rpg作者係邊個都未清楚既
我勸你返屋企做完搜集資料先出尼再討論過

其次回返你主題
[[討論RPG帶來的影響]想正經玩下L4D(2)都唔得]]
rpg的確好影響l4d2, 至於係好定係壞, 我不願置評, 事關太主觀,
而我非常唔明白, 你所指既[[想正經玩下L4D(2)都唔得]]
難道你玩緊4v4 無插件, 會有一個生物專家走入尼開無敵!?
你有你玩, 人地有人地玩, 人地點影響你玩?

p.s.唔知你打錯字定係用錯詞語, 定係你唔知 [[正經]] 點解.
人地玩rpg都好正經架...

43 123
發新話題