發新話題

[2.1.2.1]1028 ser [Coop02]

[Close]
引用:
原帖由 〞紫月 於 2011-8-10 11:07 發表

跟lv而強化 我覺得好好   因為宜家一多D人玩 即使玩專家 D tank都冇咩難度去打

如果屍仔同特感 都可以多D經就好   新手可以靠打屍仔同特感升lv
問題係tank太強既話會一拳打死新手.

我係度諗, 如果特感既攻擊力係計玩家hp上限既百份比,
咁就可以平衡一下高手同新手既差距問題.

例如hunter撲左之後, 每次攻擊扣hp上限既15%, 咁就無分新手高手,
都一定係抓7次就訓底. 不過有個缺點, 就係你失去行動力之後一定係3xx hp,
如果呢個時候仲係計hp上限既15%, 愈高hp會死得愈快.
要避免愈高hp愈快死既問題, 要睇下場主整唔整到.

其實要玩既話好多野可以玩,
例如charger撞人會飛到好高, smoker拉完人到身邊後會打人上天 (即係要你儘快救)
Jockey會扯人上天之類. 不過, 大家應該都會死得好慘

引用:
原帖由 justforacc 於 2011-8-10 13:05 發表

問題係tank太強既話會一拳打死新手.

我係度諗, 如果特感既攻擊力係計玩家hp上限既百份比,
咁就可以平衡一下高手同新手既差距問題.

例如hunter撲左之後, 每次攻擊扣hp上限既15%, 咁就無分新手高手,
都一定係抓7次 ...
咁樣又未免太難打= = 改勁DD 特感就OK 宜家真係有特感同冇特感冇咩分別
最少D特感都應該可以搞到D人訓低

唔知係咪有BUG 玩教區 過橋(最後一關)  洗TANK 隻TANK 有時會冇啦啦自殺= =
希望長煮可以搞搞佢

[[[[建議改打TANK經驗 簡單 2倍經 一般 3倍經 進階 4倍經 專家 5倍經/ 殺TANK :8千經 其他人4千經
令我地可以易升少少]]]]]

引用:
原帖由 〞紫月 於 2011-8-10 14:21 發表

咁樣又未免太難打= = 改勁DD 特感就OK 宜家真係有特感同冇特感冇咩分別
最少D特感都應該可以搞到D人訓低

唔知係咪有BUG 玩教區 過橋(最後一關)  洗TANK 隻TANK 有時會冇啦啦自殺= =
希望長煮可以搞搞佢

[[[[建 ...
咁又太多經喇
某rpg ser得1000exp(5係殺tank果d)
特感好有問題
eg: smoker好近先拉得←好大問題 smoker如此勁ge特感廢哂
spitter 5識射野(佢有聲話射左係無料到)
witch 會錯目標←可能係場主有插件
如有誤 不要_我

回復 114# 的帖子

其實我想大家多D玩非官圖,點轉圖其實第一頁我就有講點做嫁喇
雖然唔係張張圖都岩大家玩,所以得閒既可以投票留邊幾張圖玩,唔玩果D就刪左佢
而特感自已出技呢樣改左既話其實反而怕大家會唔想玩就真,而強化特感只要改一改小量參數就可以做到,
"烏時"人如其名;烏雲密布之時,見烏時如見瘟神也

場煮幾時升2077呀??
2075整返一兩個ser炸...
升去2077可能會多d人玩...

引用:
原帖由 。琦﹏B子 於 2011-8-10 21:10 發表

咁又太多經喇
某rpg ser得1000exp(5係殺tank果d)
㊣特感好有問題㊣
eg: smoker好近先拉得←好大問題 smoker如此勁ge特感廢哂
spitter 5識射野(佢有聲話射左但係無料到)
witch 會錯目標←可能係場主有插件
如有誤 不 ...
其實打tank 改唔改都得ga 不過改左我地易升DD姐

不過特感真係改改佢好D   宜家有同冇都冇分別

引用:
原帖由 rot00114 於 2011-8-11 00:14 發表
其實我想大家多D玩非官圖,點轉圖其實第一頁我就有講點做嫁喇
雖然唔係張張圖都岩大家玩,所以得閒既可以投票留邊幾張圖玩,唔玩果D就刪左佢
而特感自已出技呢樣改左既話其實反而怕大家會唔想玩就真,而強化特感只要改一 ...
唔係唔想玩非官圖 而係都未過70lv 冇得轉圖

引用:
原帖由 〞紫月 於 2011-8-11 17:12 發表

唔係唔想玩非官圖 而係都未過70lv 冇得轉圖
70lv 先可以轉圖呢個措施係絕對有必要。

你有冇試過剛剛俾完錢買裝備,班新手就馬上轉圖?
你有冇試過打tank打到隻野就黎死,班死左的新手就因為自己冇得玩住就馬上轉圖?
你有冇試過俾班新手貪過癮轉魔戒幅圖,然後搞到死ser呢?

我唔係話新手就一定會亂黎,但起碼係長煮搞左「70lv 先可以轉圖」呢個措施後,真係可以避免上面呢d 情況經常出現。因為成日玩兩玩就轉圖,大佬你叫其他人點玩姐?

http://www.l4dmaps.com/details.php?file=12035

香港地圖 !!!!!!!!!!

希望作者整好左幅圖之後,可以係1028 玩到

引用:
原帖由 yayafungdy 於 2011-8-11 18:44 發表

你有冇試過打tank打到隻野就黎死,班死左的新手就因為自己冇得玩住就馬上轉圖?
你有冇試過俾班新手貪過癮轉魔戒幅圖,然後搞到死se ...
我又冇話 唔要個70lv先轉得圖
我話好多人未夠70lv所以冇得轉圖 所以先少玩非官場炸大佬

洗唔洗咁惡呀

引用:
原帖由 〞紫月 於 2011-8-11 20:09 發表

我又冇話 唔要個70lv先轉得圖
我話好多人未夠70lv所以冇得轉圖 所以先少玩非官場炸大佬

洗唔洗咁惡呀
講個事實出黎姐,咁都叫惡

引用:
原帖由 yayafungdy 於 2011-8-11 18:44 發表

你有冇試過俾班新手貪過癮轉魔戒幅圖,然後搞到死se ...
因為o個時有個叫「紅粉逼擊炮」既人亂咁轉圖,
場場都轉, kick完入番黎又轉,
於是我地成班友個個鬥快kick佢,
快到好似vote kick有獎咁.
之後場主先加呢個功能

引用:
原帖由 justforacc 於 2011-8-12 23:19 發表

因為o個時有個叫「紅粉逼擊炮」既人亂咁轉圖,
場場都轉, kick完入番黎又轉,
於是我地成班友個個鬥快kick佢,
快到好似vote kick有獎咁.
之後場主先加呢個功能 ...
佢唔係猛咁開咪播D死人歌咩

引用:
原帖由 yayafungdy 於 2011-8-13 15:06 發表
佢唔係猛咁開咪播D死人歌咩
可能佢有做過掛, 我淨係記得佢亂轉圖咋.

e家有無開ser- -...
想玩個時又搵唔到- -

發新話題