16 12
發新話題

活動四 放上最貼切的歌

[Close]

活動四 放上最貼切的歌

請會員把答案回在此貼中,請不要另開新貼,如發現不獲任何警告,每貼扣一分處理,

(時間由現在1月11日19:40開始至1月12日18:15,超過該時間發貼不獲加分,

分數將會統計在一
起,明天早上一起發放給會員(答中:頭1-5名加8分 6-10名加5分 11以

後將不獲加分.請會員捉緊機會.)
[youtube]L0qOAaiYlqg[/youtube]

[youtube]OvGGoYD1p2E[/youtube]
注重事項

1.必須在版主開的活動貼裡回貼.

2.不能開正身放歌後再開分身帳號回貼(嚴懲)

3.必須加上適當感想,沒有或過短將不獲加分

4.不可有連回,每人限回一次,如發現連回,每貼扣5分

你與我有幾分相似,共存在同一天空下。

活動3: 二缺一
活動4: [youtube]p0F-ohgZZ2Q[/youtube]
這曲聽了之後總覺得很溫暖
縱使身邊家人朋友師長我都盡有就是惟獨欠缺一位情人
聽了之後都有一份莫名的安全感及溫暖

活動4:
[youtube]GV8XDQk7ZJE&feature=related[/youtube]
欣賞黃偉文

真係好勁 可以將發生左ge時事..套入去一首歌到

歌係好聽 但d詞真係好絕

用果陣ge熱門話題 加上比喻左人生

活動3二缺一 - 蔡卓妍

活動4:[youtube]azR2jBfXGP4[/youtube]

因為我覺得蔡卓妍既二缺一
好反應到我放出黎呢首歌 意景相似

活動四;[youtube]CnBKjIjYPQ0[/youtube]
我覺得呢首歌既高音首實在太正了
副歌好容易比人地記得

[youtube]EZ62BO6qEcc[/youtube]
呢隻歌系講就算2個人一齊都未可能會快樂.
而自己男友地既位都冇人可以代替到.
同二缺一既女友想要一個男友既意思相比之下.
非常相似

活動4:[youtube]o2IuknxBUKE[/youtube]
這種不捨不棄大過天和地,彷如孖女這份愛願叫世間知己
歌詞好有意議,twins唱得好比人一種好感動ge感覺
Alougth呢一只歌的節奏唔同樓主的歌一樣
但我認為呢一只歌帶出黎的意思可以同樓主的歌相比

[youtube]brVdV48wXgc[/youtube]
hotcha
尼首歌同2缺1一樣
都係講朋友離開了自己
好中意

[youtube]l1vViPLR0kk[/youtube]

聽左呢隻歌之後-,- 令我諗起 我初戀-,-
我覺得 我同佢分手 都算得上一種遺憾..
希望魔力可以多d人玩..
http://www.ipve.com/bbs/forumdisplay.php?fid=955

[youtube]sitRGbWPjCE[/youtube]

聽到樓主既歌 我有d掛住我條女   

[youtube]VjrYbfQQwgc[/youtube]
2首歌都係講單戀 同埋d歌詞同歌意可以表現出傷心的心情

活動3二缺一 - 蔡卓妍

[youtube]DM95tkiidls[/youtube]

尼首歌講出好多人既心聲   而家有女朋友既人就應該好好珍惜 唔好到冇先尼後悔 歌詞很有意思
Time Wait For No One

活動三:
[youtube]xCqa1RI24BY[/youtube]
活動四:
唔知可否用普通話歌曲呢?
[youtube]SWcuQpnT9kg[/youtube]

#你人生醉愛的那個 往往不是陪你渡過一輩子的人!

#愛一個人 不一定要在一起
但誰也無法取代 誰的第一個他/她

#當愛走到了盡頭 也許我給的愛 並不是她想要的
我會選擇繼續默默地守護著她
或許.......真的有一種愛 叫做放手吧!

#要是 "雙人床上隔著一片海"
我寧願做你一生最好的知己
起碼 有任何事都可以說 還有個人給你依靠 聆聽你的心聲
總是拿"怕你擔心 所以不說"作藉口 不累嗎

#最後希望妳學會獨立
能遇見比我好的男孩
離開妳對我的傷害 不會比妳少

我諗樓上會員我沒發上比你要你貼活動3 加上你又冇發信比我 估歌 我諗我講到明 今次我要嚴懲處理

你與我有幾分相似,共存在同一天空下。

活動4:[youtube]h7lERtGE_Sk&feature=related[/youtube]

若有天因有這段感慨 才珍惜你的所愛 我的離開也是愛...GOOD

16 12
發新話題