發新話題

[交流] 黑胡子海賊團的成員好似好猛!

[Close]

黑胡子海賊團的成員好似好猛!

原來黑胡子海賊團幾個成員是關在囚禁推進城第六層, 據說是傳說中的惡賊.
有一點我不明白, 艾斯被關在第六層需要處死, 但其他同囚囚禁多年都不用處死.
是否關在第六層的人就比關在第五層的人強, 還是一個疑問. 人妖王竟然只被關進第五層. 人妖王和海俠甚平可以說是平起平坐.
至於按什麼準則去替犯人分層數也是一個問題.

關在第六層的人, 除了艾斯, 甚平, 還有其餘的人物, 聲名應該很大, 但從沒聽過他們的事跡, 因為只有七武海, 和四皇是令人聞風喪膽.

果幾個成員無個係人樣

回復 1# 的帖子

老老實實
成個op入面咁多海賊
你估作者真係要續個講你知佢地乜料咩

引用:
原帖由 |SkilLζ|Ya 於 2011-1-23 16:42 發表
老老實實
成個op入面咁多海賊
你估作者真係要續個講你知佢地乜料咩
講得岩
大約知道係猛料咪得更何況遲早會知

算啦...樓主好奇心發作姐

艾斯, 甚平幾時走左去極寒地獄??
佢2個都係關左係第6層...

另外, 艾斯要處死係因為佢一出世就要處死
同大奸大惡唔同的!!

講真一句, 人妖王唔出場既話,
你都唔知佢出名啦! 你都唔知有呢個人啦...下話?

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2011-1-24 00:40 發表
艾斯, 甚平幾時走左去極寒地獄??
佢2個都係關左係第6層...

另外, 艾斯要處死係因為佢一出世就要處死
同大奸大惡唔同的!!

講真一句, 人妖王唔出場既話,
你都唔知佢出名啦! 你都唔知有呢個人啦...下話? ...
原來艾斯被關在第六層, 這個我記錯了.
既然人妖王是關進第五層的, 以他的實力都應該被關進第六層, 更何況他能與七武海的暴君熊爭持不下, 與暴君熊是舊相識, 又是革命軍成員.
為什麼人妖王不被關進第六層是一個疑問.
和艾斯, 甚平同囚的現任黑胡子成員, 個個實力非凡,
既然新世界有許多這類強者,
真難得現任七武海鷹眼米霍克能成為世界第一大劍豪. 還有
人妖王唔出場既話,
你都唔知佢出名啦! 你都唔知有呢個人啦

這一點唔洗你講我都知.
不過實情唔係咁, 因為這班人是世界政府刻意隱瞞的一班惡賊. 必須要由世界政府透露, 或者他們自我介紹, 才知道以前做過什麼惡事, 怎樣威脅政府等等.

我係到諗緊
點樣鎖住一隻比海軍本部仲大既巨人

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2011-1-24 01:23 發表
我係到諗緊
是個好問題, 可能第六層之下還有一層, 還是海賊王有精靈球?

引用:
原帖由 orangejuice 於 2011-1-24 01:18 發表
原來艾斯被關在第六層, 這個我記錯了.
既然人妖王是關進第五層的, 以他的實力都應該被關進第六層, 更何況他能與七武海的暴君熊爭持不下, 與暴君熊是舊相識, 又是革命軍成員.
為什麼人妖王不被關進第六層是一個疑問.
...
你要明白, 就算第5層實力都未必一定係相同,
人妖王實力應該係位於 第5層最強, 所以點解叫人妖樂園?
因為人妖王是第5層可以自封做王

不過實情唔係咁, , 怎樣威脅政府等等.

這一點唔洗你講我都知.

無聊一問, 你是否自問自答?
還有其餘的人物, 聲名應該很大, 但從沒聽過他們的事跡, 因為只有七武海, 和四皇是令人聞風喪膽.
因為這班人是世界政府刻意隱瞞的一班惡賊. 必須要由世界政府透露, 或者他們自我介紹, 才知道以前做過什麼惡事

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2011-1-24 01:23 發表
我係到諗緊
印象中第6層d牢籠有大有細~

回復 11# 的帖子

回到我的問題重心, 就是新加入黑胡子的成員是否很猛.
以我的估計他們的實力都等於一個七武海, 但是他們的聲名就不及七武海,
導致"他們的實力等同七武海" 這個結論可能不成立, 所以分享出來, 讓大家講下, 自己又答下而已.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2011-1-24 18:40 發表
回到我的問題重心, 就是新加入黑胡子的成員是否很猛.
以我的估計他們的實力都等於一個七武海, 但是他們的聲名就不及七武海,
導致"他們的實力等同七武海" 這個結論可能不成立, 所以分享出來, 讓大家講下, 自己又答下 ...
七武海實力平均來說都不是差不多, 我想高低差距可能仲會好大
以黑胡子的成員來說, 雨時留希等同署長實力! 可以秒殺人妖王?
其他實力不詳, 只知開波的黑胡子成員一定都是艾斯之下!

黑胡子D人物又要慢慢講  
重有得慢慢打
成千集........點忍到一星期一集

發新話題